1 min. čítanie

AIDA model – figyelemfelketés

Az AIDA mozaikszó a figyelemfelkeltés (attention), érdeklődés (interest), vágy (desire) és cselekvés (action) angol megfelelőit foglalja magába. Ezek a fogalmak azokat a folyamatokat jelölik, amelyek megelőzik a fogyasztó vásárlás előtti lépéseit.

Az AIDA mozaikszó a figyelemfelkeltés (attention), érdeklődés (interest), vágy (desire) és cselekvés (action) angol megfelelőit foglalja magába. Ezek a fogalmak azokat a folyamatokat jelölik, amelyek megelőzik a fogyasztó vásárlás előtti lépéseit. Első folyamat a figyelemfelkeltés, azaz a felhasználó figyelmét a termékre vagy szolgáltatásra irányítja. Második az érdeklődés felkeltése, harmadik a kiválasztott termék vagy szolgáltatás igénybevétele iránti vágy felkeltése. Ideális esetben ezek a folyamatok akcióval, azaz cselekvéssel fejeződnek be, amely jelen esetben a vásárlást jelenti.

Zdieľať článok
Týždenný podcast UPdate
Podobné články
1 min. čítanie

Trust flow

A Trust flow egy olyan mutató, amely a weboldal hietelességéről ad képet. A MajesticSEO.com weboldal egyik eszköze – bizalmi mutatója.

Prečítať článok
1 min. čítanie

Upselling

Az upselling, vagy felülértékesítés egy értékesítési technika, amelynek célja, hogy a vásárlónak, aki hajlandóságot mutat egy adott termék megvásárlására, drágább terméket adjunk el, mint amit előre kiválasztott magának. Kínálhatunk neki magasabb termékkategóriát, ezzel együtt magasabb árat, vagy további szolgáltatásokat, mint például biztosítás vagy ingyenes szállítás. Hasonló technika, mint a cross-selling (keresztértékesítés), amelynél azonban nem feltétlenül […]

Prečítať článok
1 min. čítanie

UX

UX, vagyis a user experience, azaz a felhasználói élmény különböző technikákat és módszereket jelent, amelyeket felhasználói felületek tervezésénél használnak. Vizsgálja azt, hogy a felhasználók mit szeretnének, milyen érzéseik vannak a felületből, milyen a hozzáállásuk a különböző termékekhez, szolgáltatásokhoz. A célja, hogy segítségével úgy alakítsuk ki a weboldalt, hogy a felhasználó elégedett legyen, és megtalálja, amit […]

Prečítať článok