1 min. čítanie

Marketing

A marketing egy folyamat, amely során az ügyfelek igényeit úgy elégítik, hogy az mindkét félnek előnyös legyen – a vásárlónak és az eladónak egyaránt. Tartalmazza a piacon lévő termékek és szolgáltatások kínálatának és keresletének azonosítását vagy befolyásolását.

A marketing egy folyamat, amely során az ügyfelek igényeit úgy elégítik, hogy az mindkét félnek előnyös legyen – a vásárlónak és az eladónak egyaránt. Tartalmazza a piacon lévő termékek és szolgáltatások kínálatának és keresletének azonosítását vagy befolyásolását. A működése függ a piactól, valamint a reklámtól, amely szintén a része. Igyekszik úgy kínálni megoldási lehetőséget az ügyfélnek, hogy az előnyös legyen a vállalkozó számára is. A marketing sikerességét leginkább objektív mérőkkel mérjük, tehát például a társaság nyeresége, de szubjektív mérőket is felállíthatunk, mint például a vásárlói elégedettség.

Zdieľať článok
Týždenný podcast UPdate
Podobné články
1 min. čítanie

Trust flow

A Trust flow egy olyan mutató, amely a weboldal hietelességéről ad képet. A MajesticSEO.com weboldal egyik eszköze – bizalmi mutatója.

Prečítať článok
1 min. čítanie

Upselling

Az upselling, vagy felülértékesítés egy értékesítési technika, amelynek célja, hogy a vásárlónak, aki hajlandóságot mutat egy adott termék megvásárlására, drágább terméket adjunk el, mint amit előre kiválasztott magának. Kínálhatunk neki magasabb termékkategóriát, ezzel együtt magasabb árat, vagy további szolgáltatásokat, mint például biztosítás vagy ingyenes szállítás. Hasonló technika, mint a cross-selling (keresztértékesítés), amelynél azonban nem feltétlenül […]

Prečítať článok
1 min. čítanie

UX

UX, vagyis a user experience, azaz a felhasználói élmény különböző technikákat és módszereket jelent, amelyeket felhasználói felületek tervezésénél használnak. Vizsgálja azt, hogy a felhasználók mit szeretnének, milyen érzéseik vannak a felületből, milyen a hozzáállásuk a különböző termékekhez, szolgáltatásokhoz. A célja, hogy segítségével úgy alakítsuk ki a weboldalt, hogy a felhasználó elégedett legyen, és megtalálja, amit […]

Prečítať článok