3 perc olvasási idő

Az Axel Springer alatti ár-összehasonlítások véget érnek a Google alacsony láthatósága miatt

Az Axel Springer, Európa egyik vezető kiadói csoportja e hónap végéig megszünteti vásárlási kínálatának és üzlettársainak működését. A bezárás nagyrészt a Google csökkent láthatóságának köszönhető.

Az Axel Springer alatti ár-összehasonlítások véget érnek a Google alacsony láthatósága miatt
Forrás: Depositphotos

Háttér és háttér

  • A Ladenzeile egy ár-összehasonlító motor, amelyet a Rocket Internet alapított 2008-ban. Fontos szerepet játszik a német és osztrák e-kereskedelmi színtéren. A Rocket Internet olyan márkák mögött is áll, mint a Zalando, a Delivery Hero és a HelloFresh.
  • Az Idealo egy német ár-összehasonlító oldal is, amely számos európai piacon működik. 2000 óta működik, és Európa legnagyobb vásárlási és ár-összehasonlító platformjává vált.
  • A Shopalike ár-összehasonlító oldalként is működik, de online vásárlási platform is, amely olyan kategóriákra összpontosít, mint a ruházat, cipők, táskák, ékszerek és sportcikkek. A Shopalike üzleti modellje több online áruház termékeinek összesítésén alapul. Ez nem egy hagyományos értelemben vett piactér, ahol több eladó listázza termékeit, hanem egy online vásárlási platform, amely összegyűjti a különböző online eladók termékeit, és lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy összehasonlítsák az árakat és megtalálják a legjobb ajánlatokat. Tíz európai országban működik.

Az Axel Springer 2011-ben vásárolta fel a Ladenzeile-t, és integrálta a meglévő Idealo összehasonlító oldalával. A Ladenzeile és a Shopalike azonban június 30-án beszünteti működését. A döntés 70 alkalmazottat érintett, akik végkielégítési csomagot kaptak.

Stratégiai változások

A döntés jelentős tényezője, hogy csökkentette a Google forgalmának vonzására való képességét. Az összehasonlító oldalak láthatósági problémákat tapasztaltak ezen a platformon, ami hatással volt forgalmukra és bevételükre. A platformok a múltban kommentálták hátrányukat a Google-on.

Source: Omr.com

Az OMR portál közzétette a Ladenzeile.de láthatóságának alakulását a Google-ban a Sistrix SEO eszköz szerint.

Az Axel Springer most úgy döntött, hogy erőfeszítéseit az Idealóra összpontosítja. A vállalat reméli, hogy a közelgő digitális piacokról szóló törvény elősegíti az egyenlő versenyfeltételeket és növeli az összehasonlító szolgáltatások jövedelmezőségét.

Mit jelent ez a hazai e-kereskedelem számára?

A külföldi összehasonlító szolgáltatások bezárása valószínűleg nem lesz közvetlen hatással más európai e-kereskedelemre. Ez a példa azonban szemlélteti a forgalmi források diverzifikálásának fontosságát .

Az Axel Springer döntése, hogy az Idealóra összpontosít, olyan stratégiát javasol, amely az alapvető, nyereséges vállalkozásokra összpontosít. Még mindig van remény az ár-összehasonlító oldalak létrehozására az európai digitális marketing intézkedéscsomaggal (DMA), amely új lehetőségeket nyithat meg az összehasonlító oldalak számára.

Cikk megosztása
Bridge Now

Legfrissebb hírek MOST

10+ olvasatlan

10+