17 perc olvasási idő

Hogyan érhető el a hatékony logisztika és raktározás?

A logisztika és a raktározás fontos területek, amelyeket egyetlen vállalat sem engedhet meg magának, hogy figyelmen kívül hagyja. Jelentősen befolyásolják működését és általános sikerét. Ha nem gondolják át vagy nem választják meg helytelenül, a logisztika különféle szükségtelen problémákhoz vezethet, amelyek pénzügyi vagy időveszteséget eredményeznek. De mit is jelent pontosan ez a kifejezés, és hogyan optimalizálhatjuk az egyes folyamatokat, hogy a lehető leghatékonyabbak legyenek?

Hogyan érhető el a hatékony logisztika és raktározás?
Forrás: Unsplash.com

Mi a logisztika?

A logisztika interdiszciplináris tudomány, amely az anyagok, nyersanyagok, termékek és szolgáltatások áramlásának koordinálására, összekapcsolására, irányítására és optimalizálására összpontosít. A következő tevékenységeket foglalja magában:

 • Beszerzés és készletgazdálkodás
 • Elosztás
 • Raktározás
 • Szállítás
 • Csomagolás
 • Kockázatkezelés

Az Európai Logisztikai Szövetség meghatározása szerint „az áruk áramlásának szervezése, tervezése, irányítása és végrehajtása a fejlesztéstől és beszerzéstől a gyártáson át a végső fogyasztóig történő forgalmazásig, azzal a céllal, hogy minimális költségek és minimális tőkefelhasználás mellett kielégítsék a piaci követelményeket”.

A logisztika fő szerepe annak biztosítása, hogy az ügyfelek a megfelelő időben, a megfelelő helyen és a megfelelő mennyiségben kapják meg a kívánt árukat vagy szolgáltatásokat. A logisztika minden vállalkozás számára fontos, de elengedhetetlen a kis- és középvállalkozások számára, mert versenyképesen tarthatja őket, hatékonyan csökkentheti a költségeket és biztosíthatja az ügyfelek elégedettségét.

Érdekes módon a logisztika nem új keletű. A szó a görög „logosz” szóból származik, ami cselekvést vagy értelmet jelent. Ez az ófrancia „loger” szóra is visszavezethető, ami azt jelenti, hogy megszerezni.

Source: Unsplash.com

Az emberek az idők kezdete óta részt vesznek az áruk mozgásában. A logisztika első csírája , ahogy ma ismerjük, az egyiptomi piramisok építéséhez, majd később a katonai tevékenységekhez vezethető vissza.

A középkorban a logisztika kifejezést elsősorban a katonai erődítmények építésével kapcsolatban használták, de még mindig pontos meghatározás nélkül volt. Csak 1885-ben, egy angol haditengerészeti iskola megnyitásával hoztak létre egy tanfolyamot a téma részletesebb tanulmányozására.

Tudtad…?

A vállalkozások csak a második világháború végén fogadták el teljes mértékben a logisztikát. A vállalatok fokozatosan kezdték el bevezetni, mivel felismerték, mennyire fontos az áruk, anyagok vagy nyersanyagok megfelelő kezelése, és hogy ez jelentősen befolyásolhatja nyereségüket.

Miért fontos a logisztika?

A jól megtervezett és megvalósított logisztika több okból is fontos. Ezek a következők:

