4 perc olvasási idő

A tervezés fontossága az e-kereskedelemben

Az e-kereskedelmi környezet gyors átalakuláson megy keresztül. A közösségi média, a mesterséges intelligencia és a mobilközpontú vásárlás térnyerésével az online kiskereskedők egyedülálló lehetőséggel szembesülnek, hogy újradefiniálják márkaélményeiket és megelőzzék a versenyt. Ebben a cikkben megvizsgáljuk azokat a legfontosabb e-kereskedelmi tervezési trendeket, amelyek az online vásárlás jövőjét alakítják.

A tervezés fontossága az e-kereskedelemben
Forrás: Depositphotos

Az e-kereskedelmi környezet idén növekedésre készül, az előrejelzők az értékesítés óriási 9,8% -os növekedését jósolják. Stratégiailag integrálja a következő tervezési és felhasználói élménytrendeket e-kereskedelmi webhelyébe, hogy kihasználhassa ezt a virágzó trendet:

Személyre szabottabb vásárlási élmények

A mesterséges intelligencia térnyerésével az online kiskereskedők személyre szabott vásárlási élményt nyújthatnak, amely megfelel az egyéni preferenciáknak. Íme néhány trend, amelyre figyelni kell:

 • Integrálhatja a meglévő AI-ajánlómotorokkal , amelyek testreszabási lehetőségeket kínálnak, vagy AI-eszközökkel személyre szabott ajánlatokat kínálhat a vásárlási előzmények és preferenciák alapján.
 • Az AI-eszközökkel valós időben elemezheti az adatmintákat , és új adatpontokat hozhat létre, biztosítva, hogy a termékjavaslatok mindig igazodjanak az egyéni preferenciákhoz
 • Az egyéni felhasználói preferenciák alapján webhelyének dinamikusan módosítania kell tartalmát és termékjavaslatait

Közösségi média e-kereskedelem: Az online vásárlás jövője

A közösségi média növekvő népszerűségével az online kiskereskedők felismerik annak fontosságát, hogy e-kereskedelmi platformjaikat integrálják a közösségi platformokkal. Íme néhány kulcsfontosságú trend, amelyet tudnia kell:

 • Integráljon olyan funkciókat, mint a termékcímkék a képekbe/videókba, hogy a felhasználók könnyedén válthassanak a termékfelfedezésről a vásárlásra
 • Kapcsolja össze e-kereskedelmi platformját közösségimédia-fiókjaival , hogy bővítse elérhetőségét és láthatóságát
 • Adjon hozzá megosztási gombokat a termékhez és a fizetés utáni megerősítő oldalakhoz, hogy ösztönözze az ügyfeleket vásárlásaik megosztására
 • Ösztönözze az ügyfeleket, hogy osszák meg tapasztalataikat és véleményeiket a közösségi médiában, hogy közösségi érzést teremtsenek

Source: Depositphotos

Mobilközpontú kialakítás

Mivel a mobilkereskedelmi értékesítés az előrejelzések szerint 2024-ben eléri a megdöbbentő 2,52 billió dollárt, egyértelmű, hogy a mobiloptimalizálás már nem opcionális. Íme néhány trend, amelyre figyelni kell:

 • A reszponzív webdizájnnal (RWD) biztosíthatja, hogy webhelye zökkenőmentesen alkalmazkodjon minden eszközhöz
 • Kínáljon mobilbarát fizetési lehetőségeket, például az Apple-t és a Google Pay-t a fizetések egyszerűsítése érdekében
 • Egykezes használatra tervezve , és tartsa a kezelőszerveket a felhasználó hüvelykujjának könnyen elérhető közelében

Magával ragadó vásárlási élmények

A bevásárlókosár-elhagyási arányok elleni küzdelem kulcsa az, hogy magával ragadó vásárlási élményeket hozzunk létre, amelyek versenyeznek az üzleten belüli környezettel. Íme néhány trend:

 • 360 fokos terméknézetek. Biztosítson az ügyfeleknek részletes terméknézeteket, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy minden szögből megvizsgálják és értékeljék a termékeket
 • Lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy virtuálisan „kipróbálják” a termékeket az AR technológia használatával
 • Használjon multimédiás elemeket a termék jellemzőinek és funkcióinak rendkívül vonzó bemutatásához.

A tervezés fontossága az e-kereskedelemben

Ahogy feltártuk a legfontosabb e-kereskedelmi tervezési trendeket, egyértelmű, hogy a design a sikeres online kiskereskedelem gerincévé vált. A mai digitális környezetben a fogyasztók igényesebbek, mint valaha, és zökkenőmentes, intuitív és személyre szabott élményeket várnak el azoktól a márkáktól, amelyekkel kapcsolatba lépnek.

A design már nem csak jó, ha van – minden e-kereskedelmi stratégia alapvető eleme . A kiváló minőségű formatervezésbe való befektetéssel az e-kereskedelmi márkák:

 • Növelje az ügyfelek elégedettségét és hűségét
 • A konverziós arány javítása és a kosárelhagyás csökkentése
 • A márka hírnevének és hitelességének növelése
 • Maradjon a versenytársak előtt, és alkalmazkodjon a változó fogyasztói trendekhez

Source: Bigeyedeers.co.uk

Szóval, mit jelent ez az e-kereskedelmi márkák számára? Ez azt jelenti, hogy már nem opcionális a tervezés prioritása. Nem csak arról van szó, hogy van egy weboldalunk vagy egy mobilalkalmazásunk – hanem egy magával ragadó élmény létrehozásáról, amely rezonál az ügyfelekkel és megkülönbözteti a márkát.

Röviden, ha nem fektet be a tervezésbe, akkor már le van maradva. Az e-kereskedelem jövőjét ma írjuk – ne hagyja ki a lehetőséget, hogy részese legyen.

Cikk megosztása
Hasonló cikkek
Milyen követelmények vonatkoznak egy modern webdesignra, amely értékesítési hajtóerő?
6 perc olvasási idő

Milyen követelmények vonatkoznak egy modern webdesignra, amely értékesítési hajtóerő?

Azt mondják, hogy a csomagolás eladható. Az online világban ez a csomagolás a weboldal, pontosabban annak kialakítása. Az online értékesítés szabályai pontosan ugyanazok, mint a való világban. Hol vásárolna inkább? Egy stílusos, gyönyörűen kialakított üzletben, amely eleganciát és luxust áraszt? Vagy egy kopott üzlet törött ablakkal és hulló vakolattal? Tehát ne becsülje alá webhelye megjelenésének […]

Olvasás
Bridge Now

Legfrissebb hírek MOST

10+ olvasatlan

10+