1 min. čítanie

Branding

Brandingnek nevezzük azt a folyamatot, amelynek célja egy márkáról, azaz brandről alkotott pozitív kép megalkotása az ügyfelek és felhasználók szemében. Több stratégiából áll, például rövid, könnyen megjegyezhető megnevezés kitalálása, az ügyfelek számára könnyen megjegyezhető logó létrehozása, a márkára jellemző szlogen megalkotása.

Brandingnek nevezzük azt a folyamatot, amelynek célja egy márkáról, azaz brandről alkotott pozitív kép megalkotása az ügyfelek és felhasználók szemében. Több stratégiából áll, például rövid, könnyen megjegyezhető megnevezés kitalálása, az ügyfelek számára könnyen megjegyezhető logó létrehozása, a márkára jellemző szlogen megalkotása. Ezek közé a tevékenységek közé tartozik például a márkánk kiemelése a konkurens márkák közül, valamint az alapértékek meghatározása, amely megkülönbözteti a többi márkától. A brandet leginkább az határolja el a többi márkától, hogy a termék bizonyos jelképévé válnak, vagy egyértelmű, hogy milyen értékeet képviselnek, és ezért nagyon egyszerű megkülönböztetni a konkurens márkáktól.

Zdieľať článok
Týždenný podcast UPdate
Podobné články
1 min. čítanie

Trust flow

A Trust flow egy olyan mutató, amely a weboldal hietelességéről ad képet. A MajesticSEO.com weboldal egyik eszköze – bizalmi mutatója.

Prečítať článok
1 min. čítanie

Upselling

Az upselling, vagy felülértékesítés egy értékesítési technika, amelynek célja, hogy a vásárlónak, aki hajlandóságot mutat egy adott termék megvásárlására, drágább terméket adjunk el, mint amit előre kiválasztott magának. Kínálhatunk neki magasabb termékkategóriát, ezzel együtt magasabb árat, vagy további szolgáltatásokat, mint például biztosítás vagy ingyenes szállítás. Hasonló technika, mint a cross-selling (keresztértékesítés), amelynél azonban nem feltétlenül […]

Prečítať článok
1 min. čítanie

UX

UX, vagyis a user experience, azaz a felhasználói élmény különböző technikákat és módszereket jelent, amelyeket felhasználói felületek tervezésénél használnak. Vizsgálja azt, hogy a felhasználók mit szeretnének, milyen érzéseik vannak a felületből, milyen a hozzáállásuk a különböző termékekhez, szolgáltatásokhoz. A célja, hogy segítségével úgy alakítsuk ki a weboldalt, hogy a felhasználó elégedett legyen, és megtalálja, amit […]

Prečítať článok