13 perc olvasási idő

Milyen előnyei vannak a videomarketing használatának?

A videotartalom manapság nagyon népszerű. Mind a fiatalabb, mind az idősebb generációk szeretik, mert másodpercek alatt játékos és érdekes módon képes eljuttatni a szükséges információkat. Ahhoz azonban, hogy egy videó valóban sikeres legyen és elvégezze a munkát, sokat kell gondolkodnia annak létrehozásán, elhelyezésén és promócióján. A jó hír az, hogy a videomarketing gondoskodik ezekről a részletekről és még sok másról. Hogyan működik ez a fajta marketing, és mi a fő előnye?

Milyen előnyei vannak a videomarketing használatának?
Forrás: Unsplash.com

Mi a videó marketing?

A videomarketing a videotartalom felhasználása egy termék vagy szolgáltatás népszerűsítésére, vagy az ügyfél oktatására valami újról. Ez egy külön tudományág, amelyet gyakran kombinálnak más típusú marketinggel, például tartalommarketinggel vagy közösségi média marketinggel.

A videó erőssége, hogy sokoldalú és több formátumba adaptálható, így szinte bármilyen platformra alkalmas, a közösségi médiától a televízióig. De ez még nem minden. A videót bármi népszerűsítésére is használhatod – új termékek, események, a legújabb promóciók és kedvezmények, illetve a vállalkozás változásai.

A videó marketing évről évre egyre népszerűbb. A videó dinamikusabb és interaktívabb, mint a képek és a szöveg. Rövid idő alatt sok információt szolgáltatnak. És nem kell elolvasnod. Ennek eredményeként több embert meggyőzhetnek a kívánt cselekvésről – vásárlás, előfizetés stb.

Szakértői tanácsadás A

videomarketing nagyszerű eszköz, amely lehetővé teszi a kis-, közép- és nagyvállalatok számára, hogy folyamatosan tájékoztassák az embereket az újdonságokról, miközben termékeket és szolgáltatásokat népszerűsítenek. Megfelelő beállítás esetén nemcsak növeli az értékesítést, hanem hűséges ügyfélkört is létrehoz.

Videó marketing statisztikák

A videomarketing 2005-ben kezdett erősebbé válni, amikor a YouTube megjelent az interneten. De csak egy évvel később indultak be igazán a dolgok. Addigra a népszerű platformot megvásárolta a Google, és 2009 végére lehetővé tette a felhasználók számára, hogy hét különböző hirdetésformátumot hozzanak létre a platformon.

A videomarketing népszerűségét később növelte az okostelefonok növekedése, ahol a videotartalom sokkal kényelmesebb és praktikusabb, mint bármi más.

Azt a tényt, hogy a videotartalom fontos a vállalkozások számára, megerősíti a Video Report: Video Marketing Statistics for 2024, amelyben Wistia öt kulcsfontosságú pontot tárgyalt a videomarketing fontosságáról 2024-ben. Az alábbi pontok hangsúlyozzák a videomarketing növekvő jelentőségét, mint sokoldalú és hatékony eszközt az elkötelezettséghez, a vezető generáláshoz és az általános marketingstratégiához.

 1. A közönség nagyra értékeli az oktatási és oktatóvideókat, amelyek tavaly a vállalkozások által készített legvonzóbb tartalmak voltak . Ez azt jelzi, hogy erősen előnyben részesítik az iparági ismereteket és a termékhasználati betekintést nyújtó tartalmakat.
 2. A magas elkötelezettséghez nincs szükség magas gyártási költségvetésre. Az alacsony költségvetésű videók, még azok is, amelyeket egyszerű eszközökkel, például webkamerákkal rögzítettek, ugyanolyan vagy hatékonyabb lehetnek. Ez csökkenti a belépési korlátot a kisebb márkák számára, és lehetővé teszi számukra, hogy hatékonyan versenyezzenek a videomarketingben.
 3. A videók rendkívül hatékonyak az érdeklődők generálására és gondozására. Az e-mail-rögzítési űrlapok és a cselekvésre ösztönzések (CTA-k) videókba való beépítésével a vállalkozások zökkenőmentesen integrálhatják a videót érdeklődőkeresési stratégiáikba.
 4. Az emberek által videók megtekintésével töltött idő jelentősen növekszik. 2023-ban a vállalatok 15%-os növekedést tapasztaltak a videólejátszásokban és 44%-kal a teljes nézési időben, jelezve a közönség növekvő étvágyát a videotartalmak iránt.
 5. A vállalkozások egyre gyakrabban használják a videók teljesítményadatait marketingcéljaik eléréséhez, kreatív döntések meghozatalához, weboldalak hatásának nyomon követéséhez és a megtérülés bizonyításához az érdekelt felek számára. A fő teljesítménymutatók, például a konverziós arányok, az elköteleződési arányok és a lejátszási arányok döntő fontosságúak a videótartalmak sikerének méréséhez .

