10 min. čítanie

Hogyan keressünk pénzt az interneten? Valós és hiteles tapasztalatok az életből

Nagyjából 15 éves korom óta mozgok az online marketing világában, szóval megtapasztaltam már ezt-azt. Mit tanultam ezalatt a 14 év alatt? Azt, hogy semmi sincs ingyen, és semmi sem könnyű. Több tucat projektet indítottam el, és nagy részük nem jött be. Ilyen az élet. :) Viszont vannak, amik működnek, például a Dognet affiliate hálózat, az Ecommerce Bridge magazin és több, egyelőre még kisebb projekt. Úgy néz ki, hogy mindezek együtt átlépik a 2 000 000 € forgalmat a 2019-es évben, és ezek valós számok.

Hogyan keressünk pénzt az interneten? Valós és hiteles tapasztalatok az életből

Ma megtudjátok az igazságot, mert nem szeretnék semmilyen „hogyan keressünk pénzt online” kurzust eladni nektek. 🙂

Az internetes pénzkeresés elég varázslatos dolog, a legtöbb ember elképzelni sem tudja, mennyire. Viszont gürcölni kell érte.

„Munka nélkül” online pénzt keresni mámorító

Ha egy internetes projektet futtatsz, és az „magától” hozza a pénzt, akkor azt csinálhatsz, amit akarsz. Síelhetsz, úszhatsz, utazhatsz, alhatsz … röviden, egy adott időszakban anélkül is pénzt keresel, hogy valójában bármi is csinálnál.

Ez egy különös érzés, amit valahogy a gyomrodban érzel. Mint amikor nem tanultál egy dolgozatra, és mégis sikerül. És nem, nem puskázással, hanem egyszerűen ötöst kaptál, mert ügyes voltál. Hihetetlen érzés.

Az online pénzkeresés nem passzív bevétel

Tudjátok, mi az igazság? A „quick win” nem létezik. Ha bárhol azt ígérik nektek, hogy gyorsan milliomosok lesztek, akkor az egyszerűen hülyeség. Láttuk ezt a BMG Invest esetében, a varázslatos KAIROS szolgáltatásnál és még több száz másik piramisjátéknál. A pénz nem hullik az égből az öletekbe, de erre ne úgy tekintsetek, mint problémára, ez egyszerűen csak egy tény.

Kerüljetek el mindent, ahol:

 • a jutalékból kaptok jutalékot,
 • „ügyfeleket” kell keresnetek,
 • belépési díjat kell fizetnetek,
 • valamilyen hihetetlen technológiáról van szó, amit magatok sem értetek,
 • egyszerűen, túl jónak tűnik a lehetőség,
 • „garantált” a jövedelem,
 • „forexről”, börzéről vagy bármi hasonlóról van szó, ami inkább szerencsejáték, mint reális kereset.

Minden jóért meg kell dolgozni az életben, és így van ez az internetes vállalkozással is. Ha létezne valami csodálatos, könnyű és biztos módszer, akkor már rég tudnátok róla, és nem egy középiskolai volt osztálytársatok keresne meg vele, akit 10 éve nem láttatok.

Hogyan keressünk pénzt az interneten?

Mi a tanácsom az egyszerű halandóknak? Természetesen indíthattok egy e-shopot, de az azért egy teljesen más szint. És végső soron egyáltalán nem is passzol egy „hogyan keressünk pénzt az interneten” cikkbe. 🙂 Nézzünk végig néhány dolgot, amelyek segítségével szinte bárki bármilyen háttérrel nekikezdhet. Lehetne itt egy ötvenes lista is, de inkább csak hat olyan dolgot választok ki, amelyben én személyesen hiszek, és tudok is hozzá ezt-azt mondani.

 • Saját web létrehozása
 • Fotók online árusítása
 • Dropshipping
 • Freelance
 • Dolgok újraeladása
 • Weboldalak készítése

Saját web létrehozása

Mit is kell csinálnotok, röviden?

