1 min. čítanie

Ügyfélszegmens és szegmentáció

A piaci szegmentáció egy marketingeszköz adott piac szerkezetének megismerésése és vizsgálására, amelyen az eladó saját termékeit vagy szolgáltatásait szeretné kínálni. A szegmens fogalom alatt az ügyfelek azon csoportját értjük, akik valamilyen módon homogén egészet képeznek.

A piaci szegmentáció egy marketingeszköz adott piac szerkezetének megismerésése és vizsgálására, amelyen az eladó saját termékeit vagy szolgáltatásait szeretné kínálni. A szegmens fogalom alatt az ügyfelek azon csoportját értjük, akik valamilyen módon homogén egészet képeznek. A szegmensnek megfelelően nagy méretűnek kell lennie ahhoz, hogy érdemes legyen megcélozni reklámmal. Az ügyfeleknek nagyjából hasonló tulajdonságokkal kell rendelkezniük, mint például kor, iskolai végzettség vagy földrajzi elhelyezkedés. Fontos az is, hogy ezek ne változzanak gyakran a minél jobb célzás érdekében. A szegmentáció után következik a “targeting”, azaz a célzás, amely már konkrétan az adott csoportra fókuszál, valamint a pozicionálás, amely abban segít, hogy megkülönböztessük magunkat a konkurenciától.

Zdieľať článok
Týždenný podcast UPdate
Podobné články
1 min. čítanie

Trust flow

A Trust flow egy olyan mutató, amely a weboldal hietelességéről ad képet. A MajesticSEO.com weboldal egyik eszköze – bizalmi mutatója.

Prečítať článok
1 min. čítanie

Upselling

Az upselling, vagy felülértékesítés egy értékesítési technika, amelynek célja, hogy a vásárlónak, aki hajlandóságot mutat egy adott termék megvásárlására, drágább terméket adjunk el, mint amit előre kiválasztott magának. Kínálhatunk neki magasabb termékkategóriát, ezzel együtt magasabb árat, vagy további szolgáltatásokat, mint például biztosítás vagy ingyenes szállítás. Hasonló technika, mint a cross-selling (keresztértékesítés), amelynél azonban nem feltétlenül […]

Prečítať článok
1 min. čítanie

UX

UX, vagyis a user experience, azaz a felhasználói élmény különböző technikákat és módszereket jelent, amelyeket felhasználói felületek tervezésénél használnak. Vizsgálja azt, hogy a felhasználók mit szeretnének, milyen érzéseik vannak a felületből, milyen a hozzáállásuk a különböző termékekhez, szolgáltatásokhoz. A célja, hogy segítségével úgy alakítsuk ki a weboldalt, hogy a felhasználó elégedett legyen, és megtalálja, amit […]

Prečítať článok