17 perc olvasási idő

Mi az a SEO?

A SEO egy általánosan használt mozaikszó, különösen a marketingben. Lehet, hogy találkozott vele, amikor tartalmat vagy akár magát a webhelyet hozta létre. De mit jelent ez, és miért olyan fontos sok szakember számára?

Mi az a SEO?
Forrás: Unsplash.com

Mi az a SEO?

A keresőoptimalizálás vagy röviden SEO egy webhely vagy tartalom optimalizálásának folyamata, amelynek célja annak láthatóságának javítása a keresőmotorokban , például a Google, a Bing vagy a Yahoo.

A SEO részeként a marketingesek vagy szövegírók általában a márka, termék vagy szolgáltatás szempontjából releváns kulcsszavakra vagy kifejezésekre összpontosítanak . Ezeket arra használják, hogy megpróbálják a webhelyet a keresési eredmények tetejére juttatni, ami növelheti a forgalmat és növelheti az értékesítést.

A SEO kihívást jelentő terület. Ez egy soha véget nem érő folyamat, mivel a keresési eredmények folyamatosan változnak. Egy nap webhelye az első helyre kerülhet; Másnap a negyedik vagy ötödik helyen állhat. Ezért folyamatosan figyelemmel kell kísérnie az új trendeket, látnia kell, hogy mit lehet javítani, és előre kell látnia, hogy milyen tényezők veszélyeztethetik pozícióját.

Hogyan működnek a keresőmotorok?

A SEO megértéséhez és együttműködéséhez meg kell értenie, hogyan működnek a keresőmotorok. Ezek a teljes tartalom- vagy webhely-optimalizálási folyamat elengedhetetlen részét képezik.

Először is, a keresőmotorok nem csak a Google, a Bing vagy a Yahoo. Manapság olyan népszerű platformokat is tartalmaznak, mint a Facebook vagy a YouTube. Tehát ahhoz, hogy ezeken a platformokon magasabb helyezést érjen el, SEO elveket kell alkalmaznia, amikor tartalmat hoz létre számukra.

De hogyan működnek a keresőmotorok? Egyszerűen. Algoritmusaik naponta több ezer webhelyet térképeznek fel, és adatbázisukban tárolják őket. Ezután kiválasztja őket a kiválasztott kulcsszó alapján, és megjeleníti Önnek.

A webhelyek megjelenésének sorrendje több tényezőtől függ. A Google nem ad sok információt erről, de tapasztalatból megerősíthetjük, hogy technológiája elsősorban a kulcsszavakra, a tartalom relevanciájára, a belső és külső linkekre, valamint a betöltési sebességre összpontosít. Az alábbiakban megvitatjuk a főbb tényezőket.

Source: Unsplash.com

Fontosság

Ha gumiabroncsokat keres, nem szeretne ruhákat látni a keresési eredmények között. Ezért a tartalom értékelésekor a Google elsősorban annak relevanciájára összpontosít , vagyis arra, hogy milyen mértékben áll fenn pontos kapcsolat a keresési lekérdezés és a kívánt keresési eredmény között.

A pontos, gyors és releváns eredményekkel rendelkező domainek előkelő helyen szerepelnek, és első helyen állnak a keresőmotorokban. Ezért érdemes a megfelelő kulcsszavakat használni a tartalom létrehozásakor. A Google (vagy bármely más keresőmotor) mesterséges intelligenciája képes lesz elolvasni ezeket, és megjeleníteni webhelyét azok számára, akik valóban érdeklődnek a téma iránt.

A tartalom relevanciája fontos, de nem az egyetlen tényező, amelyet a Google figyelembe vesz. Jelenleg több millió releváns weboldal van, és csak néhányat lehet rangsorolni a legjobb pozíciókban. Ezért más paramétereket is figyelembe kell venni a SEO során.

Tudtad…?

