6 perc olvasási idő

Milyen követelmények vonatkoznak egy modern webdesignra, amely értékesítési hajtóerő?

Azt mondják, hogy a csomagolás eladható. Az online világban ez a csomagolás a weboldal, pontosabban annak kialakítása. Az online értékesítés szabályai pontosan ugyanazok, mint a való világban. Hol vásárolna inkább? Egy stílusos, gyönyörűen kialakított üzletben, amely eleganciát és luxust áraszt? Vagy egy kopott üzlet törött ablakkal és hulló vakolattal? Tehát ne becsülje alá webhelye megjelenésének fontosságát. Melyek a legfontosabb szabályok, amelyeket be kell tartania ahhoz, hogy hosszú távon a legjobb eredményeket érje el?

Milyen követelmények vonatkoznak egy modern webdesignra, amely értékesítési hajtóerő?
Forrás: Depositphotos

A minőségi webdesignnak elsősorban a felhasználót kell bevonnia. Az az idő, amelyet az emberek hajlandóak online tartalommal tölteni, évről évre gyorsan csökken. Ha az első 5-10 másodpercben nem ragadja meg egy személy figyelmét, akkor jó esély van arra, hogy elmegy, és soha nem tér vissza.

Miután felkeltette a figyelmüket, gyorsan fel kell idéznie a lehető legerősebb érzelmeket , és intuitív módon vezetnie kell őket a kívánt konverzióhoz.  Ez kéz a kézben jár az intelligens webhely-architektúrával és a stratégiai pozicionálással.

Mindennek tetejébe a webdesignnak tükröznie kell az alapvető márkaértékeket, összhangban kell lennie a márka identitásával , és ami a legfontosabb, meg kell különböztetnie Önt a versenytársaktól. Mindezen követelmények egy tervbe való kombinálása nem mindig könnyű. De mindaddig, amíg betart néhány alapvető szabályt, nem lesz túl nehéz.

Kövesse a felhasználói felület és a felhasználói felület alapvető szabályait

A jó webdesign alapja egy jól megtervezett csontváz, az egész webhely architektúrája.

  • Milyen aloldalak lesznek a menüben?
  • Hogyan követik egymást a különböző tartalmi szakaszok?
  • Mit emel ki leginkább a kommunikációjában?

Ezeknek a tulajdonságoknak a helyes megszerzése rendkívül fontos. Néha még a menü elrendezésének kis különbségei is több mint 1% -kal javíthatják vagy ronthatják a konverziós arányokat.

Gyakorlati tipp: Ritka, hogy a világszínvonalú felhasználói felület és felhasználói felület kialakítása elsőre megfelelő. A legfontosabb az, hogy több verziót teszteljen, és válassza ki azt, amelyik a legjobb eredményt nyújtja. Az olyan eszközök, mint a Hotjar vagy a Smartlook , nagyon hasznosak ebben a tekintetben. Lehetővé teszik, hogy pontosan felmérje a felhasználói viselkedést a webhelyén. Megmutatják, hol kattintanak, hol töltik a legtöbb időt, és hol „vesznek el”. Ezen adatok alapján tökéletesítheti webhelyének szerkezetét és kialakítását.

Az emberek nem olvasnak, hanem szkennelnek

Már rég elmúltak azok az idők, amikor végtelen bekezdésnyi szöveg lehetett az interneten, és az emberek örömmel olvasták el. Amikor egy személy megérkezik egy weboldalra, néhány másodperc alatt beolvassa azt, először rápillantva. Csak akkor fogják elolvasni a szöveget, ha érdeklődnek a tartalom iránt.

Az Ön feladata tehát az, hogy felhívja a figyelmüket. Ezért jó ötlet több grafikai elemet és elemet elhelyezni a weboldal felső részén , amelyek megragadják a szemet, és motiválják az embereket, hogy tovább görgetjenek, és jobban érdeklődjenek az Ön kínálata iránt. Egyszerűen fogalmazva, létre kell hoznia egy wow hatást. Ezt a következőkkel teheti meg:

  • Stílusos látvány
  • egy rövid érzelmes videó
  • Figyelemfelkeltő címsorok érdekes információkkal vagy előnyökkel

Tanácsaink: Nagyon jó tapasztalataink vannak a weboldalak dinamikus elemeivel. Legyen szó animációról a tartalom egyes részei között, vagy grafikus elemekről, amelyek forognak, görgetnek vagy más módon mozognak. Ezek az elemek arra ösztönzik a látogatókat, hogy tovább görgetjenek, és felfedezzék, mit kínál.

Source: Depositphotos

A megfelelő színek és CTA elemek kiválasztása

A színek különböző érzelmeket válthatnak ki. Fontos, hogy a designt a márka identitására alapozza, de próbáljon meg játszani a színek pszichológiájával is.
Tanulmányozd, hogy az egyes színek milyen érzelmeket váltanak ki, és próbáld meg kiválasztani azokat, amelyek a legjobban képviselik a márkádat.

