1 min. čítanie

Influencer

Az influencer az angol “influence” szóból származik, amely befolyást, hatást jelent. Az influencer tehát egy olyan személy, akinek van egy bizonyos közönsége, akikre hatással van, és befolyásolni tudja őket például a nézeteivel, öltözködésével, viselkedésével.

Az influencer az angol “influence” szóból származik, amely befolyást, hatást jelent. Az influencer tehát egy olyan személy, akinek van egy bizonyos közönsége, akikre hatással van, és befolyásolni tudja őket például a nézeteivel, öltözködésével, viselkedésével. Ezek többségében ismert emberek, akiket az emberek a tévéből és a közéletből ismerhetnek. Elterjedtebbek azonban azok az influencerek, akik a közösségi médiában szereztek ismeretséget, mint például Instagramon, Twitteren. Ezekkel a közösségi média influencerekkel gyakran dolgoznak együtt vállalatok, márkák, akik rajtuk keresztül olyan célcsoportokat tudnak elérni és tudják kínálni a termékeiket, szolgáltatásaikat, amelyeket más módon nem tudnának elérni. Az, hogy milyen terméket vagy szolgáltatást mutatnak be az influencerek, nagy hatással lehet az adott dolog keresletére. A közönség az influencert (véleményvezért) megbízhatónak tekinti, és szívesen vásárolják meg az általa javasolt terméket, gyakran akár kedvezményesen is. Napjainkban az influencerek jelentősége egyre növekszik, és nem csak a marketingben.

Zdieľať článok
Týždenný podcast UPdate
Podobné články
1 min. čítanie

Trust flow

A Trust flow egy olyan mutató, amely a weboldal hietelességéről ad képet. A MajesticSEO.com weboldal egyik eszköze – bizalmi mutatója.

Prečítať článok
1 min. čítanie

Upselling

Az upselling, vagy felülértékesítés egy értékesítési technika, amelynek célja, hogy a vásárlónak, aki hajlandóságot mutat egy adott termék megvásárlására, drágább terméket adjunk el, mint amit előre kiválasztott magának. Kínálhatunk neki magasabb termékkategóriát, ezzel együtt magasabb árat, vagy további szolgáltatásokat, mint például biztosítás vagy ingyenes szállítás. Hasonló technika, mint a cross-selling (keresztértékesítés), amelynél azonban nem feltétlenül […]

Prečítať článok
1 min. čítanie

UX

UX, vagyis a user experience, azaz a felhasználói élmény különböző technikákat és módszereket jelent, amelyeket felhasználói felületek tervezésénél használnak. Vizsgálja azt, hogy a felhasználók mit szeretnének, milyen érzéseik vannak a felületből, milyen a hozzáállásuk a különböző termékekhez, szolgáltatásokhoz. A célja, hogy segítségével úgy alakítsuk ki a weboldalt, hogy a felhasználó elégedett legyen, és megtalálja, amit […]

Prečítať článok