17 perc olvasási idő

Elemzés a digitális marketingben

A digitális korban, amikor a közösségi hálózatokon és weboldalakon minden kattintás és interakció adattá válik, ezen információk elemzése elengedhetetlen minden vállalkozás fejlődéséhez.

Elemzés a digitális marketingben
Forrás: Canva

Az analitika lehetővé teszi számunkra, hogy valós időben gyűjtsünk és értelmezzünk rengeteg adatot , így a márkák nélkülözhetetlen betekintést nyerhetnek célközönségük viselkedésébe és preferenciáiba.

A webelemzés és a közösségi média elemzése a modern marketing két pillére. A webes elemzések részletes betekintést nyújtanak abba, hogy a látogatók hogyan lépnek kapcsolatba a webhellyel, a látogatások számától kezdve a webhelyen töltött időn át a konverziós útvonalakig.

A közösségi média elemzése olyan platformokon, mint a Facebook, az Instagram, a LinkedIn, a YouTube és a TikTok, lehetővé teszi, hogy nyomon kövesse a tartalom megosztását és a közönség interakcióját vele.

Ezen platformok mindegyike egyedi jellemzőkkel rendelkezik, amelyek különböző elemzési megközelítéseket igényelnek.

A Facebook és az Instagram részletes demográfiai adatokat és elemzési adatokat kínál az interakciókról, például a kedvelésekről, hozzászólásokról és megosztásokról, hogy segítsen megérteni, mely tartalmak rezonálnak leginkább a célközönségeddel. A LinkedIn betekintést nyújt a szakmai interakciókba és a vállalati elérésbe, míg a YouTube és a TikTok felbecsülhetetlen értékű források a videó és annak viralitásának elemzéséhez.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy a különböző eszközök és mérőszámok hogyan segíthetik vállalkozása növekedését és a dinamikusan változó digitális környezethez való alkalmazkodást.

Nézzük meg közelebbről az analitikát a digitális térben.

Webes elemzés

A webelemzés alapja a felhasználói interakciók nyomon követése egy webhelyen. Az olyan eszközök használatával, mint a Google Analytics, a marketingszakemberek betekintést nyerhetnek a látogatók számába, mennyi időt töltenek egy oldalon, és mely szakaszok a legnépszerűbbek.

A Google Analytics az egyik legnépszerűbb webelemző eszköz. Számos olyan funkciót kínál, amelyek mélyreható betekintést nyújtanak az internet különböző aspektusaiba:

 • Forgalomelemzés: A Google Analytics adatokat szolgáltat a látogatók számáról, földrajzi helyéről, az általuk használt eszközökről és böngészőkről, valamint azokról a forrásokról, ahonnan a webhelyre érkeznek.
 • Viselkedési mutatók: Az eszköz elemzi, hogy a látogatók mennyi ideig maradnak a webhelyen, mely oldalakat látogatják meg, és hogyan lépnek kapcsolatba a webhely tartalmával. Ez magában foglalja az átkattintásokat, az egyes aloldalakon töltött időt és az oldalelemekkel való interakciókat.
 • Konverziók és célok: Lehetővé teszi célok kitűzését és nyomon követését, például egy vásárlás befejezését vagy egy hírlevélre való feliratkozást, és betekintést nyújt a konverziós arányokba és a célok sikeres eléréséhez vezető utakba.

Source: Google Analytics

A Google Analytics mellett más konkurens webelemző eszközök is kínálnak hasonló funkciókat. Vessünk egy pillantást erre a háromra:

Adobe Analytics: Ez az eszköz részletesebb szegmentálást és hatékonyabb elemzést kínál a nagy szervezetek számára, lehetővé téve az adatok részletes bontását és más marketingtechnológiákkal való integrációját.

Matomo: A Google Analytics nyílt forráskódú alternatívájaként a Matomo nagyobb ellenőrzést biztosít az adatok és az adatvédelem felett, mivel az adatok a felhasználó szerverein maradnak.