Minden évben új trendeket vezetnek be a webszínek terén. Például a merész, szokatlan színek, rajzfilmes elemek és lágy pasztellszínek manapság nagyon népszerűek. A matt hatás is népszerű. Végül, de nem utolsósorban egyre népszerűbb a sötét mód, amely rögzíthető vagy aktiválható a weboldalon található gombbal.

Ne feledje, hogy amikor a színekről van szó, a legjobb, ha ugyanazon szín egymáshoz kapcsolódó árnyalatait kombinálja, amelyek jól illenek egymáshoz, és harmonikus egészet alkotnak. Ugyanakkor rendkívül fontos, hogy a CTA elemeket (például a vásárlás vagy a kapcsolat gombokat) erősebb kontrasztos színnel különböztessük meg a tartalom többi részétől.

A tartalom finomhangolása

A modern webdesignban a régi mondás „a kevesebb több” érvényes. Próbálja meg minimálisra csökkenteni a tartalmat, eltávolítva az összes „szószt” és felesleges mondatot, amelyek csak helyet foglalnak el, és nem adnak valódi értéket a látogatónak. Kommunikáljon a lehető legvilágosabban és tömörebben.

Elegendő helyet kell biztosítani a szöveg, a grafika és a szakaszok között, hogy a webhely könnyű és szellős érzést keltsen. Ne próbáljon túl sok elemet zsúfolni egy kis területre. Ez azt eredményezi, hogy a felhasználó szükségtelenül elveszik, és fontos információkat hagy ki.

A betűtípusok szintén fontos szerepet játszanak. Tegyen egyértelmű különbséget a címsorok, alcímek és maga a szöveg között. Jelölje ki a legfontosabb információkat és előnyöket, hogy egy pillantással megragadja a látogató figyelmét. A szöveges tartalom javítása képekkel vagy grafikákkal. Használjon megfelelő ikonokat a szövegfolyam „megszakításához” és az előnyök kiemeléséhez.

Tartalmazzon sok CTA elemet a designban, különösen színes, jellegzetes gombokat, amelyek a látogatót a kívánt művelethez vezetik. De ügyeljen arra, hogy ne vigyük túlzásba a számukat. Ha megkérsz valakit, hogy tegyen meg 5 különböző dolgot, nem valószínű, hogy bármelyiket is megtenné. Ezért a legjobb, ha csak egy műveletet kommunikál egyetlen aloldalon – vegye fel velünk a kapcsolatot, regisztráljon, foglaljon konzultációt, tegye a kosárba stb.

Sebesség és reakciókészség

Az egy másodperc alatt betöltődő webhelyek átlagos konverziós aránya akár 39% is lehet. Ezzel szemben azok a webhelyek, amelyek betöltése 6 másodpercet vesz igénybe, átlagos konverziós arányuk mindössze 18%. Ez Portent statisztikái szerint van. Több szó valószínűleg szükségtelen.

A tervezők gyakran megőrülnek egy webhely tervezésekor, de valahogy elfelejtik, hogy amit létrehoznak, végül lelassítja a webhely betöltési sebességét. Ezért fontos, hogy szorosan együttműködjön a webfejlesztőkkel, hogy olyan kompromisszumos megoldásokat találjon, amelyek megfelelnek az összes tervezési követelménynek, de optimalizálhatók is, hogy a lehető leggyorsabban betöltődjenek.

Végül, de nem utolsósorban, a kialakítást optimalizálni kell az összes leggyakoribb eszköztípushoz. Ma különösen fontos figyelembe venni a mobil eszközöket, mivel ezek azok az eszközök, amelyekről a látogatók többsége érkezik. Mielőtt elindítaná webhelyét és elindítaná hirdetési kampányait, győződjön meg arról, hogy az megfelelően jelenik meg minden böngészőben és eszközön a leggyakoribb operációs rendszerekkel és felbontásokkal, beleértve a 4K-t is.

Cikk megosztása
Hasonló cikkek
A tervezés fontossága az e-kereskedelemben
4 perc olvasási idő

A tervezés fontossága az e-kereskedelemben

Az e-kereskedelmi környezet gyors átalakuláson megy keresztül. A közösségi média, a mesterséges intelligencia és a mobilközpontú vásárlás térnyerésével az online kiskereskedők egyedülálló lehetőséggel szembesülnek, hogy újradefiniálják márkaélményeiket és megelőzzék a versenyt. Ebben a cikkben megvizsgáljuk azokat a legfontosabb e-kereskedelmi tervezési trendeket, amelyek az online vásárlás jövőjét alakítják.

Olvasás
Bridge Now

Legfrissebb hírek MOST

10+ olvasatlan

10+