 • Láthatóság – A logisztikai menedzsment áttekintést nyújt a teljes ellátási láncról. Ez sokkal könnyebbé teszi a költségek ellenőrzését, a folyamatok hatékonyságának azonosítását, a problémák és kockázatok feltárását, az igények tervezését vagy az új lehetőségek megismerését.
 • Költségcsökkentés – A logisztika lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy csökkentsék a szállítással vagy raktározással kapcsolatos általános költségeket. A megtakarításokat ezután más területekre, például marketingre vagy reklámra lehet újra befektetni.
 • Az ügyfélélmény javítása – A jó ügyfélélmény az ismétlődő értékesítés egyik fő mozgatórugója. Tehát, ha azt szeretné, hogy ügyfelei boldogok legyenek, nem elég, ha csak minőségi szolgáltatást ad el nekik. A megrendelések gyors és pontos házhoz szállítása szintén kulcsfontosságú.
 • Veszteségmegelőzés – A logisztikai menedzsment többféle módon segít megelőzni a veszteségeket. Az egyik a készlet láthatósága, amely lehetővé teszi, hogy bármikor megtudja, mennyi termék van raktáron. Az optimális tárolási és szállítási feltételek (például a megfelelő hőmérséklet vagy páratartalom) biztosítása segít megelőzni a romlást és a károsodást, valamint elkerülni a felesleges költségeket.
 • Versenyelőny – A szállítmányok helyes és időben történő kézbesítése elengedhetetlen az ügyfelek elégedettségéhez és a márka hírnevének kulcsához. Ez nagy versenyelőny, hiszen egy megbízható cég, amely minőségi szolgáltatást nyújt, sokkal könnyebben vonz új ügyfeleket.

Mik azok a raktárak, és milyen típusú raktárak vannak?

A raktározás a logisztikai rendszer egyik legfontosabb része. Szerepe a termékek tárolásának biztosítása a termelés és a fogyasztás közötti időszakban. Más szóval, a raktárak hidat képeznek a tér és az idő között. Biztosítják, hogy a késztermékeket úgy tárolják , hogy megőrizzék minőségüket és mindig készen álljanak az azonnali szállításra.

A raktáraknak számos más funkciója is van. A következők közül választhat:

 • Kiegyensúlyozó funkció – a raktárak kiegyensúlyozhatják a keresletet kiegyensúlyozatlan anyagáramlás esetén.
 • Biztonság – A raktárak váratlan ellátási zavarok esetén fenntarthatják az ellátást.
 • Transzformációs függvény – más néven finomítási funkció. Egyes anyagok és áruk új hasznos tulajdonságokat szereznek a tárolás során. Ilyenek például a bor, a sajt, a fa és a gyümölcs.

Source: Unsplash.com

Raktárak tulajdonjog szerint

A raktárak több tényező szerint osztályozhatók. A tulajdonjog alapján a következő típusokról beszélünk:

Közraktárak

Olyan raktár, amely nem a vállalat vagy szervezet tulajdonában van. Ez magában foglalja az általános kereskedelmi raktárakat, a speciális áruraktárakat, a vámszabad raktárakat stb. Fő előnyük, hogy beruházási tőkét takarítanak meg, és lehetővé teszik a tárolókapacitás növelését. Tehát, ha a jelenleg használt hely nem elegendő, bővítheti.

A nyilvános raktárak csökkentik az elavulás kockázatát is, és különféle kiegészítő szolgáltatásokat kínálnak. A hátránya, hogy nem birtokolja a helyet; Rendszeres díjakat kell fizetnie érte, és a helykínálat bizonyos helyeken korlátozott.

A nyilvános raktárak ideálisak olyan kis- és középvállalkozások számára , amelyek nem engedhetik meg maguknak, hogy saját magánraktáraikba fektessenek be.

Magánraktárak

A magánraktárak olyan raktárak, amelyek egyedül az Öné. Fő előnyeik a következők:

 • Magas szintű ellenőrzés
 • Az a képesség, hogy a raktárt pontosan az Ön igényei szerint tervezze meg
 • A személyzet használatának lehetősége
 • A díjak minimálisak a kezdeti befektetés után

A magánraktár kiváló választás, különösen nagyvállalatok számára. Bizonyos helyzetekben a középvállalkozásoknak is megéri, de elengedhetetlen a beruházás megtérülésének és a költségeknek az összehasonlítása.

A magánraktárak hátránya , hogy magas kezdeti beruházást igényelnek és méretükben rögzítettek. Ha a hely nem elegendő, be kell fektetnie egy másik építésébe.