Clicky: Ez az eszköz arról ismert, hogy képes valós idejű adatokat és felhasználóbarát felületet biztosítani, így ideális a kis- és középvállalkozások számára, amelyeknek egyszerűbb, de hatékony elemzési platformra van szükségük.

Vessünk egy pillantást a nyomon követhető legfontosabb webelemzési mutatók bővített listájára:

 • Munkamenetek: Ez a mutató nyomon követi a látogató és a webhely közötti egyedi interakciók számát egy adott időszakban. Segít felmérni az általános forgalmat és elkötelezettséget.
 • Visszafordulási arány: A látogatások százalékos arányát mutatja, amikor a felhasználók anélkül hagyják el a webhelyet, hogy a webhely egy másik részébe lépnének. Az alacsony azonnali visszafordulási arány azt jelzi, hogy a tartalom releváns és vonzó.
 • Az oldalon töltött idő (munkamenet átlagos időtartama): Ez a mutató azt mutatja meg, hogy a látogatók átlagosan mennyi időt töltöttek az oldalon a látogatásuk során. Hasznos a tartalom érdeklődésének és értékének felméréséhez.
 • CTR (átkattintási arány): Egy linkre leadott kattintások aránya a megjelenítések számához. A magas CTR hatékony cselekvésre ösztönzést és hatékony hirdetési kampányokat jelezhet.
 • Letöltések: a webhelyről letöltött fájlok számát méri. Ez a mutató olyan webhelyek esetében fontos, amelyek digitális termékeket vagy erőforrásokat, például tanulmányokat, alkalmazásokat vagy szoftvercsomagokat kínálnak.
 • Konverziós arány: Azon látogatók százalékos aránya, akik végrehajtották a kívánt műveletet, például megvásároltak egy terméket, regisztráltak vagy kitöltöttek egy űrlapot. Ez a céloldalak és a marketingkampányok sikerének kulcsfontosságú mutatója.
 • ROAS (hirdetési kiadások megtérülése). Ez a mutató a hirdetési kampányok hatékonyságának értékeléséhez hasznos.
 • ROI (befektetés megtérülése): A marketingtevékenységekbe történő befektetésből származó nyereségarány. Átfogó képet ad a beruházás pénzügyi megtérüléséről.
 • CPA (beszerzésenkénti költség): Az ügyfél megszerzésének költsége. Fontos a marketingstratégiák és a költségvetés optimalizálásához.
 • CPM (ezer megjelenítésenkénti költség): Egy hirdetés ezer megjelenítésenkénti költsége. Ez a mutató alapvető fontosságú a tudatosságon alapuló médiakampányok esetében.
 • CPC (kattintásonkénti költség): A hirdetésre leadott egyes kattintásokért fizetett ár. Ez fontos a kattintásonkénti fizetéses (PPC) kampányok költséghatékonyságának értékeléséhez.
 • Felhasználók: Azon egyedi felhasználók száma, akik meglátogatták webhelyét. Betekintést nyújt a közönség méretébe.
 • Új és visszatérő látogatók: Különbséget tesz az új és a visszatérő felhasználók között, így segít megérteni a hűséget és az ismételt elkötelezettséget.
 • Oldal/látogatás (Pages per Session): a látogatók által egyetlen látogatás során megtekintett oldalak átlagos száma. A magasabb szám nagyobb elkötelezettséget jelezhet.
 • Legnépszerűbb oldalak: Ez a funkció azonosítja a legtöbb látogatással rendelkező oldalakat, ami jelezheti, hogy mely tartalmak érdeklik leginkább a felhasználókat.
 • A felhasználók földrajzi helymeghatározása: megmutatja, honnan érkeznek a látogatók, ami segíthet a földrajzi célzású marketingstratégiákban.
 • Forgalmi források: A forgalmat források szerint bonthatja le, például közvetlen látogatások, más webhelyekről származó linkek, közösségi média vagy organikus keresés.

