2 perc olvasási idő

X Valószínűleg újabb értékelési funkcióval bővíti a beszélgetéseket

X új módszerekkel kísérletezik az online beszélgetések javítása érdekében, és újragondolja a szavazás lehetőségét. Szerintük a hozzászólásokra adott válaszokra leadott pozitív és negatív szavazatok jobban rendezhetik az elkötelezettséget, és kiemelhetik az egyes szálak legfontosabb megjegyzéseit.

X Valószínűleg újabb értékelési funkcióval bővíti a beszélgetéseket
Forrás: Depositphotos

Az X közösségi hálózat teszteli a hozzászólásokra adott válaszok lefelé szavazási lehetőségét, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy visszajelzést adjanak a megjegyzésekről. Ezt a funkciót Aaron Perris fedezte fel az alkalmazás háttérkódjában , majd később az X cég mérnöke, Jay Baxter is megerősítette .

A leszavazási rendszer bonyolultabb , mint amilyennek első pillantásra tűnik. Baxter szerint a leadott szavazatokat a felhasználók politikai nézetei alapján súlyozzák. Ez azt jelenti, hogy a leszavazások csak akkor lesznek jelentős hatással egy megjegyzésre, ha olyan felhasználóktól származnak, akik általában nem értenek egyet a megjegyzés nézőpontjával. A cél annak megakadályozása, hogy a meghatározott ideológiájú felhasználók igazságtalanul leértékeljék azokat a megjegyzéseket, amelyekkel egyszerűen nem értenek egyet, és annak biztosítása, hogy a spam és a félrevezető megjegyzések ehelyett csökkenjenek.

„A közösségi jegyzetek nem működnének jól negatív értékelési jel nélkül. De bölcsen kell használni őket. Ha naivan összefoglalod őket, akkor csoportgondolkodást kapsz, mint a Redditen. Megoldás: csak akkor csökkentsünk, ha olyan emberek leszavazatait látjuk, akik általában nem értenek egyet” – jelentette ki Baxter a bejegyzésében.

A cél egy politikai elfogultságtól mentes rendszer létrehozása. Biztosítania kell, hogy az irreleváns és hamis megjegyzések nagyobb valószínűséggel kerüljenek a lista végére, ahelyett, hogy elhallgattatnák az eltérő véleményeket.

Bár ez a kísérlet korai szakaszában van, és még nem erősítették meg élő tesztelésre, érdekes megközelítést jelent az alkalmazás-elkötelezettség és a tartalom relevanciájának javításához. A közösségi hálózatok kezelőinek résen kell lenniük, mivel a jövőbeli megbeszéléseket jelentősen befolyásolhatja a felhasználói interakciók kezelése és a megjegyzések értékelése.

Cikk megosztása
Hasonló cikkek
A Googling csökkenőben van: egyre inkább keresünk a közösségi hálózatokon
3 perc olvasási idő

A Googling csökkenőben van: egyre inkább keresünk a közösségi hálózatokon

Az amerikaiak egyharmada kizárólag okostelefonokon keresztül fér hozzá az internethez. Egyre többet használjuk az internetet mobiltelefonokon, és a számítógépek háttérbe szorulnak. Hogyan használják tehát a fogyasztók az online teret? Mit jelent ez a változás a digitális és online marketing szempontjából?

Olvasás
Bridge Now

Legfrissebb hírek MOST

10+ olvasatlan

10+