Raktárak funkció szerint

A raktárak funkciójuk szerint oszlanak meg:

 • Központi – a fő raktár, ahol a vállalat késztermékeit tárolják, mielőtt üzletekbe vagy fióktelepekbe küldenék. Általában a legnagyobb, ezért meg kell őrizni a rendet és egy adott rendszert.
 • Kereskedelmi – eladásra szánt áruk tárolására szolgál. Az értékesítés helyén található, vagy egy központi raktár része.
 • Szállítás – szállításra és értékesítésre kész termékek tárolására szolgál.
 • Tranzit – olyan helyeken található, ahol az árukat átrakodják, például vasúti udvarokban vagy kikötőkben. Elsődleges feladata az áruk fogadása, szükség szerint rendezése és szállításra való előkészítése.

Raktárak tervezés szerint

Ebben az esetben a következő típusú raktárakról beszélünk:

 • Zárt – Mind a négy oldalon zárt raktárak. A legmagasabb szintű adatvédelmet és biztonságot kínálják
 • Fedett – egy-három oldaluk és tetőjük van. Általában nyitottabbak, mint a zárt raktárak
 • Nyitott – szabad hely, amely semmilyen módon nem korlátozza Önt. Pontosan úgy használhatja, ahogy szeretné és szüksége van rá
 • Toronyház – nagy, akár 8 méter magas raktárak
 • Beltéri – egyszintes raktárak kb. 5-6 méter magasak
 • Többszintes – két vagy több emeletre osztott raktárak.

Mi a logisztikai menedzsment?

A logisztika számos tevékenységet foglal magában. Vezetése arra összpontosít , hogy mindegyik megfelelően működjön és zökkenőmentesen működjön. Például az alkalmazottak felelősek az áruk szállítását veszélyeztető kockázatok nyomon követéséért, a megfelelő szállítási szolgáltató kiválasztásáért stb.

A tapasztalt vezetők is tudják, hogyan kell beavatkozni válság esetén. Általában részletes tervvel rendelkeznek a károk minimalizálására és annak megakadályozására, hogy az jelentős hatást gyakoroljon a teljes ellátási vagy forgalmazási láncra.

A modern szoftverek megkönnyítik a logisztikai menedzsmentet azáltal, hogy segítik a vállalatokat a legjobb és leghatékonyabb döntések meghozatalában. Számos program automatizálhatja az olyan folyamatokat is, mint a címkék nyomtatása, a megrendelések leadása vagy az új termékek vagy anyagok rögzítése. Ez jelentősen felgyorsítja a munkát és csökkenti a figyelmetlenségből eredő hibák kockázatát.

Source: Unsplash.com

A logisztika hét R-je

A Chartered Institute of Logistics and Transport, az ellátási lánccal, logisztikával és szállítással foglalkozó szakemberek nemzetközi szervezete meghatározza a logisztika úgynevezett hét R-jét. Ezek a következők:

 • Megfelelő termék – A logisztika elsősorban az ügyfél által megrendelt termék szállítására összpontosít. A legfontosabb az, hogy megkülönböztessük a megrendelést, és pontosan azt szállítsuk a végfelhasználónak, amit a weboldalon láttak.
 • Helyes mennyiség – Ez lényeges tényező, különösen, ha olyan termékeket értékesít, amelyek egyenként vagy nagyobb csomagokban vásárolhatók meg. Például egy ügyfél rendelhet egy tollat vagy egy tízes csomagot az e-áruházából. Fontos, hogy készletét egyértelműen felcímkézze raktárában, hogy rövid időn belül elküldhesse a megfelelő alternatívát.
 • Megfelelő állapot – Az ügyfelek elvárják, hogy az Öntől vásárolt termék rendeltetésszerűen működjön, és rendelkezzen az összes ígért funkcióval. Ezért szállítás előtt ellenőrizze a termékeket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy azok semmilyen módon nem hibásak vagy sérültek. Ugyanakkor, ha egy ügyfél véletlenül olyan terméket kap, amely nem működik, könnyen vissza kell küldenie.
 • Helyes cím – A logisztikai folyamat része a csomagok kézbesítése a megrendelésben megadott személy helyes címére. Ne feledje, hogy a helytelen címek meghosszabbítják a szállítási időket, növelik a költségeket és károsítják az ügyfélkapcsolatokat.
 • Megfelelő időben – Az ügyfelek ma nem akarnak egy hetet várni a termékekre. Arra számítanak, hogy egy-két napon belül otthonukban lesznek, amikor megrendelik tőled. Ne várja meg a csomagok elküldését. Küldje el őket a lehető leghamarabb. Győződjön meg arról is, hogy a megfelelő csomagot küldi a megfelelő mennyiségben, a megfelelő címre, hogy ne késleltesse feleslegesen a kézbesítést.
 • Megfelelő ügyfél – A keverések, címhibák vagy más szerencsétlen helyzetek a fogyasztó iránti tisztelet hiányát, a részletek figyelmen kívül hagyását és a márka hitelességének hiányát tükrözik. Vigyázzon ezekre a dolgokra, mivel jelentősen befolyásolják sikerét, valamint azt, hogy a potenciális és meglévő ügyfelek hogyan tekintenek Önre.
 • A megfelelő ár elérése – Az árképzésnek jól átgondoltnak kell lennie. Ha azt szeretné, hogy versenyképesek legyenek, vegye figyelembe a célközönséget, a földrajzi területet és az iparágat, amelyben működik.