Tudtad…?

A koronavírus-járvány megnövelte a mobiltelefonok használatát és a videotartalmak megtekintését. A Nielsen statisztikái azt mutatják, hogy csak az Egyesült Államokban a mobileszközökön töltött idő 2019 és 2020 között óriási 215% -kal nőtt.

A videó marketing alapvető típusai

A videomarketing, vagy a benne használható videók különböző formátumokban és stílusokban találhatók. Az alaptípusok a következők:

Márka videók

A márkavideók fő célja, hogy alapvető információkat nyújtsanak az ügyfeleknek a márkáról és növeljék a márka ismertségét. Más típusokkal ellentétben hosszabbak lehetnek. Létrehozásukkor azonban ne feledje, hogy érdekesnek és csábítónak kell lenniük, hogy az emberek rövid idő után ne hagyják abba a szórakozást.

Source: Unsplash.com

Minta videók

Ezek a videók bemutatják a termék működését és fő előnyeit. Például filmezheti a kicsomagolt terméket, és beállíthatja vagy megmutathatja az ügyfeleknek, hogyan fogják használni a gyakorlatban.

Oktatóvideók

Az oktatóvideók nagyon hasonlítanak a bemutató videókhoz. Az egyetlen különbség az, hogy inkább oktató, mint marketing. Úgy tervezték, hogy segítsenek az ügyfeleknek megérteni a termék jellemzőit és azt, hogyan használják problémáik megoldására.

Kisokos videók

A magyarázó videók célja általában az, hogy segítsenek a nézőknek jobban megérteni, miért van szükségük egy vállalat termékeire és szolgáltatásaira. Gyakran tartalmaznak példákat a használatukra is.Animált videók

Az animált videók játékosak és nagyszerűek egy történet elmeséléséhez vagy egy nehéz téma egyszerű magyarázatához. Előnyük, hogy több generáció számára vonzóak és nagyon szórakoztatóak.

360°-os és virtuális valóság videók2016-ban a Google azt állította, hogy a 360°-os videóhirdetések sokkal magasabb átkattintási aránnyal, valamint 41%-kal több megtekintéssel és megosztással rendelkeznek, mint a hagyományos videóhirdetések. Ez nem meglepő. Az ilyen típusú hirdetések lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy minden szögből felfedezzék a terméket, így jobb képet kapnak a termékről.

Source: Unsplash.com

élő videó

Az élő videó lehetővé teszi, hogy valós időben lépjen kapcsolatba ügyfeleivel. Hiteles és személyes, szemben az előre rögzített és szerkesztett tartalommal. Azt az érzést kelti a személyben, hogy csak velük lép kapcsolatba. Ez megkönnyíti a meggyőzést a vásárlásról.

Szakértői interjúk

A szakértői interjúk nagyszerűek a közönség bizalmának kiépítéséhez. Egy szakértő, például orvos, fitneszedző, kutató vagy valaki, aki több éves tapasztalattal rendelkezik, meggyőzheti az ügyfeleket a termék minőségéről, és állításaikkal motiválhatja őket a vásárlásra.

Esettanulmányok

Csakúgy, mint a szakértői ajánlóvideók, az esettanulmány-videók is bizalmat építenek. Megmutatják, hogy a termék hogyan segítette a valódi ügyfeleket és elégedettségüket, így a kommunikáció sokkal természetesebb lesz, mint az erősségek felsorolása és hipotetikus példák bemutatása.

