4 perc olvasási idő

Cara felemelkedése: egy új közösségi média platform

A mesterséges intelligencia által generált műalkotások korában az emberi kreativitás védelmének fontossága sürgető kérdéssé vált. A mesterséges intelligencia által generált művészet elleni reakció közepette egy új közösségi média platform jelent meg, amely menedéket kínál a művészek számára, hogy bemutassák munkájukat és kapcsolatba lépjenek alkotótársaikkal a szellemi tulajdonnal való visszaélés veszélye nélkül.

Cara felemelkedése: egy új közösségi média platform
Forrás: Fastcompany.com

Mi az a Cara?

A Cara, egy közösségi finanszírozású közösségi média és portfólió platform, egyre nagyobb vonzerőt jelent a nagynevű művészek és kreatívok körében. A Jingna Zhang fotós és művészeti vezető által alapított Cara célja, hogy biztonságos teret biztosítson a művészek számára, hogy megosszák munkájukat, kapcsolatba lépjenek másokkal, és potenciálisan munkalehetőségeket találjanak.

Szóval, mi különbözteti meg Cara-t a többi közösségi média platformtól? Először is, szigorú AI-ellenes álláspontot képvisel, amely tiltja az AI által generált műalkotások közzétételét. Ez azt jelenti, hogy a művészek biztosak lehetnek abban, hogy munkájukat beleegyezésük nélkül nem használják fel AI-modellek betanítására.

De ez még nem minden. A Cara olyan intézkedéseket is végrehajtott, amelyek megakadályozzák, hogy a vállalatok felhasználói képeket kaparjanak az AI betanításához. Ez jelentős eltérés más platformoktól, például az Instagramtól és a Facebooktól, amelyek nemrégiben jelentették be, hogy felhasználói tartalmakat használnak az AI-modellek betanításához.

Sok kreatív belefáradt az Instagram és a Facebook állandó küzdelmeibe. Az alacsonyabb elkötelezettségi arány és a megkérdőjelezhető algoritmusok megnehezítették a művészek számára, hogy elérjék közönségüket. Ha ehhez hozzáadjuk azt a közelmúltbeli bejelentést, hogy a Meta felhasználói tartalmakat fog kaparni az AI betanításához, nem csoda, hogy sokan alternatívát keresnek.

Source: Blog.cara.app/

A Cara tiszta lapot kínál, mentes az AI által generált tartalommal és a szellemi tulajdonnal való visszaéléssel kapcsolatos aggodalmaktól . A platform alapítói elkötelezettek a művészek és kreatívok támogatása mellett, biztonságos teret biztosítva számukra munkájuk bemutatására és másokkal való kapcsolatteremtésre.

A Cara használatának előnyei és hátrányai

Profik:

 • Dedikált platform művészek és kreatívok számára
 • Szigorú AI-ellenes álláspont
 • A mesterséges intelligenciával kapcsolatos képzés megelőzésére bevezetett intézkedések
 • Hasonló gondolkodású kreatívok közössége
 • Munkakapcsolatok és együttműködések lehetőségei

Hátránya:

 • Még mindig viszonylag új platform, növekvő fájdalmakkal
 • Korlátozott felhasználói bázis a meglévő platformokhoz képest
 • Előfordulhat, hogy egyes funkciók hiányoznak vagy még fejlesztés alatt állnak

Ahogy Cara tovább növekszik és fejlődik, egyértelmű, hogy a platformnak lehetősége van arra, hogy a közösségi média tájképének egyik fő szereplőjévé váljon. A művészek és kreatívok támogatása iránti elkötelezettségével valószínűleg több nagynevű művészt fogunk látni, akik váltanak.

Source: Creativebloq.com

Használható a Cara az e-kereskedelemben?

Bár nem kifejezetten az e-kereskedelemre tervezték, a Cara platformként használható digitális termékek vagy szolgáltatások értékesítésére, például:

 • Igény szerinti nyomtatással kapcsolatos termékek: A művészek a Cara segítségével népszerűsíthetik terveiket, és igény szerinti nyomtatási termékeket, például pólókat, bögréket vagy telefontokokat értékesíthetnek az igény szerinti nyomtatási szolgáltatásokkal való partnerségek révén
 • Digitális termékek: Az alkotók digitális termékeket, például e-könyveket, grafikákat vagy betűtípusokat értékesíthetnek közvetlenül az ügyfeleknek a Cara platformján keresztül
 • Szolgáltatások: A művészek a Cara-n keresztül olyan szolgáltatásokat kínálhatnak ügyfeleiknek, mint a jutalékalapú műalkotások, szabadúszó illusztrációk vagy fotózási szolgáltatások
 • Közösségi finanszírozás: A Cara lehetővé teszi a művészek számára, hogy kampányokat hozzanak létre és közösségi finanszírozást nyújtsanak projektjeiknek, amelyek felhasználhatók e-kereskedelmi vállalkozások finanszírozására vagy termékfejlesztésre

Ha művész vagy kreatív vagy, aki digitális termékeket vagy szolgáltatásokat szeretne értékesíteni hiánypótló vagy közösségvezérelt módon, a Cara életképes lehetőség lehet. A platform kreatív közösségépítésre való összpontosítása és AI-ellenes álláspontja vonzó választássá teheti azon művészek számára, akik szeretnék fenntartani az irányítást munkájuk felett, és kapcsolatba lépni hasonló gondolkodású egyénekkel.

Végső soron a Cara alkalmassága az e-kereskedelemre az Ön egyedi igényeitől és céljaitól függ. Ha nem biztos abban, hogy a Cara megfelelő-e vállalkozása számára, érdemes alaposabban megvizsgálnia a platform funkcióit és közösségét , mielőtt döntést hozna.

Cikk megosztása
Hasonló cikkek
Gyakorlati tanácsok a Pinteresten való hirdetéshez
3 perc olvasási idő

Gyakorlati tanácsok a Pinteresten való hirdetéshez

A Pinterest egyre népszerűbb digitális marketing platformmá válik, különösen azon márkák és vállalkozások számára, amelyek vizuálisan szeretnék inspirálni ügyfeleiket. A Pinterest hirdetések számos előnyt kínálnak, amelyek vonzóvá teszik a platformot a hirdetők számára.

Olvasás
Bridge Now

Legfrissebb hírek MOST

10+ olvasatlan

10+