4 perc olvasási idő

Vissza az iskolába az USA-ban: Hogyan vásárolnak az amerikai szülők és mennyit költenek

Az ünnepek még csak most kezdődtek, de a marketingesek tudják, hogy a Back to School kampányok elindítása a sarkon van. Az amerikai piac felmérése azt sugallja, hogy a vásárlásra fordított kiadások magasabbak lehetnek, mint tavaly.

Vissza az iskolába az USA-ban: Hogyan vásárolnak az amerikai szülők és mennyit költenek
Forrás: Depositphotos

A JLL felmérése szerint az Egyesült Államokban a szülők idén várhatóan közel 22%-kal többet költenek iskolaszerekre . Ez a tendencia rámutat azokra a kulcsfontosságú lehetőségekre és kihívásokra, amelyekből az európai e-boltok tanulhatnak, és alkalmazkodhatnak piacaikhoz.

A szülők 475 dollárt terveznek költeni gyermekenként, míg tavaly ez 390 dollár volt.

A Walmart, az Amazon és a Target továbbra is a legjobb választás a vásárláshoz. Ez erős preferencia a nagy, jól megalapozott kiskereskedők számára. Az európai platformok inspirációt meríthetnek – ezeknek az üzleteknek a kiválasztása rámutat az erős márka építésének fontosságára és a termékek széles választékának megfizethető áron történő kínálatára.

Egy másik, bár sokkal kevésbé népszerű választás a kiskereskedők, mint a Costco, az Old Navy és a Dollar General. Ezek azonban még mindig a vásárlási környezet részét képezik. Ez arra utal, hogy míg a nagy kiskereskedők dominálnak, még mindig van hely a szakosodott kiskereskedők számára, hogy részesedést szerezzenek a piacon.

Source: JLL

A felmérésből az is kiderül, hogy a szülők mintegy negyede korábban kezdett vásárolni iskolásoknak – júniusban (22,1%), júliusban (20%) és augusztusban (16,8%). Ezen eloszlás alapján úgy látjuk, hogy helyénvaló jó készlet- és marketingstratégiákat biztosítani, hogy az üzletek kielégítsék mind a korai, mind a késői vásárlókat.

Ahogy a fogyasztók felkészülnek arra, hogy idén teljesítsék iskolai vásárlási listáikat, az amerikai üzletek lassan elindítják nyári értékesítésüket. Az Amazon július 16-17-én kezdődik a Prime Day-vel, amelyet más kiskereskedők követnek, köztük a Target, a Walmart, a Best Buy és a Kohl’s.

Szemtől szemben az inflációval

Érdekes, hogy a szülők szinte minden jövedelmi csoportban több pénzt terveznek költeni az iskolai szezonban, mint tavaly. A gazdagabb háztartások (amelyek több mint 150 000 dollárt keresnek) növelik leginkább költségvetésüket. Az inflációs aggodalmak ellenére az 50 000 dollárnál többet kereső szülők nem csökkentik költségvetésüket. Az alacsonyabb jövedelmű szülők, akik kevesebb, mint 50 000 dollárt keresnek, csökkentik költségvetésüket az infláció miatt, és eladásokat, kuponokat és ajánlatokat keresnek.

A szakadék egyre szélesedik. Ez azt jelenti, hogy helyénvaló versenyképes árakat és vonzó ajánlatokat kínálni a költségvetés-tudatos ügyfelek vonzása érdekében. Ugyanakkor ne feledkezzen meg a kiváló minőségű és prémium termékekről a gazdagabb ügyfelek számára.

Source: JLL

A felmérés szerint az anyukák többet terveznek költeni, akciókat, ajánlatokat és kuponokat keresni, újrafelhasználni az iskolai termékeket, vásárolni júliusban és augusztusban. Elsősorban online és gazdaságosan rendelnek nagy és olcsóbb márkáktól, átlagosan 2-5 kiskereskedőt látogatnak meg. Az apukák hajlamosak korán vásárolni. Átlagosan kevesebbet költenek, bevásárlóközpontokban vásárolnak, BOPIS-t (Buy Online, Pick Up in Store) használnak, és inkább az ingyenes szállítást részesítik előnyben. Az üzletekben értékelik a könnyű navigációt, meglátogatják az irodaszereket, az áruházakat és az elektronikai üzleteket. 6-7 kiskereskedőnél vásárolnak.

Tehát mit vehetünk el az amerikai vásárlási trendekből? Az egy gyermekre jutó megnövekedett kiadások, a preferált vásárlási célpontok, az elosztott vásárlási határidők és a különböző jövedelmi csoportok eltérő költségvetéseinek megértésével az európai e-kereskedelmi platformok jobban felkészülhetnek a sikeres értékesítési szezonra. A termékek széles választékának kínálata, versenyképes árak, vonzó ajánlatok és időben történő értékesítési promóciók kulcsfontosságúak lesznek ahhoz, hogy részesedést szerezzenek ezen a területen.

Cikk megosztása
Hasonló cikkek
Az Egyesült Királyság kkv-i márkaépítő hirdetési stratégiákkal virágoznak
2 perc olvasási idő

Az Egyesült Királyság kkv-i márkaépítő hirdetési stratégiákkal virágoznak

A legfrissebb adatok feltűnő tendenciát mutatnak az Egyesült Királyság kis- és középvállalkozásai (kkv-k) körében: többségük profitál hirdetési és márkaépítési stratégiáiból. Az Amazon Ads tanulmánya azt mutatja, hogy a kkv-k 86% -a a jelenlegi hirdetési megközelítéseiknek tulajdonítja az új ügyfelek sikeres vonzását és a márka ismertségének növelését az elmúlt évben.

Olvasás
Bridge Now

Legfrissebb hírek MOST

10+ olvasatlan

10+