Szakértői tanácsadás

Ne félj bütykölni az áraiddal. Mozgassa őket felfelé vagy lefelé a termék életciklusának, gazdasági helyzetének vagy keresletének megfelelően. De ne feledje, hogy a változásoknak kezelhetőnek kell lenniük. Tegye őket fokozatosan és rövidebb idő alatt.

A logisztika alapvető típusai

Számos módja van annak, hogy megvizsgáljuk a logisztikát és annak felosztását. Alap- és fő típusait tekintve ezek a következők

Logisztikai beszerzés

A beszerzési logisztikát gyakran beszerzési vagy ellátási logisztikának nevezik. Ez a nyersanyagok, alkatrészek és készletek beszerzésének, szállításának és tárolásának folyamata, amely egy szervezetbe áramlik.

A logisztika beszerzésének elsődleges célja annak biztosítása, hogy a termeléshez vagy szolgáltatásnyújtáshoz szükséges inputok a megfelelő mennyiségben, a megfelelő minőségben és a megfelelő helyen a megfelelő időben álljanak rendelkezésre.

A beszerzési logisztika több folyamatot foglal magában, amelyek:

 • Nyersanyagok beszerzése – a beszállítók azonosítása és kiválasztása alapos kutatás alapján, együttműködés megszervezése, szerződések aláírása és megrendelések leadása.
 • Szállítás – a nyersanyagok szállításának megtervezése a beszállítóktól a vállalatig, a megfelelő szállítási módok kiválasztása, az útvonalak optimalizálása és a fuvarozókkal való koordináció. A gondos szállításkezelés biztosítja az anyagok időben történő és költséghatékony szállítását.
 • Beszállítói menedzsment és koordináció – jó kapcsolatok kialakítása és fenntartása a beszállítókkal, a beszállítói teljesítmény figyelemmel kísérése, az ütemtervek betartásának biztosítása és az esetleges problémák vagy eltérések megoldása.
 • Raktározás és készletgazdálkodás – ez magában foglalja a bejövő nyersanyagok kezelését, ellenőrzését és tárolását. A kifinomult készletgazdálkodás csökkenti a romlás kockázatát, és biztosítja, hogy a készlet mindig a szükséges mennyiségben álljon rendelkezésre.

Termelési logisztika

A termelési logisztika a menedzsmentre összpontosít:

 • Az áruk és anyagok belső mozgása
 • Az anyagok és termékek mozgása a beszállítóktól a vállalatig
 • A termékek és félkész áruk mozgása a munkaállomások között.

A termelési logisztika szerepe a zökkenőmentes gyártási folyamatok támogatása, amelyek jelentősen befolyásolják a vállalat sikerét.