Ezek a mutatók átfogó képet nyújtanak a webhely teljesítményéről, a felhasználói viselkedésről és a marketing hatékonyságáról.

A konkrét mutatók azonban a webhely konkrét céljaitól és igényeitől függően is hasznosak lehetnek. Néhány közülük:

 • Tartalmi interakciók: nyomon követi az olyan műveleteket, mint a gombkattintások, a videolejátszások vagy a webhelyen található játékokkal és alkalmazásokkal való interakciók.
 • Termékoldal kilépési aránya: Ez az e-kereskedelmi webhelyekre jellemző. Nyomon követi a látogatók százalékos arányát, akik interakció vagy vásárlás nélkül hagyják el a webhelyet.
 • Közösségi megosztások: Az a sebesség, amellyel a látogatók megosztják a webhely tartalmát a közösségi hálózatokon.
 • Organikus keresési részesedés: Az organikus keresésből származó forgalom százalékos aránya.
 • Űrlapelhagyási arány: Nyomon követi, hogy hány felhasználó kezdi el kitölteni az űrlapot, de nem küldi el.
 • Oldalmegtekintések és megjelenítések aránya: Ezzel a mutatóval meghatározhatja, hogy a megjelenítések számához képest hányszor tekintették meg az oldalakat.
 • E-mail aktivitási arány: Az e-mail kampányok elemzésének integrálásával nyomon követheti, hogy e-mailjei mennyire hatékonyan vonzzák a címzetteket.

Elemzés e-boltok számára

Az e-kereskedelmi áruház sikere az ügyfélút és a konverziók alapos megértésétől is függ. Az olyan eszközök, mint a Google Analytics, betekintést nyújtanak abba, hogy mely termékek a legnépszerűbbek, valamint a bevásárlókosár és a végső vásárlási adatok, lehetővé téve a marketingstratégiák optimalizálását és az értékesítés növelését.

Az e-kereskedelmi platformok elemzési képességeinek javítása érdekében számos eszköz áll rendelkezésre, a felhasználói viselkedés elemzésétől a részletes marketingteljesítmény-jelentésekig.

Source: Hotjar analytics tool

Vessünk egy pillantást a legnépszerűbb eszközökre, amelyek elemzésükkel segíthetnek az e-kereskedelmi áruház növekedésében:

 • Google Analytics: Az analitika világában nélkülözhetetlen eszköz, a Google Analytics átfogó képet nyújt az e-kereskedelmi webhely forgalmáról és felhasználói viselkedéséről. Lehetővé teszi az értékesítési teljesítmény nyomon követését, az ügyfélutak megértését és a konverziós arányok mérését, így ideális eszköz az elemzéssel kezdő vállalkozások számára.
 • Omnisend: Ez az eszköz a marketingcsatornák integrálására és az egyéni munkafolyamatok automatizálására összpontosít. Különösen hasznos a webhely e-mail marketing kampányainak és az ügyfelek viselkedésének elemzéséhez.
 • Glassbox: A fejlett ügyfélélmény-elemzést kínáló Glassbox segít vizualizálni és megérteni a felhasználói interakciókat a webhelyén olyan funkciókon keresztül, mint a munkamenet visszajátszása. Ez az eszköz kiválóan alkalmas a fájdalompontok azonosítására és a felhasználói élmény optimalizálására.
 • Glew.io: Az elemzések széles skáláját biztosítja, az értékesítési adatoktól az ügyfelek szegmentálásáig és teljesítményéig több platformon. Alkalmas közepes és nagy e-kereskedelmi üzletek számára, amelyeknek különböző forrásokból kell adatokat gyűjteniük.
 • Szupermetrikák: Hatékonyan központosítja a több marketingcsatornából származó adatokat egy helyen. Lehetővé teszi a marketingkampányok könnyebb elemzését.
 • Woopra: A valós idejű elemzésre specializálódott Woopra segít megérteni az ügyfelek viselkedését több érintkezési ponton.
 • Hotjar: Kiváló eszköz annak vizuális megértéséhez, hogy a látogatók hogyan lépnek kapcsolatba webhelyével. Hőtérképeket biztosít, amelyek megmutatják, hogy a látogatók hol összpontosítanak a leginkább, és hová kattintanak. Ezenkívül rögzíti a tényleges látogatói tevékenységet, lehetővé téve a webhelyen való mozgásuk nyomon követését. Ezek a funkciók felbecsülhetetlen értékűek a webhely gyengeségeinek azonosításában, lehetővé téve a tervezés és az elemek elhelyezésének optimalizálását az elkötelezettség és a konverziók növelése érdekében.

