1 min. čítanie

Impression és click-rate (CTR)

Az impression kifejezés a reklám megjelenítését jelenti. A megjelenítést leginkább bannerreklámoknál használják fel, ahol a megjelenítésekért fizet a hirdető.

Az impression kifejezés a reklám megjelenítését jelenti. A megjelenítést leginkább bannerreklámoknál használják fel, ahol a megjelenítésekért fizet a hirdető. A click-rate (click-through rate, CTR), vagyis az átkattintási arány százalékban fejezi ki, hogy a honlap látogatói közül hányan kattintottak a bannerre. Ezek lehetnek klasszikus bannerreklámok a weboldalon, de akár e-mail kampányok is. Minél magasabb az átkattintás aránya, annál jobb, azaz, annál hatékonyabb a reklám. Ez az adat viszont nem mindig objektív, mivel a reklám puszta ámítás is lehet. Ez pedig azt eredményezi, hogy annak ellenére, hogy a látogatottság magas lesz, arányosan nem fog konverziókat hozni a hirdető számára.

Zdieľať článok
Týždenný podcast UPdate
Podobné články
1 min. čítanie

Trust flow

A Trust flow egy olyan mutató, amely a weboldal hietelességéről ad képet. A MajesticSEO.com weboldal egyik eszköze – bizalmi mutatója.

Prečítať článok
1 min. čítanie

Upselling

Az upselling, vagy felülértékesítés egy értékesítési technika, amelynek célja, hogy a vásárlónak, aki hajlandóságot mutat egy adott termék megvásárlására, drágább terméket adjunk el, mint amit előre kiválasztott magának. Kínálhatunk neki magasabb termékkategóriát, ezzel együtt magasabb árat, vagy további szolgáltatásokat, mint például biztosítás vagy ingyenes szállítás. Hasonló technika, mint a cross-selling (keresztértékesítés), amelynél azonban nem feltétlenül […]

Prečítať článok
1 min. čítanie

UX

UX, vagyis a user experience, azaz a felhasználói élmény különböző technikákat és módszereket jelent, amelyeket felhasználói felületek tervezésénél használnak. Vizsgálja azt, hogy a felhasználók mit szeretnének, milyen érzéseik vannak a felületből, milyen a hozzáállásuk a különböző termékekhez, szolgáltatásokhoz. A célja, hogy segítségével úgy alakítsuk ki a weboldalt, hogy a felhasználó elégedett legyen, és megtalálja, amit […]

Prečítať článok