Az emberek 68% -a nem tér vissza egy webhelyre, ha csalódott vagy nem érdekli őket a talált tartalom. Ha tehát azt szeretné, hogy egy személy a webhelyén maradjon és vásároljon, személyre szabott, rendkívül releváns, kiváló minőségű tartalmat kell létrehoznia, amely megfelel az igényeinek és igényeinek.

Hatóság

A hatóság a keresőmotor paramétere annak meghatározására, hogy a tartalom pontos és megbízható-e. A domain általános befolyására és hírnevére utal, és a Google általában a webhely felhasználók általi általános elfogadottsága alapján értékeli.

De hogyan határozza meg a Google, hogy egy webhely mekkora jogosultsággal rendelkezik? Ezt általában más webhelyekről származó visszamutató linkek alapján teszi. Ezért olyan fontos a linképítés a SEO számára.

A visszamutató linkek elengedhetetlenek egy webhely számára, de ahelyett, hogy csak a linkek számára összpontosítana, nyomon kell követnie azt is, hogy mely webhelyeken vannak. A mérvadó webhelyeken található backlink sokkal értékesebb a Google számára, mint a kisebb és nem mérvadó webhelyeken található többszörös linkek.

Hasznosság

Csak azért, mert a tartalom releváns és tényszerűen helyes, még nem garantálja automatikusan, hogy hasznos és a Google rangsorolni fogja. A vállalat folyamatosan megvitatja a minőség fontosságát a mennyiséggel szemben , és hangsúlyozza, hogy a tartalmat olyan felhasználók számára kell létrehozni, akik élvezik az olvasást és a vele való interakciót. Mit jelent ez a gyakorlatban?

Képzelje el, hogy egy cikket keres a fogyásról. Az „A” eredményt, amelyet megnyit, egy vezető és hozzáértő szakértő írja. A szöveg releváns és minőségi információkat nyújt, ezért sok weboldal hivatkozik rá.

Ez a tartalom azonban problémás, mert rosszul strukturált, hiányoznak belőle a képek, és olyan szakkifejezéseket tartalmaz , amelyeket a legtöbb ember nem ért.

A B eredmény viszont igazolta az emberi kifejezésekkel írt információkat. Ez is strukturált és képekkel rendelkezik. Tehát a hétköznapi emberek sokkal jobban elolvassák, mint az első alternatíva. A Google ezért a B eredményt rangsorolhatja az első helyen, még akkor is, ha nincs olyan sok hiteles webhely, amely hivatkozik rá.

Egyszerűen fogalmazva, a Google azt is megvizsgálja, hogy az emberek megnyitják-e az oldalt, és azért távoznak-e, mert sok strukturálatlan szöveget látnak, vagy az oldalon maradnak és elolvassák.

Szakértői tanácsok

A visszafordulási aránynak nevezett mérőszám segítségével meghatározhatod, hogy az emberek hogyan lépnek interakcióba a tartalmaddal. Ez megmutatja, hogy az emberek hány százaléka látogatja meg a webhelyet, nem tesz semmit, és azonnal távozik.

Biztonság

A biztonság egy másik tényező a SEO-ban, és ahol egy webhelyet rangsorolnak. A Google technológiájának képesnek kell lennie arra, hogy gond nélkül meglátogassa és feltérképezze a webhelyet.

Sok felhasználó úgy gondolja, hogy a Google rangsorolási tényezője a biztonság szempontjából a „https” biztonságos hipertext protokoll. John Mueller, a cég vezető webmestertrend-elemzője és keresési kapcsolatai azonban azt mondják, hogy a Google technológiája nem vizsgálja túl közelről ezt a részletet. Más paramétereket is megvizsgálnak, például az oldal forráskódját.

Másrészt a https protokoll elengedhetetlen a felhasználók számára. Ha megnyitják webhelyét, és úgy találják, hogy nincs rajta, valószínűleg azonnal távoznak, növelve a visszafordulási arányt. Ez azt jelenti, hogy tartalma irreleváns a Google számára, ami a keresési rangsor csökkenését okozza.