Cookie-k és elemzések

A cookie-k kis szöveges fájlok, amelyeket a webhelyek a látogató számítógépén vagy mobileszközén tárolnak. A cookie-k lehetővé teszik a weboldal számára, hogy emlékezzen a látogatókkal kapcsolatos információkra, például preferenciáikra vagy a bevásárlókosár tartalmára.

Az elemzés kontextusában a cookie-k felbecsülhetetlen értékűek, mert lehetővé teszik a felhasználói tevékenység nyomon követését a webhelyen. Ez a nyomon követés magában foglalja az adatok gyűjtését arról, hogy a felhasználók mennyi ideig maradnak egy adott oldalon, mely oldalakat látogatják meg, és milyen műveleteket hajtanak végre. Ezek az információk elengedhetetlenek a felhasználói élmény javításához és a webhely tartalmának optimalizálásához.

Source: Cookies & GDPR – Theshop.global

Analytics mobilalkalmazásokhoz

A mobilalkalmazások olyan egyedi mutatókat kínálnak, mint a felhasználók megtartása, az alkalmazásra fordított idő és a felhasználói tevékenység. A metaképpontok (Facebook) nyomon követik a felhasználói műveleteket, amelyek a hirdetések célzására és a marketingkampányok személyre szabására használhatók. A Google Analytics viszont részletes információkat nyújt az alkalmazáson belüli felhasználói viselkedésről, például a konverziós és elkötelezettségi arányokról.

Egyéb ajánlott mobilanalitikai eszközök:

 • Mixpanel: Kiterjedt lehetőségeket biztosít a felhasználói interakciók nyomon követésére és az alkalmazáson belüli viselkedés elemzésére. Lehetővé teszi a konverziós arányok mérését, és részletes jelentéseket készít arról, hogy a felhasználók hogyan használják az alkalmazás különböző funkcióit, ami hasznos a felhasználói élmény javításához és az elkötelezettség növeléséhez.
 • Firebase Analytics: A Google Analytics szolgáltatással integrált Firebase Analytics kifejezetten mobilalkalmazásokhoz készült. Eseménykövetést, felhasználói elkötelezettség elemzését biztosítja, és lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy mélyebb betekintést nyerjenek az alkalmazások használatába. A Firebase az alkalmazáshibák azonosításában és elemzésében is segít.
 • Flurry Analytics: Ez az eszköz átfogó elemzést nyújt a felhasználói viselkedésről és a demográfiai adatokról. Lehetővé teszi az alkalmazáshasználati trendek, a megőrzési arányok, a felhasználói tevékenység és sok más mutató megtekintését.
 • App Annie: Inkább a piaci adatokra és a versenyelemzésre összpontosít, hasznos betekintést nyújtva a piaci trendekbe, az alkalmazásértékelésekbe és a versenytársak viselkedésébe.

Elemzés a közösségi platformokon

A cikk következő részében megvizsgáljuk a legnépszerűbb közösségi platformok elemzési képességeit.

Facebook és Instagram

Ezek a platformok részletes demográfiai adatokat és interakciókat biztosítanak, például kedveléseket, megjegyzéseket és megosztásokat. Ezen adatok elemzésével jobban megértheti, mi rezonál a célközönséggel, és hogyan szabhatja testre a tartalmat a közönség elkötelezettségének növelése érdekében. A Meta Business Suite használata új mélységet hoz ebbe a folyamatba.

