1 min. čítanie

Cross selling (Keresztértékesítés)

Cross selling, azaz a keresztértékesítés egy eladási taktika, amely a meglévő ügyfélnek további termékeket vagy szolgáltatásokat kínál. Az Up selling egy hasonló taktika, amelynek célja egy drágább termék vagy szolgáltatás kínálata.

Cross selling, azaz a keresztértékesítés egy eladási taktika, amely a meglévő ügyfélnek további termékeket vagy szolgáltatásokat kínál. Az Up selling egy hasonló taktika, amelynek célja egy drágább termék vagy szolgáltatás kínálata. A cross selling esetében nem kell a terméknek drágábbnak lennie, hanem például lehet egy kiegészítő is. Ez azt jelenti, hogy ha a vevő megvesz mondjuk egy mobiltelefont, és az elárusító ajánl hozzá további kiegészítőt, például telefontokot vagy memóriakártyát. Az ilyenfajta eladás nemcsak a webshopokat érinti, hanem a személyes eladásokat is, ahol az eladó további termékeket, illetve szolgáltatásokat kínál a vásárlóknak.

Zdieľať článok
Týždenný podcast UPdate
Podobné články
1 min. čítanie

Trust flow

A Trust flow egy olyan mutató, amely a weboldal hietelességéről ad képet. A MajesticSEO.com weboldal egyik eszköze – bizalmi mutatója.

Prečítať článok
1 min. čítanie

Upselling

Az upselling, vagy felülértékesítés egy értékesítési technika, amelynek célja, hogy a vásárlónak, aki hajlandóságot mutat egy adott termék megvásárlására, drágább terméket adjunk el, mint amit előre kiválasztott magának. Kínálhatunk neki magasabb termékkategóriát, ezzel együtt magasabb árat, vagy további szolgáltatásokat, mint például biztosítás vagy ingyenes szállítás. Hasonló technika, mint a cross-selling (keresztértékesítés), amelynél azonban nem feltétlenül […]

Prečítať článok
1 min. čítanie

UX

UX, vagyis a user experience, azaz a felhasználói élmény különböző technikákat és módszereket jelent, amelyeket felhasználói felületek tervezésénél használnak. Vizsgálja azt, hogy a felhasználók mit szeretnének, milyen érzéseik vannak a felületből, milyen a hozzáállásuk a különböző termékekhez, szolgáltatásokhoz. A célja, hogy segítségével úgy alakítsuk ki a weboldalt, hogy a felhasználó elégedett legyen, és megtalálja, amit […]

Prečítať článok