Source: Unsplash.com

A webhely sebessége

Az elmúlt években a webes sebességet a keresési eredmények rangsorolását befolyásoló egyik legfontosabb paraméterként említették. Ennek oka az, hogy a Google folyamatosan próbálja javítani a felhasználói élményt. Tudja, hogy az emberek nem akarnak túl sokáig várni az oldalak betöltésére. Tehát, ha webhelye gyors, jó esély van arra, hogy magasabb rangot ér el.

Szóval, hogyan ellenőrzi a Google a betöltési sebességet? 2018 júliusában bevezetett egy algoritmusfrissítést, amely éppen erre a részletre összpontosít, büntetve azokat a webhelyeket, amelyek megjelenése hosszú időt vesz igénybe .

A jó hír az, hogy mostantól számos eszközt használhat webhelye sebességének ellenőrzésére. Az egyik legalapvetőbb a PageSpeed Insight, amely közvetlenül a Google-tól származik.

Érzékenység

Manapság az emberek nagy százaléka mobiltelefont használ információkeresésre. A kis képernyőket előnyben részesítik a nagy számítógépekkel vagy laptopokkal szemben, amit szem előtt kell tartania egy weboldal létrehozásakor. A webhelynek alkalmazkodnia kell a mobil- vagy táblagép-felhasználókhoz, megkönnyítve az aloldalak böngészését, és biztosítva, hogy ne hagyják el őket, amint betöltődik.

A Google nem szabályozza közvetlenül, hogy egy webhely mennyire alkalmazkodik a kisebb képernyőkhöz. Azonban szabályozza a visszafordulási arányt, amely magasabb lesz, ha a felhasználók megtudják, hogy a webhelyet nem könnyű megtekinteni mobilon.

Kor és domain név

Tudta, hogy a Google legfelső pozícióiban megjelenő webhelyek akár 60% -a három éves vagy annál idősebb? Ezt a tényt az Ahrefs fedezte fel, amely több mint kétmillió oldalt ellenőrzött 2017-es tesztje során.

Tehát, ha több éves webhelye van, előnye van a legújabb webhelyekkel szemben.

Az életkor mellett maga a domain név is fontos. Míg a Google a múltban büntette a pontos egyezésű domaineket (azokat, amelyek szándékosan tartalmaznak kulcsszót az URL-ben), ezek a büntetések főként az irreleváns és rossz minőségű tartalommal rendelkező spam jellegű webhelyekre vonatkoztak.

A kulcsszóval pontosan egyező , releváns és jó minőségű tartalommal rendelkező domaineknek nem kell szankcióktól tartaniuk. Éppen ellenkezőleg, a Google magasabb keresési rangsorokkal jutalmazza őket a jól elvégzett munkáért.

Felhasználói élmény

A felhasználói élmény szorosan kapcsolódik a hasznossághoz. A Google egy ideje mesterséges intelligenciát használ a webhelyek rangsorolásának javítására. Ezt a technológiát RankBrain-nek hívja, amelynek fő feladata különösen a nyomon követés.

 • Átkattintási arány – azoknak az embereknek a százalékos aránya, akik átkattintanak a webhelyre, miután az megjelenik a keresési eredmények között
 • Kilépési arány – azoknak az embereknek a száma, akik rákattintanak a webhelyére, majd bármilyen művelet nélkül visszatérnek a keresési eredményekhez
 • Tartózkodási idő – az az idő, amelyet a látogatók a webhelyén töltenek

Közösségi hálózatok

A Google hivatalos nyilatkozata szerint a közösségi hálózatok nem befolyásolják közvetlenül a SEO-t. Egy 23 millió megosztást vizsgáló tanulmány azonban egyértelmű kapcsolatot talált az ezeken a platformokon történő tartalommegosztás és a keresőmotorok rangsorolása között.

Továbbá a közösségi hálózatok fontosságát megerősíti az a tény, hogy a Google legmagasabb pozícióiban megjelenő webhelyek mindig rendelkeznek legalább egy fiókkal a Facebookon, az Instagramon vagy az X-en (Twitter).