Személyre szabott videók

Speciális típusú videó, amelyet csak az ügyfelek egy adott csoportjának, például az egyik fókuszcsoportnak küldesz. Ez a fajta kommunikáció személyesebb, ami különlegesnek érzi magát, és nagyobb valószínűséggel vásárol.

Tipp:

A személyre szabott videóknak nem kell különleges szerkesztési vagy grafikai elemeket tartalmazniuk. Valójában minél egyszerűbbek, annál hitelesebbek és annál sikeresebbek.

A videó marketing típusai médium szerint

A videomarketingben használt videókat a közzététel médiuma szerint is felosztják. Ez erősen befolyásolja a videó formátumát, hosszát és feldolgozását.

A médium alapján a videó fő típusai a következők:

Banner videók

A banner videók főleg hagyományos weboldalakon és e-boltokban találhatók. Általában rövidek és lényegre törőek. Gyakran érdekes grafikai elemeket használnak a potenciális ügyfelek figyelmének felkeltésére.

A szalaghirdetések formátuma változó. A népszerű méretek a következők:

 • 728 x 90 képpont
 • 468 x 60 képpont
 • 300 x 250 képpont
 • 336 x 280 képpont
 • 200 x 200 képpont.

Videók a közösségi hálózatokon

A közösségi hálózatok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy különböző videoformátumokat használjanak. Például a történetekre és tekercsekre jellemző hosszúkás típusok dominálnak az Instagramon. Ugyanez vonatkozik a TikTokra is. A Facebook viszont több formátum kombinálásáról ismert. A hosszú formátumú videók mellett a felhasználók fekvő formátumban is közzétehetnek videókat.

Source: Unsplash.com

Videóhirdetések a videókban

Különösen gyakoriak a YouTube-on, de sok más platformon is látni fogja őket.

Általában a videó elején, közepén vagy végén helyezkednek el. Jellemzőjük, hogy rövidebbek, a fő ötlet az első néhány másodpercben hangzik el, amit a felhasználó nem hagyhat ki.

Televíziós videóhirdetések

A televíziós videóhirdetéseket a hagyományos hirdetésekhez hasonlóan sugározzák a tévécsatornákon vagy a streaming szolgáltatásokban. Rövidek és lényegre törőek. A közösségi hálózatokon vagy webhelyeken találhatóakkal ellentétben azonban drágábbak. Ezért nagyobb valószínűséggel használják őket a nagyvállalatok.

A videó marketing előnyei

 • A videó marketingnek számos előnye van. A főbbek a következők:
 • Segít bővíteni potenciális közönségét – videotartalmat terjeszthet közösségi hálózatokon, webhelyeken és sok más csatornán keresztül. Nagyon könnyű bővíteni közönségét és új ügyfeleket vonzani.
 • Megragadhatja a figyelmet – a videó egyesíti a látványt és a hangot, ami sokkal jobban eléri az ügyfeleket, mint a grafika. Akár feliratokat is használhat videóiban, ami egy másik szemet gyönyörködtető szempont.
 • Cselekvésre ösztönzi a nézőket – egy ügyes videó meggyőzheti a nézőket, hogy átkattintsanak a webhelyedre, és megtekintsék a termékeidet. Arra is ösztönzi őket, hogy osszák meg a tartalmat Instagramjukon vagy Facebookjukon, több tucat másik számára láthatóvá téve azt. Alternatív megoldásként elmentik, megjegyzést fűznek hozzá, vagy kedvelik, automatikusan növelve az elérésedet.
 • A konverziók és az eladások számának növelése – A videók segítenek az ügyfeleknek jobban megérteni a terméket és annak erősségeit, hatékonyan növelve az értékesítést.
 • Segít a termékeknek kitűnni – Egy videó sokkal többet mond el egy termékről, mint egy-két fénykép. Néhány másodperc múlva minden oldalról megmutathatja az ügyfeleknek, leírhatja a legfontosabb jellemzőit és elmagyarázhatja, milyen problémákat old meg.
 • Javítja a SEO-t – A videó lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy jobb SEO eredményeket érjenek el. A TechTarget szerint a Google és más keresőmotorok magasabbra rangsorolják a videotartalmú webhelyeket, garantálva a nagyobb forgalmat.
 • Bizalmat épít – A videó hitelesebben szolgáltatja a fontos információkat, mint a szöveg vagy a képek, bizalmat építve a meglévő és potenciális ügyfelekkel.
 • Kiegészíti a tartalommarketinget – A videó a tartalommarketing fontos része. Nagyszerű kiegészítője a fényképeknek, infografikáknak és szövegeknek, és azok számára vonzóak, akiknek gyorsan és egyszerűen kell információt szerezniük.
 • Márka- és termékbemutató – Egy jól kidolgozott videó elmondja a márka történetét, bemutatja termékeit, és értékes információkat nyújt az ügyfeleknek eredeti és emberi módon. Ez annyira fontos része a marketingnek, hogy nem szabad figyelmen kívül hagynia.
Legújabbak a kategóriában Videó marketing

