2 perc olvasási idő

A határokon átnyúló e-kereskedelem növekszik Európában

Az európai e-kereskedelem tavaly 107 milliárd euró határokon átnyúló forgalmat generált. A határokon átnyúló piac forgalma elérte a 237 milliárd eurót. Tavalyhoz képest ez 32%-os növekedést jelent

A határokon átnyúló e-kereskedelem növekszik Európában

2022-ben a határokon átnyúló európai e-kereskedelem értéke 179 milliárd euró volt. Ebből az online boltok rekordmagas, 105,5 milliárd eurós forgalmat generáltak. A Cross-Border Commerce Europe jelentés szerint az összes európai online értékesítés akár 32%-a is határokon átnyúló értékesítésből származik.

A teljes B2C online értékesítés Európában elérte a 741 milliárd eurót. Ez 2022-höz képest 13%-os növekedést jelent. E teljes forgalom 32%-a származott a határokon átnyúló értékesítésekből.

Újdonságok a YouTube csatornánkról Ecommerce Bridge
Feliratkozom

Ki megy jól?

A vállalat évente rangsorolja Európa 500 legnagyobb határokon átnyúló online áruházát, kivéve az utazási szegmenst.

A 10 legjobb európai kiskereskedő rangsorában 2023-ban az IKEA az első. 5,2 milliárd eurós forgalmat ért el. Ezt követi a Zalando, a H&M, a Lego, a Zara, a Jysk, a Lidl, a Decathlon, az Adidas és a Notino teszi teljessé az első tízet.

Európa 500 legnagyobb határokon átnyúló online kiskereskedőjének eladásai csökkentek az instabil gazdasági környezet, valamint az amerikai és kínai márkák által támasztott verseny miatt. A TOP 500 forgalma 18%-kal, 50 milliárd euróra csökkent 2023-ban.

 

Cikk megosztása
Hasonló cikkek
Gyakorlati tanácsok a Pinteresten való hirdetéshez
3 perc olvasási idő

Gyakorlati tanácsok a Pinteresten való hirdetéshez

A Pinterest egyre népszerűbb digitális marketing platformmá válik, különösen azon márkák és vállalkozások számára, amelyek vizuálisan szeretnék inspirálni ügyfeleiket. A Pinterest hirdetések számos előnyt kínálnak, amelyek vonzóvá teszik a platformot a hirdetők számára.

Olvasás
Hogyan alakítja át az e-kereskedelmi mesterséges intelligencia az üzletmenetet?
2 perc olvasási idő

Hogyan alakítja át az e-kereskedelmi mesterséges intelligencia az üzletmenetet?

Az e-kereskedelem térnyerése forradalmasította a vállalkozások működését, és a mesterséges intelligencia (AI) kulcsszerepet játszik ennek az új tájnak a kialakításában. Ahogy a fogyasztói magatartás és elvárások folyamatosan fejlődnek, az AI-alapú megoldások segítenek az e-kereskedelmi vállalatoknak abban, hogy a görbe előtt maradjanak és ösztönözzék a növekedést.

Olvasás
Idén várhatóan 121 milliárd fontot költenek kiskereskedelmi médiára
3 perc olvasási idő

Idén várhatóan 121 milliárd fontot költenek kiskereskedelmi médiára

Ahogy a kiskereskedelmi környezet tovább fejlődik, a márkák fogyasztókkal való kapcsolatának módja is változik. A Warc „A digitális kereskedelem jövője” című új jelentéséből kiderül, hogy a kiskereskedelmi médiakiadások várhatóan elérik a 121,1 milliárd fontot (153,3 milliárd dollárt) az év végére, ami 13,7% -os növekedést jelent a tavalyi évhez képest.

Olvasás
Bridge Now

Legfrissebb hírek MOST

10+ olvasatlan

10+