Source: Meta insights

Meta Business Suite és elemzőeszközei
 • Kreatív tartalom jelentése: Ezzel az eszközzel részletesen elemezheted, hogy a hirdetéseid mely kreatív elemei vonzzák leginkább a célközönségedet.
 • Kísérletek: A kísérletezés segítségével különböző hirdetésverziókat tesztelhetünk, hogy megállapíthassuk a leghatékonyabbat.
 • Elemzési adatok: Kulcsfontosságú demográfiai és viselkedési adatokat biztosít a célközönség jobb megértéséhez.
 • Meta Brand Collabs Manager: Megkönnyíti az influencerek együttműködését, és kiterjeszti a kampányok hatókörét.
 • Forgalomelemzési jelentés: Elemzi a profilok és oldalak mozgását és interakcióit.
 • Hirdetési jelentések: Részletes információkat nyújt a hirdetési kampányok teljesítményéről és hatékonyságáról.

LinkedIn

Platform a szakmai közönség számára. A LinkedIn olyan elemzéseket nyújt, amelyek a tartalom hatékonyságára összpontosítanak a karrierfejlesztés és az üzleti lehetőségek szempontjából.

Speciális elemzési eszközöket kínál, amelyek mind a vállalkozások, mind az egyének igényeihez igazodnak.

Source: LinkedIn Analytics

LinkedIn analitika célcsoportonként:
 • Vállalati profilok esetén: Ez az eszköz lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy nyomon kövessék online jelenlétük különböző aspektusait. Ez magában foglalja az elérés, az elkötelezettség és a követők demográfiai adatainak elemzését, lehetővé téve a márkák számára, hogy optimalizálják tartalmi stratégiáikat és jobban célozzák kampányaikat.
 • Egyéni profilok esetén: Ezek betekintést nyújtanak abba, hogy ki tekinti meg a profilodat, és elemzik a bejegyzéseiddel végzett interakciókat. Ez az információ hasznos lehet azok számára, akik javítani szeretnék láthatóságukat és hálózatépítési lehetőségeiket a platformon.

LinkedIn profilod mélyebb elemzéséhez használhatsz versengő eszközöket is, mint például a Hootsuite vagy a Keyhole. Ezek az eszközök fejlett elemzéseket kínálnak a LinkedIn teljesítményének nyomon követéséhez, beleértve az elkötelezettséget, a követők növekedését és a teljesítmény utáni teljesítményt.

YouTube Analytics

A YouTube Analytics részletes jelentéseket készít a videók nézettségéről, a forgalmi forrásokról és a földrajzi eloszlásról. Ezek az adatok kulcsfontosságúak a tartalom optimalizálásához és a hirdetések megfelelő közönségre célzásához.

Source: YouTube Analytics

A YouTube Analytics által biztosított legfontosabb eszközök és mutatók a következők:

 • Nézési időre vonatkozó jelentések: Összesített adatokat jelenít meg a megtekintésekről, a nézési időről és az új feliratkozók megszerzésének arányáról.
 • Demográfiai adatok: Információt nyújt a nézők életkoráról, neméről és földrajzi helyéről. Kép. YouTube Analytics
 • Forgalmi források: Elemzi, hogy honnan érkeznek a nézők, beleértve a közvetlen linkeket, a YouTube-kereséseket és más külső forrásokat
 • Aktivitási jelentések: Nyomon követi a kedveléseket, nemtetszéseket, megjegyzéseket és megosztásokat, betekintést nyújtva a nézők elkötelezettségi szintjébe

TikTok

A gyorsan növekvő TikTok platform adatokat szolgáltat a tartalom viralitásáról, ami kulcsfontosságú azoknak a márkáknak, amelyek különösen a fiatalabb demográfiai csoportokkal szeretnének kapcsolatba lépni.

A TikTok analitikai eszközöket kínál a vállalati fiókokhoz, lehetővé téve a márkák számára, hogy jobban megértsék befolyásukat a platformon belül.

