1 min. čítanie

Perszóna (persona)

A perszóna személyiségmodellt jelent, amely az adott vásárlói célcsoport alaptulajdonságait és jellemzőit mutatja be. A fiktív személyiség kialakításával az eladó könnyebben meg tudja érteni az ügyfelét, és ezáltal még inkább hozzá tudja igazítani a termékét, szolgáltatását vagy épp a marketingstratégiáját.

A perszóna személyiségmodellt jelent, amely az adott vásárlói célcsoport alaptulajdonságait és jellemzőit mutatja be. A fiktív személyiség kialakításával az eladó könnyebben meg tudja érteni az ügyfelét, és ezáltal még inkább hozzá tudja igazítani a termékét, szolgáltatását vagy épp a marketingstratégiáját. Gyakran a legapróbb részletekig körülírják ezeket a személyiségeket, azaz az alap jellemzők, mint például nem, kor mellett a kedvenc színét és értékrendjét is meghatározzák. Az üzleti életben érdemes néhányat kialakítani, hogy az eladó méginkább a vásárlója igényeire tudja szabni a kínálatát.

Zdieľať článok
Týždenný podcast UPdate
Podobné články
1 min. čítanie

Trust flow

A Trust flow egy olyan mutató, amely a weboldal hietelességéről ad képet. A MajesticSEO.com weboldal egyik eszköze – bizalmi mutatója.

Prečítať článok
1 min. čítanie

Upselling

Az upselling, vagy felülértékesítés egy értékesítési technika, amelynek célja, hogy a vásárlónak, aki hajlandóságot mutat egy adott termék megvásárlására, drágább terméket adjunk el, mint amit előre kiválasztott magának. Kínálhatunk neki magasabb termékkategóriát, ezzel együtt magasabb árat, vagy további szolgáltatásokat, mint például biztosítás vagy ingyenes szállítás. Hasonló technika, mint a cross-selling (keresztértékesítés), amelynél azonban nem feltétlenül […]

Prečítať článok
1 min. čítanie

UX

UX, vagyis a user experience, azaz a felhasználói élmény különböző technikákat és módszereket jelent, amelyeket felhasználói felületek tervezésénél használnak. Vizsgálja azt, hogy a felhasználók mit szeretnének, milyen érzéseik vannak a felületből, milyen a hozzáállásuk a különböző termékekhez, szolgáltatásokhoz. A célja, hogy segítségével úgy alakítsuk ki a weboldalt, hogy a felhasználó elégedett legyen, és megtalálja, amit […]

Prečítať článok