Disztribúciós logisztika

Az elosztási logisztika vagy kimeneti logisztika a késztermékek mozgatását, tárolását és szállítását jelenti egy szervezettől a végfelhasználókhoz. Célja annak biztosítása, hogy az árukat hatékonyan és időben eljuttassák a tervezett címzettekhez .

Az elosztási logisztika olyan folyamatokat foglal magában, mint

 • Termékcsomagolás – a késztermékek csomagolása és címkézése az ügyfél igényei és az előírt szabványok szerint, valamint a csomagolás kiválasztása az áruk megfelelő védelmének biztosítása érdekében
 • Megrendelés teljesítése – különböző csatornákon, például online platformokon, kiskereskedelmi egységeken vagy közvetlen értékesítésen keresztül érkező megrendelések feldolgozása, a szükséges cikkek készletből történő kiválasztása és szállításra való előkészítése
 • Áruk elosztása a végfelhasználók számára – az elosztóhálózat irányítása a termékek végfelhasználókhoz történő hatékony eljuttatása érdekében, a legmegfelelőbb szállítási módok kiválasztása, az útvonalak optimalizálása, koordináció a fuvarozókkal és logisztikai partnerekkel, részletes tervezés, a szállítmányok nyomon követése és az ügyfelekkel való kommunikáció

Source: Unsplash.com

Raktári logisztika

A raktárlogisztika több területet fed le. Ezek közé tartozik a raktár létrehozásának szükségessége, az áruk és nyersanyagok kezelésének megválasztása , valamint a megfelelő raktárterület elosztása.

Ez magában foglalja a modern információs és egyéb rendszerek kiválasztását is, amelyek támogatják a raktározást, és biztosítják, hogy mindig naprakész adatok álljanak rendelkezésre a kínálatáról.

Fordított logisztika

A fordított logisztika az áruk vagy termékek szállítása a végfelhasználóktól az ellátási láncba. Ez akkor fordul elő, amikor a termékeket kicserélik vagy visszaküldik. Célja az értékvisszanyerés maximalizálása, az áruk visszaküldésének negatív hatásainak minimalizálása és a megfelelő kezelés biztosítása.

Ezenkívül a fordított logisztika a termékek ártalmatlanítására vagy újrahasznosítására, valamint a panaszok és javítások kezelésére is összpontosít.

A logisztika típusai a probléma szintje szerint

A probléma nagyságától függően háromféle logisztika létezik:

Makrologisztika

A makrologisztika a logisztika azon területe, amely komplex logisztikai rendszereket tanulmányoz és irányít makrogazdasági vagy makrofolyamatok szintjén.

Míg a mikrologisztika a vállalaton vagy ellátási láncon belüli konkrét műveletekre és folyamatokra összpontosít, a makrologisztika szélesebb körű kérdésekkel foglalkozik. Ezek kapcsolódhatnak a nemzeti logisztikai infrastruktúrához, a nemzetközi szállításhoz és kereskedelemhez, a logisztikai trendekhez, a gazdasági hatásokhoz stb.

A makrologisztika elengedhetetlen a globális logisztikai kérdések , valamint a gazdaságra és a társadalom egészére gyakorolt hatásuk megértéséhez és kezeléséhez.

mikrologisztika

Amint azt fentebb vázoltuk, a mikrologisztika a vállalaton vagy ellátási láncon belüli konkrét műveletekre és folyamatokra összpontosít. Ez egy olyan tudományág, amelynek fő feladata az anyag- és információáramlás tervezése, szervezése, kezelése és optimalizálása .

Metalogisztika

A metalogisztika olyan vállalatok vagy iparágak problémáival foglalkozik, ahol a mikro- és makrologisztikai tevékenységek átfedik egymást. Ez egy együttműködés vállalatok, regionálisan szakosodott részlegek és különböző iparágak között.

Logisztika kontra ellátásilánc-menedzsment

Bizonyos esetekben a logisztika hasonló az ellátási lánc menedzsmentjéhez. A kettő között azonban számos különbség van.