Ha javítani szeretne a rangsorolásán, és nem használ közösségi oldalakat, fontolja meg azok beépítését online marketingjébe .

Source: Unsplash.com

A SEO típusai

A SEO általában két alapvető csoportra oszlik, amelyek

Oldalon

Az on-page SEO vagy on-site SEO optimalizálja a webhelyet a keresőmotorok és a felhasználók számára. Ez magában foglalhatja a weboldal különböző változtatásait és módosításait tartalmi vagy technikai szempontból.

Az on-page SEO elengedhetetlen a keresőmotor-technológia számára, hogy ellenőrizze a weboldal relevanciáját és minőségét. Ezen adatok alapján rangsorolja a keresési eredmények között.

Tipp

Bizonyos esetekben találkozhat a technikai SEO-val is, amely a webhely technikai oldalával foglalkozik. Ez az on-page SEO kategóriába tartozik.

Oldalon kívüli

Az off-page SEO arra összpontosít, hogy más webhelyek vagy felhasználók hogyan említik webhelyét. Ez magában foglalhatja például a visszamutató linkek közzétételét.

Az off-page SEO célja, hogy webhelyét megbízhatóbbá és hitelesebbé tegye a keresőmotorok és az emberek számára.

SEO vs. SEM

Számos rövidítéssel találkozhat a SEO-val kapcsolatban. Az egyik a SEM.

A SEM vagy a Search Engine Marketing egy olyan marketingstratégia, amely fizetett hirdetés és optimalizálás révén növeli a webhely keresési láthatóságát. A SEO-val ellentétben nem a tisztán organikus forgalomgenerálásra összpontosít.

SEO vs. PPC

A kattintásonkénti fizetés vagy PPC egy olyan típusú hirdetés, ahol a hirdető csak akkor fizet , ha a felhasználó rákattint a hirdetésre. Ezért a SEO-val ellentétben ez nem szerves módja a magasabb keresési rangsor elérésének.

A SEO és a PPC semmilyen módon nem segítik egymást . Ezek azonban praktikus online és digitális marketing eszközök az értékesítés ösztönzésére.

White Hat SEO vs. Black Hat SEO

A White Hat SEO a helyes és etikus módja a weboldal optimalizálásának. Ez magában foglalja az összes fent említett általános és gyakran használt módszert és stratégiát, például a webhely betöltési idejének felgyorsítását, a megfelelő kulcsszavak használatát, a tartalom strukturálását stb.

Ugyanakkor fehér kalap SEO:

 • Követi a keresőmotorokra vonatkozó irányelveket
 • Az emberi közönségre összpontosít
 • Hosszú távú és következetes megközelítést igényel

A fekete kalap SEO pontosan az ellenkezője. Ez egy etikátlan megközelítés , amely nem követi a keresőmotorok alapvető szabályait. Általában különféle manipulatív taktikákat foglal magában, például nagy keresési mennyiségű, de a tartalom szempontjából nem releváns kulcsszavak használatát.

A fekete kalap SEO-t is figyelembe veszik:

 • Tartalomautomatizálás, például robotok/mesterséges intelligencia – megjegyzések vagy cikkek létrehozása
 • Kulcsszavakkal teli hamis oldalak létrehozása
 • Kulcsszavakat tartalmazó láthatatlan szöveg hozzáadása
 • Rejtett hivatkozások hozzáadása szöveghez

Mennyire fontos a SEO?

A SEO sokkal fontosabb a webhelyén, mint gondolná. A Brightedge 2019-es tanulmánya szerint a fizetetlen keresés a webhely teljes forgalmának akár 53.3% -át is kiteheti. A frissebb, 2022-es adatok szerint ez a szám a forgalom akár 62%-át is elérheti.

A SEO szolgáltatások piacának mérete megerősíti annak fontosságát. 2022-ben világszerte 68,27 milliárd dollárt fog érni.