A TikTok Analytics a következő kulcsfontosságú mutatókat biztosítja:

 • Áttekintés lap: Gyors áttekintést nyújt a profil teljesítményéről, beleértve a videómegtekintéseket, a nézők számát és a profilmegtekintéseket
 • Tartalmi statisztikák: Részletesen elemzi az egyes videókat, és adatokat szolgáltat a megtekintések, kedvelések, megjegyzések, megosztások számáról és azokról az órákról, amikor a videót a legtöbbször nézték meg.
 • Követői elemzési adatok: Elemzi a követők demográfiai adatait, földrajzi eloszlását és azt, hogy mikor a legaktívabbak.

Ebben a cikkben csak néhány platformot tárgyalunk, amelyek kifejezetten megfelelnek ezeknek a felhasználói igényeknek:

 • Univerzális hozzáférhetőség és használat: Ezek a platformok a világon a legszélesebb körben használtak közé tartoznak, és a demográfiai adatok széles körét fedik le
 • Marketing elérés: Kiváló eszközöket kínálnak a potenciális ügyfelek célzásához és eléréséhez, ami kulcsfontosságú a hatékony marketingkampányokhoz
 • Tartalmijellemzők: Lehetővé teszik különböző típusú tartalmak (szöveg, képek, videó) közzétételét, ami lehetővé teszi az interakció különböző formáinak elemzését
 • Analitikai eszközök: Ezen platformok mindegyike átfogó és fejlett analitikai eszközöket kínál, amelyek segítenek a márkáknak marketingstratégiáik javításában

Ebben a cikkben az elemzés kiválasztására összpontosítottunk, kifejezetten olyan platformok számára, mint a Web, a Facebook, az Instagram, a LinkedIn, a YouTube és a TikTok a következő okok miatt:

 • Univerzális hozzáférhetőség és használat: ezek a platformok világszerte a legszélesebb körben használtak közé tartoznak, és a demográfiai csoportok széles körét fedik le.
 • Marketing elérés: Kiváló eszközöket kínálnak a potenciális ügyfelek célzásához és eléréséhez, ami kulcsfontosságú a hatékony marketingkampányokhoz
 • Tartalmi sokszínűség: Lehetővé teszik különböző típusú tartalmak (szöveg, képek, videók) közzétételét, ami lehetővé teszi az interakció különböző formáinak elemzését
 • Analitikai eszközök: Ezen platformok mindegyike kiterjedt és fejlett analitikai eszközöket kínál, amelyek segítenek a márkáknak marketingstratégiáik javításában

A téma kibővítése érdekében a következő platformokat is bevonhatjuk:

 • Twitter: olyan platform, amely lehetővé teszi a trendek, hashtagek és valós idejű interakciók nyomon követését, ideális az eseményekre adott azonnali reakciók és a márkakommunikáció elemzésére
 • Pinterest: vizuálisan orientált tartalommal rendelkező márkák számára érdekes, és eszközöket kínál az életmódbeli és fogyasztási minták trendjeinek és preferenciáinak elemzésére
 • Snapchat: Fontos a fiatalabb közönség megcélzásához, egyedi mutatókat kínál a történet és a videotartalom hatékonyságának elemzéséhez
 • Reddit: Olyan platform, amely mély betekintést nyújt a nagyon konkrét közösségek véleményeibe és vitáiba, hasznos a részletes hangulat- és trendelemzéshez.

Etika és adatvédelem az analitikában

A márkáknak átlátható és GDPR-kompatibilis módon kell védeniük az ügyfelek személyes adatait, beleértve a cookie-k beállítását is. Annak tisztázása, hogy az adatokat hogyan használják fel, és mit szabályozhatnak az ügyfelek, elengedhetetlen a márkába vetett bizalom kiépítéséhez.

