4 perc olvasási idő

Hogyan hozzunk létre működő e-mail kampányokat

Tegyük fel, hogy gyönyörű szombat reggel van. Családi nyaralás szervezésével vagy elfoglalva a gyerekeiddel. E-mailt kap egy szabadtéri kalandokkal foglalkozó cégtől. Egyedülálló lehetőségről mesél, hogy családját szórakoztató kirándulásra vigye az erdőbe. A tárgysor "Menekülés a vadonba: Vidám családi kaland vár" megragadja a figyelmét, és amikor megnyitja az e-mailt, személyes ajánlást kap egy háromnapos kirándulásra egy távoli kempingbe, gyermekbarát tevékenységekkel és különleges early bird kedvezménnyel.

Hogyan hozzunk létre működő e-mail kampányokat
Forrás: Depositphotos

Mitől tűnik ki ez az e-mail? Nézzük meg azokat a kulcsfontosságú tényezőket, amelyek hatékonnyá teszik az e-mail kampányokat.

Tervezze meg e-mailjeit az alapoktól

Az első kapcsolattartó pont, amely felhívja a címzett figyelmét, az e-mail tárgysora. Az előfejléc bepillantást enged a tartalomba, míg a fejléc felfedi a márka identitását. A lábléc elérhetőségeket, jogi nyilatkozatokat és leiratkozási linkeket tartalmaz. A jól strukturált e-mail növeli az elkötelezettséget, és előkészíti a terepet a következő tartalom számára.

Az e-mail tárgysora elengedhetetlen a jó első benyomáshoz. Specifikusnak, személyre szabottnak és rövidnek kell lennie, A/B teszteléssel a legjobb megközelítés meghatározása érdekében. A szövegtörzsnek be kell kapcsolódnia, struktúrát kell biztosítania és egyértelmű megoldásokat kell kínálnia a konkrét problémákra.

Vizuális és tervezési fejlesztések

Az üzenet hatásának növelése :

  • Használjon releváns képeket , amelyek szorosan kapcsolódnak hozzá
  • Hozzon létre vizuálisan vonzó infografikákat , amelyek egyszerű betűtípusok és színek használatával egyszerűsítik az összetett adatokat vagy utasításokat
  • Optimalizálja a grafikát minden eszközre a reszponzív kialakítás, a nagy felbontású fényképek és az egységes színpaletták használatával
  • Tartsa fenn a márka konzisztenciáját a márkapalettának megfelelő színek kiválasztásával és a logó finom beillesztésével
  • Fényképek igazítása, hogy az olvasó könnyebben navigálhasson a tartalomban
  • Használjon egyértelmű fókuszponttal rendelkező képeket az üzenet közvetítéséhez
  • Kerülje a zsúfolt háttereket, amelyek elvonhatják a figyelmet a kép fő témájáról

Source: Hubspot.com

Tegye kihagyhatatlan CTA-it

A jól kidolgozott cselekvésre ösztönzés (CTA) kritikus fontosságú az e-mailes interakciók számának növeléséhez. Használjon világos, imperatív nyelvezetet, céltudatosan tervezzen, és helyezze előtérbe a CTA-t. Az A/B tesztelés kritikus fontosságú az e-mail taktikák finomításához azáltal, hogy egyszerre egy változóra összpontosít, és a megfelelő eszközöket alkalmazza. A tárgysorok és a CTA-k összehasonlítása például segíthet annak értékelésében, hogy melyik rezonál a legjobban a közönséggel.

A közönség megértése, az adatok megszerzése, az értelmes szegmentálás kiépítése és az e-mailek testreszabása mind szükséges az e-mail marketing hatékony testreszabásához. Ez magában foglalja a CRM-rendszerek kihasználását, az ügyfelek szegmentálását és az e-mailek személyre szabását egyedi érdeklődési körüknek megfelelően.

Mikor érdemes elküldeni?

Az e-mailek megnyitásának és kattintásainak legjobb pillanatának megtalálása tesztelést igényel. Rendezzen időzóna szerint, majd próbálja ki a különböző küldési napokat és időpontokat. Állítsa be a gyakoriságot az elkötelezettség és az előfizetői megjegyzések fényében.

Source: Hubspot.com

Maximalizálja e-mail marketingjének hatékonyságát

Az e-mail marketing kampányok elengedhetetlenek a közönséggel való kommunikációhoz jól átgondolt tartalom, időzítés és tervezés révén. A kommunikáció testreszabása és a közönség megosztása javítja az interakciót. A sikeres konverziókat egyértelmű cselekvésre ösztönzés vezérli. Az e-mailes marketing, az auditkampányok, a teszttárgysorok és a CTA-nyelv javítása, az ügyféladatokkal való személyre szabás javítása , annak biztosítása, hogy az e-mailek mobileszközökön is működjenek, valamint az időküldés a lehető legmagasabb megnyitási arány érdekében.

Az e-mail marketing legújabb fejlesztéseinek tetején maradva az e-kereskedelmi vállalkozások versenyelőnyt tarthatnak fenn és hosszú távú növekedést eredményezhetnek. Továbbra is figyelemmel kísérjük a legújabb e-mail marketing trendeket, és tippeket adunk arra vonatkozóan, hogyan alkalmazhatja őket e-kereskedelmi stratégiájában. Maradjon velünk további információkért👇!

 

 

Cikk megosztása
Bridge Now

Legfrissebb hírek MOST

10+ olvasatlan

10+