Source: Unsplash.com

Mit tehet érted a SEO?

A megfelelő és jól átgondolt SEO számos előnnyel jár, többek között:

Fokozott márkaismertség

Amikor megjelenik a legnépszerűbb keresési pozíciókban, növeli márkaismertségét. Az emberek akkor is regisztrálnak és megismerik a márkádat, ha nem látogatják meg a webhelyedet. Később azonban emlékezhetnek rá, és úgy döntenek, hogy vásárolnak.

A márka hitelességének kiépítése

Ha webhelye gyakran megjelenik a keresési eredmények tetején, hitelességet épít. Az emberek elvárják, hogy Ön valószínűleg olyan hatóság, amelyre támaszkodhatnak, ha a Google előnyben részesíti Önt.

Releváns látogatások szerzése

Más gyakorlatokkal és módszerekkel ellentétben a SEO segíthet abban, hogy valódi minőségű forgalmat irányítson webhelyére. Csak azokat célozza meg, akik a termékeidhez vagy szolgáltatásaidhoz kapcsolódó kulcsszavakat és kifejezéseket keresnek.

Ne feledje, nem számít, milyen felhasználók érkeznek a webhelyére. Túl sok ember, akit nem érdekel, amit kínál, rákattint az oldalra, majd távozik. Ennek eredményeként a Google úgy gondolja, hogy tartalma irreleváns, ami végső soron a keresési eredményekben elfoglalt pozíciójának romlásához vezet.

Költséghatékonyság

A SEO költséghatékonyabb, mint más csatornák és módszerek. Ez különösen igaz hosszú távon , amikor sok pénzt takaríthat meg.

Legyen azonban óvatos. Bár a SEO segíthet pénzt megtakarítani, ez nem lehet a fő oka annak, hogy ezt választja. Arról nem is beszélve, hogy soha nem szabad szándékosan spórolni az optimalizálással, mert ez nem biztos, hogy eredményt hoz.

A marketing lényeges része

A SEO kiegészíti az egyéb marketing gyakorlatokat és módszereket, mint például a PPC reklám vagy a közösségi média. Releváns forgalmat irányít a webhelyre, és hatékonyan növelheti a termékek vagy szolgáltatások értékesítését.

A fogyasztói magatartás változásainak nyomon követése

A keresőoptimalizálással lépést tarthat a legújabb trendekkel , és könnyen láthatja, mit keresnek az emberek. Ezzel az információval alkalmazkodhat hozzájuk, és pontosan azt adhatja nekik, amit keresnek.

Milyen hátrányai és kockázatai vannak a SEO-nak?

Van néhány hátrány és kockázat a SEO-val kapcsolatban, amelyek a következők:

 • Hosszú várakozás az eredményekre – még a legjobb SEO sem ad eredményt egyik napról a másikra. Általában nem kell heteket vagy hónapokat várnia az eredmények megtekintéséhez
 • Folyamatos munka – A SEO nem egyszeri tevékenység. Ez egy hosszú távú és soha véget nem érő folyamat, amelyben folyamatosan javítja a webhely tartalmát, technikai szempontjait és egyéb részleteit
 • Csak a keresők elérésének lehetősége – A SEO segítségével csak azokat érheti el, akiket érdekel a kiválasztott terület, és kereshet kapcsolódó kulcsszavakat. Más eszközökkel, például reklámmal kell vonzania másokat
 • Képtelenség keresletet teremteni – A SEO segítségével nem hozhat létre keresletet egy olyan termék iránt, amelyről az emberek nem tudnak. Ehhez más eszközei is vannak, például a közösségi média
 • Bizonytalan forgalmi forrás – a SEO és a keresési trendek folyamatosan változnak. Ez azt jelenti, hogy bármikor kieshet az első vagy a második pozícióból, ami jelentősen befolyásolhatja a webhely forgalmát
 • A SEO növekvő nehézsége – a keresés vezető pozíciójának fenntartása egyre nehezebbé válik. A verseny heves, arra kényszerítve a webhelytulajdonosokat, hogy egyre több pénzt fektessenek be a SEO-ba. Másrészt, ha tapasztalt szakemberek végzik, a befektetés megtérülése elég magas ahhoz, hogy megérje
 • Nehéz mérni – A SEO sikerének mérése meglehetősen nehéz. Egyetlen eszköz sem tudja megmondani, hogy jól csinálta-e. Több forrásból kell egyedi adatokat gyűjtenie