 • Találni egy megfelelő témát
 • Létrehozni a weboldalt
 • Tartalmat generálni
 • Közönséget építeni, látogatottságot növelni
 • Monetizálni a látogatottságodat (pénzt keresni rajta)

Nade, könnyebb ezt mondani, mint megvalósítani! Ez a cikk nem arra hivatott, hogy teljes leírást adjon a pénzkereső weboldalak létrehozásáról, úgyhogy csak pár dolgot emelek ki, amelyekről nem szabadna megfeledkeznetek:

 • Saját domainen kezdjetek (pár eurós éves költsége van)
 • Válasszatok valamilyen kellemes webtervező rendszert, például a WordPress-t
 • Válasszatok olyan témát, amivel szívesen foglalkoztok:
  • Biciklizési tanácsok
  • Hogyan dolgozzunk fával
  • Hogyan gyúrjunk helyesen
  • Receptek
  • … lényegében bármi, amit szerettek és amihez hozzáadott értéket tudtok adni.
 • Ne akarjatok influencerek (véleményvezérek) lenni – ez manapság ugyan nagyon trendi, de mostanra egy buzz word Egyszerűen olyan tartalmat hozzatok létre, ami ad valamit az embereknek. A szép kirándulásos fotók is rendben vannak, de senkinek sem segítenek. Írjatok leírásokat, vicceket, saját tartalmakat hozzáadott értékkel. Így látogatottságot tudtok építeni a Google-n keresztül és rajongókat szerezni a közösségi médiában.
 • Több dologgal is foglalkozzatok – forgassatok videókat és tegyétek fel YouTube-ra. Törődjetek az Instagram és Facebook profiljaitokkal, tegyetek fel fotókat. Kommunikáljatok bármit az alkotóműhelyetekből, ne függjetek egyetlen platformtól.
 • A hitelesség a kulcs a sikerhez. Nem az, hogy a legjobb kamerával vagy fényképezővel dolgoztok-e.

Ha már lesz látogatottságotok és közönségetek

 1. Szerezzetek fizetett együttműködéseket – van egy főzős magazinotok vagy blogotok? Szólítsatok meg e-shopokat vagy gyártókat. Értékeléseket írhattok nekik, vagy ingyen termékeket szerezhettek.
 2. Affiliate kampányok – ajánljatok termékeket vagy e-shopokat és szerezzetek jutalékot az eladásból.
 3. Értékesítsetek cikkeket – akár PR-t, akár nem, el lehet vele játszadozni.
 4. Prémium tagság – ha hisztek magatokban, akkor a tartalmat vagy annak egy részét lezárhatjátok, így csak a fizető olvasókat engeditek oda.
 5. Saját termék – ha van egy szuper ötletetek egy termékre, könyvre vagy e-bookra, az is egy jó út lehet. Viszont soha ne azzal kezdjétek, hogy „csinálok egy e-bookot és jól megszedem magam”! Először legyen kiépítve a közönségetek.

Fotók online árusítása

Akár hiszitek, akár nem, olyan fotósok is lehettek, aki online árulja a képeit. Léteznek olyan képadatbázisok mint a Shutterstock vagy az iStockphoto, ahová beregisztráltok és árulhattok. Régebben elég válogatósak voltak, de ma már elég pár szép képet küldeni, és jóváhagyják a regisztrációtokat. Magam is meglepődtem, amikor Shutterstockon elfogadták az egyik ismerősöm regisztrációját, aki szerintem egyáltalán nem tud fotózni. Ráadásul már el is adott pár képet, és lett belőle néhány tízezer forintja.

Így konkrétan a fotóitok eladásával kerestek pénzt. Néha csak pár forintról van szó, néha pár ezerről, attól függően, hogy milyen licensszel vette meg valaki a képet.

Pár tipp, hogy hogyan adjatok el képeket online:

 1. A telefon fényképezője ehhez kevés lesz, de ha akarjátok, megpróbálhatjátok.
 2. Olyan dolgokat fotózzatok, amiket az emberek a képadatbankokban keresnek. Szép dolog ugyan naplementét fotózni, de ilyen képből már milliónyi van. Próbálkozzatok valami szokatlanabbal és kísérletezzetek.
 3. Több tucat, vagy inkább több száz fotót töltsetek fel. A legsikeresebbeknek akár több százezer képe is van fent.
 4. Alapkövetelmény a jó „tagelés”, hogy a vásárlók megtalálják őket.
 5. Kitartónak kell lenni, mert ez egy hosszú folyamat, és nagy a konkurencia.

Dropshipping

Röviden, ez valahol félúton van az affiliate marketing és a saját e-shop között. Saját e-shopot üzemeltetünk, de csak „látszólag”. A termékek, a logisztika és a szállítás mind az eladónál vannak, akit a dropshippingbe bevontunk. Ti, mint a dropshipping e-shop üzemeltetői semmilyen kapcsolatba nem kerültök a termékekkel vagy a kifizetésekkel. Egyedül a marketing és a helpdesk a feladatotok. Van azért néhány olyan dropshipping rendszer, ahol a kifizetések hozzátok érkeznek be, és a terméket utána ti rendelitek meg a beszállítótól.

Magyarországon dropshippinggel (is) foglalkozik például a Shoprenter.