A márkáknak a lehető legátláthatóbbnak kell lenniük az ügyfelek számára arról, hogy milyen adatokat gyűjtenek, mire használják fel és hogyan védik őket. Ez a megközelítés nemcsak az ügyfelek bizalmát építi, hanem az Európai Unió általános adatvédelmi rendeletéhez (GDPR) hasonló szabályozások alapvető követelménye is. Az ügyfeleknek könnyen meg kell tudniuk találni és meg kell érteniük az Ön adatvédelmi szabályzatát, és tájékoztatást kell kapniuk a személyes adataik feldolgozásának módjában bekövetkező változásokról.

Prediktív elemzés és mesterséges intelligencia a digitális környezetben

A prediktív elemzési és mesterséges intelligencia (AI) eszközök, például az OpenAI (ChatGPT), a Google AI (Gemini) vagy a Microsoft AI (Copilot) lehetővé teszik a vállalatok számára a fogyasztói magatartás hatékony elemzését és előrejelzését. Ezek az eszközök segítenek a márkáknak marketingstratégiáik optimalizálásában és versenyképességük növelésében.

Elemzés a SEO-ban

Elemzési szempontból osszuk fel a SEO-t (Search Engine Optimization) több kulcsfontosságú területre.

Source: SEO analytics – Semrush.com

Elemezze a kulcsszavakat és teljesítményüket: Az olyan eszközök, mint a SEMrush és az Ahrefs, lehetővé teszik a kulcsszavak részletes elemzését, beleértve keresési mennyiségüket, versenyképességüket és hatékonyságukat az oldal tartalmának összefüggésében. Ez az elemzés képezi a tartalom optimalizálásának és a keresőmotorok láthatósága javításának alapját.

Visszamutató linkelemzési jelentések: Az olyan eszközök, mint a Majestic, backlink elemzést nyújtanak, lehetővé téve ezen linkek minőségének és relevanciájának értékelését.

Oldalbetöltési sebesség elemzése: Az olyan eszközök, mint a Google PageSpeed Insights oldalbetöltési sebesség elemzését és fejlesztési javaslatokat biztosítanak.

UX (felhasználói élmény) elemzés: A Hotjar és hasonló eszközök lehetővé teszik a felhasználói interakciók megjelenítését a webhelyeken, hőtérképek és munkamenet-rekordok biztosításával. Ezek az analitikai adatok felbecsülhetetlen értékűek a problémás területek azonosításához és a felhasználói élmény javításához.

Az analitika hatása a digitális marketingre

Az adatelemzés helyes használata jelentős hatással van az online stratégia sikerére, a weboldalakon tanúsított látogatói viselkedés megértésétől kezdve a közösségi médiában folytatott interakciók nyomon követésén át a fogyasztói magatartás prediktív elemzéséig.

Az adatelemzés mindezen megközelítései elengedhetetlenek a modern digitális marketinghez.

Az analitikai eszközök integrálása számtalan lehetőséget kínál online tevékenységeinek mérésére és optimalizálására. Nemcsak hatékonyan nyomon követheti kampányai megtérülését, hanem rugalmasan reagálhat a változó trendekre és az ügyfelek preferenciáira is.

A mai rohanó világban az analitika a kulcs a piaci igények megértéséhez és előrejelzéséhez.

Legújabbak a kategóriában Analytics

 

Cikk megosztása
Hasonló cikkek
Az Egyesült Királyság kkv-i márkaépítő hirdetési stratégiákkal virágoznak
2 perc olvasási idő

Az Egyesült Királyság kkv-i márkaépítő hirdetési stratégiákkal virágoznak

A legfrissebb adatok feltűnő tendenciát mutatnak az Egyesült Királyság kis- és középvállalkozásai (kkv-k) körében: többségük profitál hirdetési és márkaépítési stratégiáiból. Az Amazon Ads tanulmánya azt mutatja, hogy a kkv-k 86% -a a jelenlegi hirdetési megközelítéseiknek tulajdonítja az új ügyfelek sikeres vonzását és a márka ismertségének növelését az elmúlt évben.

Olvasás
Bridge Now

Legfrissebb hírek MOST

10+ olvasatlan

10+