Source: Unsplash.com

Hogyan optimalizálhatunk egy weboldalt a keresőmotorok számára?

A weboldal keresőmotorok számára történő optimalizálása számos lépésből és részletből áll, amelyeket nem szabad elfelejteni. A főbbek a következők:

1. Hozzon létre kulcsszóelemzést

Az első lépés egy kulcsszóelemzés elvégzése annak meghatározására, hogy az emberek mit keresnek a termékével vagy szolgáltatásával kapcsolatban. A releváns szavakat és kifejezéseket különböző eszközökkel találhatja meg, például:

 • MarketingMiner
 • Ahrefek
 • Semrush

Egy másik alternatíva a suttogó használata. Ez további javaslatokat ad, amelyeket az emberek keresnek, miután beírták a kiválasztott szót a keresőmotorba.

Rendszeresen frissítse a kulcsszavak listáját. Figyelje meg, hogy az emberek idővel elkezdtek-e más szavakat vagy kifejezéseket használni. Ha igen, jegyezze fel őket, és vegye fel őket az új tartalom létrehozásakor.

2. Győződjön meg arról, hogy webhelye technikailag optimalizált

Ha magas keresőmotor-rangsorolást szeretne elérni, nemcsak a tartalmát , hanem magát a webhelyet is optimalizálnia kell. Ez az, amiről a technikai SEO szól, és különösen a következő részletek kulcsfontosságúak:

 • Világos és érthető URL-címek
 • Áttekinthető oldaltérkép
 • Gyors oldalbetöltés
 • Kép alt-leírások
 • SSL biztonság (azaz a „https” protokoll)
 • Reszponzív kialakítás
 • Strukturált adatok (H1 és H2 címsorok használata)
 • Meta címek

3. Hozzon létre optimalizált tartalmat

Használja az első lépésben talált kulcsszavakat cikkek, blogbejegyzések, termékleírások, metacímek és helyettesítő leírások írásakor. Ily módon optimalizálhatja tartalmát , és nagyobb esélye van arra, hogy a legjobb keresési rangsorba kerüljön.

Ügyeljen azonban arra, hogy ne essen túlzásba a kulcsszavakkal. A túloptimalizált szöveg gyanúsnak tűnik , és a Google csökkenti a rangsorolást.

Győződjön meg arról is, hogy a cikkek vagy leírások strukturáltak. Ez azt jelenti, hogy nem úgy néznek ki, mint egy nagy szövegdarab, amelyet a felhasználók azonnal abbahagynak. Ehelyett ossza fel a tartalmat több bekezdésre, és használjon alcímeket (H2, H3 stb.). Használhat felsorolásjeleket, számozott listákat, színkódolt mezőket és szemléltető képeket is.

Tipp

: Az interneten közzétett tartalomnak nem kell mindig vadonatújnak lennie. Ha néhány régebbi cikk még ma is releváns, frissítse őket, hogy tükrözzék a legújabb trendeket, és tegye közzé őket újra.

4. Fektessen be a linképítésbe

A linképítés szintén fontos a sikeres SEO szempontjából. Tehát ne félj befektetni bele. A megfelelően elhelyezett linkek növelik webhelye tekintélyét és hitelességét .

Webhelye vagy márkája hírnevét is építheti, ha tartalmat oszt meg a közösségi médiában, ahol új potenciális ügyfeleket találhat.

