2 perc olvasási idő

A GA4 frissítései jobb jelentéseket és statisztikákat ígérnek

A Google bemutatta a Google Analytics 4 (GA4) számos frissítését, amelyek azt ígérik, hogy forradalmasítják az adatok elemzésének és felhasználásának módját a marketingszakemberek számára. A frissítések a továbbfejlesztett, csatornákon átívelő jelentésekre, a fejlett, mesterséges intelligencián alapuló betekintésekre és az adatvédelemre összpontosító nyomon követés robusztus támogatására összpontosítanak.

A GA4 frissítései jobb jelentéseket és statisztikákat ígérnek
Forrás: Depositphotos

Továbbfejlesztett többcsatornás jelentéskészítés és költségvetés-készítés

A frissítés egyik legjelentősebb jellemzője az átfogó, csatornákon átívelő jelentéskészítési és költségvetési eszközök bevezetése. Ezek az eszközök lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy átfogó képet kapjanak hirdetési erőfeszítéseikről a platformokon keresztül.

Harmadik fél hirdetési adatainak integrációja

A GA4-felhasználók mostantól közvetlenül importálhatják a Pinterest, a Reddit és a Snap hirdetési adatait az elemzéseikbe. Ez azt jelenti, hogy a nem a Google-tól származó kampányadatok is szerepelnek a csatornákon átívelő teljesítményjelentésekben, így teljesebb képet adnak a hirdetések hatékonyságáról olyan mutatók segítségével, mint a hirdetési költség, a hirdetéskattintások vagy a hirdetésmegjelenítések.

Csatornákon átívelő költségvetés-tervezés

A jelenleg bétaverzióban lévő funkció tartalmaz egy előrejelzési jelentést, amely nyomon követi a média ütemét és a tervezett teljesítményt egy célhoz, például a bevételhez képest. Ez az eszköz felbecsülhetetlen értékű lesz azoknak a vállalkozásoknak, amelyek több csatornán keresztül szeretnék optimalizálni hirdetési kiadásaikat.

A Campaign Manager 360 integrációja

Az összekapcsolt Campaign Manager-360-fiókok összesített megtekintései mostantól rendelkezésre állnak a GA4-hirdetés munkaterületén, így mélyebb betekintést nyújtanak a kampány teljesítményébe a csatornában.

Source: ga4.com

AI-elemzések

A Google kihasználja fejlett AI-képességeit, hogy a gyakorlatban hasznosíthatóbb statisztikákat biztosítson a GA4-en belül. A modellt úgy tervezték, hogy hatalmas mennyiségű adatot elemezzen, és világos, egyszerű magyarázatot adjon a legfontosabb trendekre és anomáliákra.

Ha például növekszik a vásárlási mutató, az AI összekapcsolja a pontokat, és egyértelmű magyarázatot ad a trendhez hozzájáruló tényezőkről. Ennek a funkciónak az a célja, hogy egyszerűsítse az adatelemzést, hogy minden felhasználó számára hozzáférhetőbb és használhatóbb legyen.

Adatvédelmi nyomon követés

Ahogy a digitális környezet a nagyobb adatvédelem felé halad, a GA4 is alkalmazkodik, és megvizsgálja, hogy a vállalkozások hogyan tudják továbbra is hatékonyan mérni teljesítményüket anélkül, hogy harmadik féltől származó cookie-kra támaszkodnának.

Idén a GA4 támogatni fogja a Chrome Privacy Sandbox API-t, hogy segítse a vállalkozásokat közönségük elérésében és a hatékonyság cookie-mentes környezetben történő mérésében. Ez kritikus fontosságú, mivel az iparág az adatvédelemre összpontosító gyakorlatok felé halad.

Cikk megosztása
Hasonló cikkek
A Google új funkciókat mutat be, jobb keresést ígér
1 perc olvasási idő

A Google új funkciókat mutat be, jobb keresést ígér

A legutóbbi Google I / O konferencián a vállalat új frissítéseket mutatott be. Az egyik legfontosabb újdonság az AI áttekintések bevezetése, amelyek tömör válaszokat adnak összetett kérdésekre. Sajnos egyelőre csak az Egyesült Államokban élő Google-felhasználók számára érhető el.

Olvasás
Bridge Now

Legfrissebb hírek MOST

10+ olvasatlan

10+