3 perc olvasási idő

Fogyasztói preferenciák a személyre szabott ajánlatok korában

Képzelje el, hogy besétál a kedvenc üzletébe, és olyan ajánlattal fogadják, amely úgy érzi, mintha csak Önnek készült volna. Jól hangzik, igaz? Nos, a PYMNTS legújabb kutatása szerint a vásárlók pontosan erre vágynak - de sok vállalkozás hiányzik a jelből.

Fogyasztói preferenciák a személyre szabott ajánlatok korában
Forrás: Depositphotos

Ez a tanulmány rávilágít egy lenyűgöző trendre: a fogyasztók közel fele készen áll arra, hogy olyan kereskedőkhöz ugorjon, akik relevánsabb ajánlatokat tudnak kiszolgálni. És ha Ön Y-generációs, akkor még valószínűbb, hogy keresi ezeket a tökéletes, személyre szabott ajánlatokat.

De itt van a rúgó – a fogyasztók mindössze 44% -a érzi úgy, hogy az ajánlatok, amelyeket kapnak, valóban eltalálták. Olyan, mintha zoknit kapnál a születésnapodra, amikor abban reménykedtél, hogy megkapod azt a csillogó új kütyüt. A vállalkozásoknak fokozniuk kell játékukat, és valóban meg kell ismerniük ügyfeleiket, ha azt akarják, hogy visszatérjenek.

Most már nem csak arról van szó, hogy mit kínálsz, hanem arról is, hogy hogyan kínálod. A kutatás azt mutatja, hogy ha könnyű megragadni ezt az üzletet, az ügyfelek nagyobb valószínűséggel adnak esélyt egy új kereskedőnek. A fiatalabbak mind ezekről a digitális ajánlatokról szólnak – gondolj a szövegekre, alkalmazásokra és még azokra a bosszantó előugró ablakokra is.

A tanulmány azt is feltárja, hogy az arcfelismerés és a személyre szabott ajánlatok egyre menőbb gyerekekké válnak a blokkban, a vásárlók egyharmada szerint kulcsfontosságúak a vásárlási élmény szempontjából. És ha az ezredfordulós vagy magas jövedelmű kategóriába tartozol, akkor még valószínűbb, hogy minden a személyre szabott életről szól.

Source: PYMNTS Intelligence

De itt válik bonyolulttá a vállalkozások számára. Nem elég, ha csak akarva-akaratlanul küldünk ajánlatokat. A titkos szósz az adatokban van. A vállalatoknak okosan kell elemezniük az összes lédús fogyasztói információt, hogy olyan ajánlatokat hozzanak létre, amelyek valóban minden vásárlóhoz szólnak.

És bár mindenki szereti a jó kedvezményeket, a kutatások azt mutatják, hogy a nem pénzbeli juttatások ugyanolyan csábítóak lehetnek a hűség kiépítéséhez. Gondoljon exkluzív hozzáférésre az új termékekhez vagy a személyre szabott ajánlásokhoz. Olyan, mintha egy titkos klub tagja lennél, és ki ne szeretné ezt az érzést?

Különböző vonások különböző emberek számára. A tanulmány megállapította, hogy az alacsony jövedelmű fogyasztók a monetáris megtakarításokról szólnak, különösen az ingyenes szállításról. Eközben a Z generáció és az ezredfordulósok nagyobb valószínűséggel izgulnak a nem monetáris ajánlatok miatt, mint például az új termékek első dibjei.

Source: PYMNTS Intelligence

A személyre szabás a játék neve a mai bevásárlóvilágban. De nem mindig könnyű lehúzni. A vállalkozásoknak fel kell venniük a nyomozói kalapjukat, bele kell merülniük az adatokba, és valóban meg kell érteniük, mi készteti ügyfeleiket.

Tehát legközelebb, amikor olyan ajánlatot kapsz, amely úgy érzi, mintha csak neked készült volna, tudd, hogy rengeteg tudomány és stratégia van a tökéletes, személyre szabott pitch mögött. A vállalkozások számára pedig egyértelmű az üzenet: személyeskedjenek, vagy maradjanak le!

Cikk megosztása
Hasonló cikkek
Az Egyesült Királyság kkv-i márkaépítő hirdetési stratégiákkal virágoznak
2 perc olvasási idő

Az Egyesült Királyság kkv-i márkaépítő hirdetési stratégiákkal virágoznak

A legfrissebb adatok feltűnő tendenciát mutatnak az Egyesült Királyság kis- és középvállalkozásai (kkv-k) körében: többségük profitál hirdetési és márkaépítési stratégiáiból. Az Amazon Ads tanulmánya azt mutatja, hogy a kkv-k 86% -a a jelenlegi hirdetési megközelítéseiknek tulajdonítja az új ügyfelek sikeres vonzását és a márka ismertségének növelését az elmúlt évben.

Olvasás
Bridge Now

Legfrissebb hírek MOST

10+ olvasatlan

10+