Néhány tipp dropshippinghez:

 1. Ez egy jó mód arra, hogy kipróbáld az online eladást rizikó nélkül.
 2. A jutalék nem óriási, de megtapasztalhatod milyen online marketinget csinálni.
 3. Ha jól megy, lépésenként klasszikus e-shoppá alakíthatod át.
 4. Nincs közvetlen ráhatásod a termékek minőségére, a szolgáltatásokra és a logisztikára, mert mindez a harmadik félen keresztül történik.

Freelance (szabadúszás) – otthoni online munka

Ma nagyon trendi utazni, és még trendibb bárhonnan és bármikor dolgozni. Pár klikkeléssel megkeresni a havi betevőt miközben Stockholmban iszod a lattédat vagy Vietnamban az italodat: így képzeli ezt el az emberek nagy része.

Sajnos a freelancing, az otthoni munka, valami másról szól. Gyakran a sírásról, idegeskedésről és a befizetetlen számlákról.

Mivel tudtok foglalkozni freelancerként?

 1. Grafikai munkákkal, ha van hozzá érzéketek
 2. Programozással, ha értetek hozzá
 3. Tartalomírással, ha megvannak az adottságaitok
 4. Klikkelgetéssel, ha nem zavaró a monoton munka
 5. SEO, PPC projektekkel, vagy közösségi média menedzsmenttel, ha tudjátok, hogyan kell

Akkor hogyan fogjunk hozzá? Hogyan dolgozzunk Vietnámból?

Ha valamihez értetek, akkor már csak meg kell találni azokat az ügyfeleket, akik fizetnek is érte, legyen szó grafikáról, programozásról, vagy bármi másról. Ilyen ügyfeleket különböző Facebook csoportokban találhattok, vagy olyan portálokon, mint a Fiverr, a Freelancer vagy a Szabadúszók.

Én biztosan a copywritingot (szövegírást) javasolnám, ha valakinek megvan ehhez az adottsága, és ötösei volt középiskolában fogalmazásból. Könnyű elkezdeni, az interneten számtalan tippet és útmutatót találtok. Tanácsos összevonni a SEO-t a copywritinggal, úgy nyugodtan 1000 Ft-tól akár 10 000 Ft-ig is elkérhettek egy flekkért (1800 karakter szóközzel együtt).

Mit érdemes észben tartani?

 1. Ha komolyan gondoljátok a freelancerkedést, akkor vállalkozói engedélyre vagy kft.-re lesz szükségetek, mert az ügyfelek 99 százalékának hivatalos irat kell a kifizetéshez.
 2. Írjatok alá szerződéseket, mert higgyétek el nekem, anélkül nem fognak kifizetni.
 3. Rákényszeríteni magatokat arra, hogy otthonról vagy a strandról dolgozzatok, nagyon nehéz, és nem való mindenkinek.
 4. A cash-flow egy nehéz téma, mert vannak erős és gyenge hónapok. Tudnotok kell előre gondolkodni és pénzt félretenni, mert különben könnyen pénz nélkül, itthon, egy klasszikus munkahelyen találhatjátok magatokat.

A freelancing és az otthonról dolgozás nem való mindenkinek. Semmi szégyen nincs abban, ha valaki munkába jár, és nem mindenki képes rávenni magát, hogy otthon 8, 10 vagy 15 órát dolgozzon úgy, hogy senki nem áll fölötte.

Dolgok újraeladása

Ez egy olyan dolog, amiről nem beszélnek sokat. Egyszerűen menjetek fel a Facebook Marketplace-re, a Jófogásra, a Vaterára vagy bármilyen más webes bazárra, és figyeljétek a hirdetéseket. Nagyon gyakran bele lehet futni szuper ajánlatokba, amelyekre szó szerint percek alatt le kell csapni. A terméket aztán otthon megtisztítjátok, ha kell, megjavítjátok, jobban befotózzátok és többszörös áron eladjátok.

Olyanra koncentráljatok, amit szerettek vagy amihez értetek, különben könnyen átverhetnek.

Nekem például van egy mobiltelefon múzeumom. Tudom, hogy ha lenne időm figyelni az aukciókat például az Ebay-en, kiváló darabokat csíphetnék el, amiket aztán haszonnal eladhatnék olyanoknak, mint én vagyok, akinek erre nincs ideje. Veszel-eladsz. Ez nem vállalkozás, hanem seftelés, de ez is egy módja annak, hogy pénzt keress az interneten.