A logisztika az áruk mozgásával foglalkozik egyetlen vállalat szemszögéből. Ezek általában belső tevékenységek, mint például anyagok fogadása vagy késztermékek szállítása az ügyfelekhez. Másrészt az ellátási lánc a termelési vagy forgalmazási folyamatban részt vevő vállalatok hálózata .

Egyszerűen fogalmazva, a logisztika egy vállalat felelőssége, míg az ellátási lánc több vállalat felelőssége.

Hogyan optimalizálja logisztikai stratégiáját?

Ha azt szeretné, hogy logisztikai stratégiája sikeres legyen, tudnia kell, hogyan optimalizálhatja azt megfelelően. Ennek számos módja van:

Készletgazdálkodás

A raktárak nyomon követése kihívást jelent a kis- és nagyvállalatok számára. Fontolja meg a készletgazdálkodás automatizálását , hogy elkerülje a káoszt és a megnövekedett költségeket. A megfelelő szoftver kiválasztásával:

 • Kövesse nyomon minden elem mozgását valós időben,
 • Túlkészletek és alulkészletek nyomon követése
 • Automatizálja a beszerzések kezelését (pl. automatizált beszerzési rendelésekkel)
 • Rendezze jobban raktárát a rendelkezésre álló készletnek megfelelően
 • Csökkentse a figyelmetlenség okozta hibákat.

Tudtad…?

A kiskereskedők akár 65% -a küzd a készlet nyomon követésével az ellátási láncon keresztül. Valójában 73% elismeri, hogy nem tudja megjósolni a készletigényeket, és 87% -uk úgy véli, hogy a pontatlan készlet jelentősebb tényező a bevételkiesésben, mint a lopás.

Raktározás

Ha raktározásról van szó, számos megoldás segíthet a magasabb szintű hatékonyság elérésében. Ezek közé tartozik például a raktári elrendezés ellenőrzése. Gondolja át, hogy a használt rendszer elég praktikus-e. Fontolja meg, hogy bizonyos termékeket vagy anyagokat közelebb lehetne-e helyezni egymáshoz a személyzet gyaloglási idejének csökkentése érdekében.

Nézze meg a szedési pontosság szintjét is. Ez azt jelenti, hogy az összes megrendelés közül hány volt helyes, és hányat küldtek vissza. Visszaküldött termékek esetén kövesse nyomon az okot, és ha hiba volt az Ön részéről, próbálja meg minimalizálni a jövőben.

Source: Unsplash.com

Szállítás

A szállítás az egész logisztikai folyamat elengedhetetlen része. Tehát rendszeresen ellenőrizze, és derítse ki, hol vannak a gyengeségei. Ezek kiküszöbölése sok pénzt takarít meg és növeli az ügyfelek elégedettségét.

Szakértői tanácsadás

Ha felajánlja ügyfeleinek a szállítást (járműveivel), szerezzen be szoftvert, amely segít az útvonalak megtervezésében. Válasszon egyet, amely figyelembe veszi a valós idejű forgalmat, hogy időt, energiát és pénzt takarítson meg.

Csomagolás

Csak kezelhető dobozokba csomagolja termékeit. A nagyobb dobozok sok helyet foglalnak el, és sokkal többe kerülnek, mint a kisebbek. A jól megválasztott csomagolás biztonságosabb, mert megakadályozza, hogy a termék egyik helyről a másikra mozogjon.

Kézbesítés

A szállítás során az első dolog, amit figyelembe kell venni, a megrendelés pontossága . Ha rossz csomagokat küld az ügyfeleknek, csökkenti mind elégedettségüket, mind hitelességét. Ez is sok pénzbe kerül.

Tekintse át és elemezze az áruk szállítását. Határozza meg, hol fordulnak elő a legjelentősebb hibák, és hogyan lehet kiküszöbölni őket.

Logisztikai partnerek

A legtöbb vállalat ma nyilvános raktárakat vagy harmadik fél szállítását használja. Ez az alternatíva praktikusabb, mert csak egy kis előzetes befektetést igényel. Ezenkívül a külső vállalat számos olyan felelősséget kezel, amelyek egyébként az Ön vállára esnének. Ezek közé tartozik a személyzet toborzása és képzése, járművek beszerzése stb.

