1 min. čítanie

Gamification

A gamifikáció (játékosítás) egy olyan folyamat, ami a marketingben különféle elemeket vagy alapelveket köt össze játékokkal. Ezek lehetnek például különféle hűségprogramok, ahol az ügyfél különféle tevékenységgel, például vásárlással pontokat szerezhet.

A gamifikáció (játékosítás) egy olyan folyamat, ami a marketingben különféle elemeket vagy alapelveket köt össze játékokkal. Ezek lehetnek például különféle hűségprogramok, ahol az ügyfél különféle tevékenységgel, például vásárlással pontokat szerezhet. Egy bizonyos pontszám elérése után magasabb szintre juthat, ahol jutalmat kaphat. A gamifikáció növeli az ügyfél motivációját, például grafikus elemekkel, mint a progresszív sávok, ahol láthatja a vásárlás folyamatát. Az ilyen motiváció olyan függőséget okozhat szolgátatás esetében, mint a játékoknál. Növeli az ügyfelek elkötelezettségét, ha például egy mobilalkalmazásba adott helyen történő bejelentkezéssel kedvezményt kaphatnak.

Zdieľať článok
Týždenný podcast UPdate
Podobné články
1 min. čítanie

Trust flow

A Trust flow egy olyan mutató, amely a weboldal hietelességéről ad képet. A MajesticSEO.com weboldal egyik eszköze – bizalmi mutatója.

Prečítať článok
1 min. čítanie

Upselling

Az upselling, vagy felülértékesítés egy értékesítési technika, amelynek célja, hogy a vásárlónak, aki hajlandóságot mutat egy adott termék megvásárlására, drágább terméket adjunk el, mint amit előre kiválasztott magának. Kínálhatunk neki magasabb termékkategóriát, ezzel együtt magasabb árat, vagy további szolgáltatásokat, mint például biztosítás vagy ingyenes szállítás. Hasonló technika, mint a cross-selling (keresztértékesítés), amelynél azonban nem feltétlenül […]

Prečítať článok
1 min. čítanie

UX

UX, vagyis a user experience, azaz a felhasználói élmény különböző technikákat és módszereket jelent, amelyeket felhasználói felületek tervezésénél használnak. Vizsgálja azt, hogy a felhasználók mit szeretnének, milyen érzéseik vannak a felületből, milyen a hozzáállásuk a különböző termékekhez, szolgáltatásokhoz. A célja, hogy segítségével úgy alakítsuk ki a weboldalt, hogy a felhasználó elégedett legyen, és megtalálja, amit […]

Prečítať článok