5. Elemezze SEO-ját

Miután beállította SEO-ját, ne felejtse el elemezni és áttekinteni. Tudja meg, hogyan teljesít, mit javíthat, és fordítva, mit kell folytatnia, mert működik.

Tegye ezt rendszeresen, hogy tudja, mit keresnek az emberek, milyen új trendek jelennek meg, és hogyan lehet alkalmazkodni hozzájuk.

Source: Unsplash.com

Hogyan mérik a SEO-t?

Tehát megtanulta a SEO-t, átültette tudását a gyakorlatba, és kíváncsi arra, hogy erőfeszítései meghozták-e a kívánt gyümölcsöt. Hogyan csinálod?

A SEO mérése elég nagy kihívás. Több feladatból áll. Azonban többféleképpen is kaphat általános képet arról, hogyan csinálja.

Az organikus forgalom ellenőrzése

Ez a paraméter az organikus vagy nem fizetett eredményekből származó látogatások számát mutatja. Ez nagyon jól jelzi a sikert , mert megmutatja, hogy hány látogatás érkezett például a Google-tól, és mely kulcsszavak és kifejezések vezérelték őket.

Az organikus forgalomról például a Google Analytics szolgáltatásban találhat információkat. Az eszköz több tucat funkcióval rendelkezik, és nagy mennyiségű adatot biztosít, amelyeket különböző paraméterek, köztük az időszak alapján szűrhet.

SERP

A SERP a Search Engine Results Page rövidítése. Egyszerűen fogalmazva, ez az az oldal, amely akkor jelenik meg, amikor beír egy kulcsszót a keresőmotorba, és megnyomja az Enter billentyűt.

Ha tudni szeretné, hogy webhelye jelenleg hol helyezkedik el, nyissa meg a Google, a Bing vagy a Yahoo oldalát, írja be a megcélozni kívánt kulcsszavak bármelyikét, és keressen rá.

CTR

Az átkattintási arány, rövidítve CTR, egy olyan mutató, amely megmutatja, hogy a felhasználók hány százaléka érkezett a webhelyre a SERP-ből. Általában minél magasabban jelenik meg egy oldal, annál több kattintást kap.

Szakértői tanácsadás

Sok más részlet, például az oldal vagy aloldal címe vagy a meta leírás is befolyásolja az átkattintási arányt. Ha érdekes és vonzó, több felhasználót vonz.

Konverziók

A konverziók száma (azaz olyan helyzetek, amikor az ügyfél eléri a kívánt célt, vásárol, feliratkozik egy hírlevélre stb.) szintén többet mondhat a SEO sikeréről. A magasabb konverziók azt jelentik, hogy a stratégia jó, és folytatnia kell.

Source: Unsplash.com

Dolgozz tovább a SEO-n

A SEO egy összetett és folyamatosan változó terület. Ha sikeres akar lenni benne, ne felejtse el rendszeresen figyelemmel kísérni az aktuális trendeket, ellenőrizze pozícióját és javítsa webhelyét. Ez az egyetlen módja annak, hogy biztosítsuk, hogy versenytársai ne előzzék meg, és ne veszítsenek sok új ügyfelet.

Legújabbak a kategóriában SEO
Cikk megosztása
Hasonló cikkek
Az Egyesült Királyság kkv-i márkaépítő hirdetési stratégiákkal virágoznak
2 perc olvasási idő

Az Egyesült Királyság kkv-i márkaépítő hirdetési stratégiákkal virágoznak

A legfrissebb adatok feltűnő tendenciát mutatnak az Egyesült Királyság kis- és középvállalkozásai (kkv-k) körében: többségük profitál hirdetési és márkaépítési stratégiáiból. Az Amazon Ads tanulmánya azt mutatja, hogy a kkv-k 86% -a a jelenlegi hirdetési megközelítéseiknek tulajdonítja az új ügyfelek sikeres vonzását és a márka ismertségének növelését az elmúlt évben.

Olvasás
Bridge Now

Legfrissebb hírek MOST

10+ olvasatlan

10+