A videó marketing hátrányai

A videó marketingnek vannak hátrányai is, például:

 • Bonyolultabb létrehozni – minőségi videók létrehozása nem olyan egyszerű, mint egy termék fényképezése vagy infografika létrehozása. Szüksége van professzionális felszerelésre, speciális szerkesztőeszközökre és valószínűleg egy szakértőre, aki tudja, hogyan lehet a felvételeket eredeti eredményre fordítani.
 • Több pénzt kell befektetnie – egy érdekes videó létrehozása, amely meggyőzi az ügyfeleket, hogy vásároljanak, pénzbe kerül, és a végső ár általában sokkal magasabb, mint más tartalom (fotók, grafikák, szöveg).
 • Több időt kell befektetnie – ha van némi tapasztalata a videók létrehozásában, akkor saját maga is létrehozhatja őket. De számítson arra, hogy az egész folyamat, a forgatástól a vágáson át az exportálásig, sok órát vesz igénybe.
 • Magas kreatív igények – Az ügyfeleket manapság túlterheli a tartalom mennyisége. Naponta több tucat videót látnak. A tartalomnak eredetinek kell lennie, ha azt szeretné, hogy ügyfelei elkötelezzék magukat, és meggyőzzék őket a vásárlásról.

Source: Unsplash.com

Hogyan készítsünk videó marketinget?

A többi marketingtípushoz hasonlóan a videó marketingnek is jól átgondoltnak kell lennie.Ellenkező esetben nem hozza meg az összes fent említett előnyt. Ha még csak most kezdi, és nem tudja, hogyan kezdje el, összeállítottunk egy lépésről lépésre szóló útmutatót.

Tűzd ki a céljaidat

Mielőtt elkezdené létrehozni a videót, gondolja át, mit szeretne elérni. Szeretné felhívni a figyelmet a vállalatára, elmondani az embereknek, hogyan kell használni a terméket, vagy motiválni őket a vásárlásra?

A cél segít személyre szabni a kommunikációt és a videóban szerepeltetni kívánt információk típusát. Azt is megakadályozza, hogy az eredmény összezavarodjon, és az emberek ne értsék meg az üzenetet, amelyet meg akarnak érteni.

Szakértői

tanácsok A videónak nem kell csak egy célt szolgálnia. Nyugodtan kombináljon többet. Például egy útmutató videó tartalmazhat elégedett ügyfelek ajánlásait vagy szakértők ajánlásait is.

A célközönség meghatározása

Számos részlet függ a közönségtől, például:

 • A hely, ahol közzéteszed a videót
 • Hogyan kommunikálsz?
 • A videóban használt termék
 • A videóban kiemelt témák.

Ezért először jól meg kell határoznia a közönségét. Tudja meg ügyfelei átlagéletkorát, honnan származnak, mit szeretnek, és hogyan vásárolnak.

Ha például a közönséged fiatalokból áll, készítsd el a videódat elsősorban az Instagram és a TikTok számára. A kommunikációnak nyugodtnak és játékosnak kell lennie, és meg kell próbálnia eladni a terméket egy olyan probléma kezelésével, amely zavarhatja ezt a korosztályt, mint például az iskolai stressz vagy az új trendek követésének vágya.