Weboldalak készítése

Itt most nem a programozásra gondolok. Egyszerűen csak van egy csomó ember, akiknek szüksége van weboldalra, de nem tudják, hogyan csinálják. Pedig kevés is elég hozzá – megtanulni kezelni olyan rendszereket, mint például a Webnode. Ezzel lehettek amolyan asszisztensek és webkezelők.

Tanuljatok meg rövid szövegeket írni, képeket szerkeszteni és mélyrehatóan kezelni a rendszert. Ezután keressetek egy ügyfelet, akinek nyíltan mondjátok meg, hogy felépítitek az oldalt pl. a Webnode-on, amelyik 3199 forintba kerül havonta. Ő ezt kifizeti és a ti munkátok lesz ezt az egészet létrehozni, végighallgatni az ügyfelet és egyszerűen aszerint végigklikkelni.

Neki ezt így nem kell megtanulnia, ti pedig a munkátokért 3-6 ezer forintot is elkérhettek óránként. Egy ilyen weboldallal simán el lehet tölteni 5-10 órát, és az úgy már nem kis pénz. Ráadásul mindezt csinálhatod az affiliate programjukon keresztül és kaphattok 100 dollárt a megszerzett ügyfélért. Ez így már elég jó ajánlat.

Egy kis ügyességgel a weboldalkészítéshez még ezeket is hozzácsaphatjátok:

 1. SEO és web optimalizálás,
 2. szövegírás,
 3. PPC kampány indítása,
 4. közösségi média profilok létrehozása és kezelése.

Tehát valaki adhat nektek 120 000 forintot a létrehozásért, és utána havonta 30 000 forintot az „online marketing” kezeléséért. Szereztek 9-10 ilyen ügyfelet és már meg is van a szép keresetetek, ráadásul teljesen online.

Gürcölni kell

Nem, nem létezik semmilyen varázslatos módszer az internetes pénzkeresésre. Ha létezik, akkor az bullshit, piramisjáték vagy valamilyen módszer arra, hogy bajba keverd saját magadat és a családodat. Egyértelműen meg kell dolgozni érte, de ahogy láthattátok, van néhány bevált módszer arra, hogy online pénzt keressetek egy eldugott faluból, Budapestről, vagy akár Thaiföldről. Mindössze lépésenként fel kell odáig építeni, nem szabad feladni, kérdezni kell és kísérletezni.

Higgyétek el nekem, jobb 3 évig irtó keményen gürcölni és eljutni valahová, mint 40 évig munkába járni és csak álmodozni. Csak rajtatok áll, hogy akarjátok-e vagy sem. De könnyű semmiképpen sem lesz, azt megmondhatom.

Zdieľať článok
Týždenný podcast UPdate
Podobné články
Ezekkel az eszközökkel egyszerűen létrehozhatod a logódat online
6 min. čítanie

Ezekkel az eszközökkel egyszerűen létrehozhatod a logódat online

Minden márkának, függetlenül attól, hogy terméket árul, vagy szolgáltatást kínál, saját arccal, karakterrel, egyedi imiddzsel kell rendelkeznie. Ha megfelelően és következetesen használjátok ezeket a grafikai elemeket, könnyen megkülönböztetnek a konkurenciától. A logó az arculat legfontosabb része, amellyel az ügyfelek leginkább kapcsolatba kerülnek. Éppen ezért a megalkotásához kellő felelősséggel kell hozzáállni.

Prečítať článok
Hogyan szerezzünk ingyenes és legális képeket weboldalunkra?
7 min. čítanie

Hogyan szerezzünk ingyenes és legális képeket weboldalunkra?

Biztos hallottátok már a mondást, amely szerint egy kép többet mond ezer szónál. Hát, van benne valami. A cikkben elhelyezett képek képesek gazdagítani a tartalmat, felkelteni az érdeklődést, megállítani az olvasót, hogy egy pillanatra megpihenjen a szeme, vagy akár okot adhatnak a kattintásra is. Honnan tudtok minőségi képeket szerezni ingyen? Például a következő ingyenes képadatbázisokból.

Prečítať článok
Egy rosszul beállított affiliate kampány csak plusz költségeket teremt
6 min. čítanie

Egy rosszul beállított affiliate kampány csak plusz költségeket teremt

A ShopCamp 2019 konferencián elhangzott egy nagyon érdekes dolog, mégpedig, hogy amikor a Kytary.cz webshop leállította az affiliate kampányát, semmi sem történt. Miért? Hogyan lehetséges ez? Egy rosszul beállított affiliate kampánynál valóban megtörténhet, hogy csak költségeket termel. De akkor hogyan állítsuk be helyesen úgy, hogy nyereséget hozzon és teljesítse a kitűzött stratégiai célokat? Hogyan kellene […]

Prečítať článok