1 min. čítanie

Domén

A domén (tartománynév) kifejezés az internetes oldalak címét jelzi. Ha domén nevet írunk be a keresőbe, a tartalom automatikusan betöltődik az adott hostingról.

A domén (tartománynév) kifejezés az internetes oldalak címét jelzi. Ha domén nevet írunk be a keresőbe, a tartalom automatikusan betöltődik az adott hostingról. A domének rendszerének felépítése három szintből áll. Első szint a domén megnevezése, például .com, .net, .org, .sk, .cz. A domének második szintje fizetett és regisztrált, mivel már konkrét oldalak címét tartalmazzák, mint például a google.com. A harmadik domén szint az úgynevezett aldomén, amely az aldoménből és a doménből áll, például valamilyen-aldomén.domén.sk.

Zdieľať článok
Týždenný podcast UPdate
Podobné články
1 min. čítanie

Trust flow

A Trust flow egy olyan mutató, amely a weboldal hietelességéről ad képet. A MajesticSEO.com weboldal egyik eszköze – bizalmi mutatója.

Prečítať článok
1 min. čítanie

Upselling

Az upselling, vagy felülértékesítés egy értékesítési technika, amelynek célja, hogy a vásárlónak, aki hajlandóságot mutat egy adott termék megvásárlására, drágább terméket adjunk el, mint amit előre kiválasztott magának. Kínálhatunk neki magasabb termékkategóriát, ezzel együtt magasabb árat, vagy további szolgáltatásokat, mint például biztosítás vagy ingyenes szállítás. Hasonló technika, mint a cross-selling (keresztértékesítés), amelynél azonban nem feltétlenül […]

Prečítať článok
1 min. čítanie

UX

UX, vagyis a user experience, azaz a felhasználói élmény különböző technikákat és módszereket jelent, amelyeket felhasználói felületek tervezésénél használnak. Vizsgálja azt, hogy a felhasználók mit szeretnének, milyen érzéseik vannak a felületből, milyen a hozzáállásuk a különböző termékekhez, szolgáltatásokhoz. A célja, hogy segítségével úgy alakítsuk ki a weboldalt, hogy a felhasználó elégedett legyen, és megtalálja, amit […]

Prečítať článok