2 perc olvasási idő

A YouTube News lehetővé teszi QR-kód létrehozását, és támogatja az UGC-t

A YouTube számos új funkciót vezet be, amelyek célja a felhasználói elkötelezettség növelése és a tartalommegosztás egyszerűsítése, ami előnyös lehet a közösségi média menedzserei és minden olyan e-tailer számára, aki videotartalmat használ marketingkampányaiban.

A YouTube News lehetővé teszi QR-kód létrehozását, és támogatja az UGC-t
Forrás: Depositphotos

QR-kódok csatornákhoz

Ez a frissítés lehetővé teszi az alkotók számára, hogy egyedi QR-kódot generáljanak YouTube-csatornájukhoz, megkönnyítve a tartalmak online és offline megosztását. A YouTube szerint megpróbálták egyszerűsíteni a megosztási folyamatot, mert az URL-ek másolása és beillesztése nem volt a legkényelmesebb – különösen az offline világban. QR-kódját az alkalmazásban a Saját lapon a Csatorna megosztása alatt találja.

Jobb YouTube rövidnadrágok

A YouTube új effektusokat is tesztel a felhasználók által létrehozott tartalmakhoz a rövid videókban. Ez a kísérlet lehetővé teszi alkotók egy kiválasztott csoportja számára, hogy saját effektusokat tervezzenek és tegyenek közzé közvetlenül a Shortsban, hasonlóan az olyan platformokon elérhető effektusokhoz, mint a Snapchat és az Instagram.

Minden felhasználó alkalmazhatja ezeket az új effektusokat a rövid videóira, ha belép az Effektusok gombba , és felfedezi a rendelkezésre álló lehetőségeket. Ez a kezdeményezés előfutára lehet a YouTube-on effektusok létrehozására szolgáló fejlettebb eszközöknek, bővítve a rövid videók körét a platformon.

Más csatornákra és kiemelt szakaszokra mutató linkek

A YouTube új módszerekkel is kísérletezik más alkotók megjegyzésben való megjelenítésére. Kiterjesztjük a YouTube Studio fizetési adatok nézetének tesztelését az USD-től eltérő pénznemekre is.

Végül a YouTube kibővíti a hozzáférést a Jump Ahead funkcióhoz. Ez az eszköz mesterséges intelligencia segítségével azonosítja a videó legnépszerűbb részeit, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül ezekre a pontokra ugorjanak a gyors előretekerés gombra duplán kattintva. Az eredetileg márciusban elindított funkció kedvező fogadtatásban részesült, a tesztelők 92%-a hasznosnak találta.

A YouTube szerint a funkciónak nem volt jelentős hatása a teljes nézési időre, annak ellenére, hogy aggódnak amiatt, hogy csökkentheti az emberek videók nézésével töltött idejét. Hozzá kell tenni, hogy a Jump Ahead csak a YouTube Premium előfizetők számára áll rendelkezésre. Az alkotók azonban előfizetés nélkül tesztelhetik saját videóikon.

Cikk megosztása
Hasonló cikkek
X Valószínűleg újabb értékelési funkcióval bővíti a beszélgetéseket
2 perc olvasási idő

X Valószínűleg újabb értékelési funkcióval bővíti a beszélgetéseket

X új módszerekkel kísérletezik az online beszélgetések javítása érdekében, és újragondolja a szavazás lehetőségét. Szerintük a hozzászólásokra adott válaszokra leadott pozitív és negatív szavazatok jobban rendezhetik az elkötelezettséget, és kiemelhetik az egyes szálak legfontosabb megjegyzéseit.

Olvasás
A Googling csökkenőben van: egyre inkább keresünk a közösségi hálózatokon
3 perc olvasási idő

A Googling csökkenőben van: egyre inkább keresünk a közösségi hálózatokon

Az amerikaiak egyharmada kizárólag okostelefonokon keresztül fér hozzá az internethez. Egyre többet használjuk az internetet mobiltelefonokon, és a számítógépek háttérbe szorulnak. Hogyan használják tehát a fogyasztók az online teret? Mit jelent ez a változás a digitális és online marketing szempontjából?

Olvasás
Bridge Now

Legfrissebb hírek MOST

10+ olvasatlan

10+