Gondoljon arra, hogy hová helyezze a videót

A videó sokoldalú típusú tartalom, amelyet a közösségi médiában (Facebook, Instagram, TikTok, YouTube), webhelyeken vagy akár streaming platformokon tesznek közzé. Az, hogy melyik lehetőséget választja, a célközönségtől függ.

Source: Unsplash.com

A megfelelő videó formátumok és témák kiválasztása

A formátum kiválasztása egyszerű, miután kiválasztotta a videó közzétételének platformját. A legtöbb csak egy vagy két különböző lehetőséget kínál.

A témának eredetinek kell lennie, hogy fenntartsa az ügyfelek érdeklődését. Nyugodtan próbáljon ki új trendeket a videó létrehozásakor. Ez különösen igaz, ha a célközönség a fiatalabb generáció.

Építsen a kiváló minőségre

A videók minőségének a lehető legmagasabb színvonalúnak kell lennie. Győződjön meg arról, hogy a képek és a hang tiszta és éles. Ellenőrizze többször a tartalmat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem vágódik le, és a keretek jól illeszkednek egymáshoz.

Hozza ki a legtöbbet a zenéből

A zene nélküli videó unalmas, és nem szórakoztatja az embereket. Tehát ne félj dallamot játszani a kimondott szó felett, hogy hangsúlyozd a fő gondolatot. Manapság rengeteg érdekes és ingyenes zenét találhat az interneten. Általában kereskedelmi célokra használhatja.

Ne felejtsd el a feliratokat

Az emberek mindenhol nézik a közösségi média tartalmát – otthon, buszon, gyalog vagy munkahelyen. Sokan nem rendelkeznek hanggal, ezért a feliratok elengedhetetlenek. Használja őket, hogy hírt adjon termékéről vagy cégéről.

Ragadja meg a figyelmet az első másodpercekben

A szakértők szerint az átlagos felnőtt figyelme 8 másodperc, és ez az idő egyre rövidebb. Ha tehát azt szeretnéd, hogy videód megragadja az emberek figyelmét, győződj meg róla, hogy az első másodperctől kezdve vonzó.

Győződj meg róla, hogy a nézők tudják, mit kell tenniük a videó befejezésekor

Egy jó videó marketing kampánynak pontosan meg kell mondania a nézőknek, mit kell tenniük. Tehát tartalmazzon egyértelmű cselekvésre ösztönzést. Ez lehet egy gomb, amellyel egy termékoldalra juthatnak, vagy feliratkozhatnak egy hírlevélre.

Source: Unsplash.com

Ne felejtse el mérni és összehasonlítani az eredményeket

Miután közzétettél egy videót, ellenőrizd, hogy hányan tekintették meg, szóltak hozzá, mentették vagy osztották meg. Ha lehetséges, nézze meg a webhelyre leadott kattintások, az előfizetések vagy az ügyfelek által végrehajtott egyéb műveletek számát is.

Jegyezze fel az eredményeket, és hasonlítsa össze őket. Nézze meg, hogy véletlenül hibázott-e valahol, és mit tehetett volna másképp, hogy több konverziót érjen el.

Cikk megosztása
Hasonló cikkek
Az Egyesült Királyság kkv-i márkaépítő hirdetési stratégiákkal virágoznak
2 perc olvasási idő

Az Egyesült Királyság kkv-i márkaépítő hirdetési stratégiákkal virágoznak

A legfrissebb adatok feltűnő tendenciát mutatnak az Egyesült Királyság kis- és középvállalkozásai (kkv-k) körében: többségük profitál hirdetési és márkaépítési stratégiáiból. Az Amazon Ads tanulmánya azt mutatja, hogy a kkv-k 86% -a a jelenlegi hirdetési megközelítéseiknek tulajdonítja az új ügyfelek sikeres vonzását és a márka ismertségének növelését az elmúlt évben.

Olvasás
Bridge Now

Legfrissebb hírek MOST

10+ olvasatlan

10+