Ahhoz azonban, hogy ügyfelei elégedettek legyenek, olyan logisztikai partnert kell választania, aki elég tapasztalt ahhoz, hogy a legjobb szolgáltatást nyújtsa Önnek.

Rendszeresen értékelje kapcsolatát logisztikai partnerével. Ha bármilyen gyengeség van, beszéljen velük, és próbáljon olyan megoldást találni, amely mindkét félnek megfelel.

Képzett személyzet

A logisztika különféle tevékenységei csak akkor működnek, ha profi személyzettel rendelkezik. Tudni fogják, hogyan kell dolgozni az állományokkal, hogyan kell rendezni, és mit kell tenni a különböző válságokban.

Ne feledje, hogy a logisztika területe folyamatosan bővül és izgalmas lehetőségeket kínál. Tervezzen rendszeres képzéseket és szemináriumokat alkalmazottai számára, hogy megtanuljanak új szoftverekkel dolgozni, és alkalmazkodjanak a legújabb trendekhez.

Elég szabad hely

A raktárnak 80-85% -ban tele kell lennie. Ez lehetővé teszi az átszervezést és az újrarendelést, amikor nagyobb szállítmányok érkeznek. Akkor is lesz helye, ha a régebbi készlet véletlenül a raktárban marad, és már új készletet kap.

Szakértői tanácsadás

Nem baj, ha időnként közel kerül a 100% -os készlethez. Ez azonban nem lehet rendszeres.

Tároló rendszerek

Vannak olyan raktári berendezései és tárolórendszerei, amelyek segítenek rendben és rendezetten tartani a dolgokat? Íme néhány alapvető dolog, amelyet nem szeretne kihagyni:

 • Raklapos állvány – a raklapok tárolására használt berendezések alaptípusa. Az állványok szilárdak és gerendákból készülnek
 • Klasszikus állványok – univerzálisan használhatók. Általában kisebb árukat tárolnak, amelyeket nem raklapra rakodnak
 • Dobozok és ládák – kisebb áruk tárolására és mozgatására szolgálnak. Kényelmesek, mert különböző típusú áruk és anyagok rendszerezésére használhatók
 • Szekrények fiókokkal – kisebb árukhoz használják. A dobozokhoz hasonlóan ezek is hatékonyan válogathatók és rendszerezhetők
 • Egyéb berendezések – állványok, szekrények vagy drótkosarak is népszerűek

Source: Unsplash.com

Logisztikai trendek

A logisztika optimalizálásának része a legújabb trendek követése és megvalósítása. Számos új szoftver vagy rendszer több tucat előnnyel jár. Például egyszerűsíthetik a munkánkat, automatizálhatnak számos feladatot, és csökkenthetik az emberi hibák kockázatát.

Az új trendek bevezetése abban is segíthet, hogy a versenytársak előtt maradjon. A gördülékeny logisztika támogatja a márka hitelességét és az ügyfelek elégedettségét. Ez közvetlenül befolyásolja, hogy újra vásárolnak-e, vagy pozitív véleményt hagynak, megkönnyítve az új ügyfelek vonzását.

Cikk megosztása
Hasonló cikkek
Az Egyesült Királyság kkv-i márkaépítő hirdetési stratégiákkal virágoznak
2 perc olvasási idő

Az Egyesült Királyság kkv-i márkaépítő hirdetési stratégiákkal virágoznak

A legfrissebb adatok feltűnő tendenciát mutatnak az Egyesült Királyság kis- és középvállalkozásai (kkv-k) körében: többségük profitál hirdetési és márkaépítési stratégiáiból. Az Amazon Ads tanulmánya azt mutatja, hogy a kkv-k 86% -a a jelenlegi hirdetési megközelítéseiknek tulajdonítja az új ügyfelek sikeres vonzását és a márka ismertségének növelését az elmúlt évben.

Olvasás
Bridge Now

Legfrissebb hírek MOST

10+ olvasatlan

10+