3 perc olvasási idő

A TikTok felrázza a tinédzser hirdetések célzását az Egyesült Államokban: Amit a marketingszakembereknek tudniuk kell

A TikTok közösségi hálózat arra törekszik, hogy növelje a hirdetések átláthatóságát az egész tóban. A kiskorúakat célzó hirdetések csak széles körű célzással lehetségesek.

A TikTok felrázza a tinédzser hirdetések célzását az Egyesült Államokban: Amit a marketingszakembereknek tudniuk kell
Forrás: Depositphotos

A tizenévesek hirdetéscélzására vonatkozó korlátozások

A legjelentősebb változás a 18 év alatti felhasználók hirdetéscélzási beállításainak frissítése. A hirdetők a továbbiakban nem használhatnak személyre szabott célzást tizenéves felhasználók számára az Egyesült Államokban. Ehelyett csak olyan általános kategóriákat használhatnak, mint a hely, a nyelv és az eszközadatok. Ennek a lépésnek az a célja, hogy megvédje a fiatal felhasználók személyes adatait a visszaélésektől, és minimalizálja a befolyásolásuk kockázatát. Hasonló lépéseket vezettek be az öreg kontinensen is az Európai Uniónak köszönhetően egy évvel ezelőtt. Bár úgy tűnhet, hogy ezek a korlátozások csökkentik a hatékony célzási lehetőségeket, a tinédzsereket szélesebb trendeken és népszerű témákon keresztül továbbra is el lehet érni.

Továbbfejlesztett felhasználói vezérlők

A TikTok tovább javította az adatkezelési lehetőségeket a felhasználók számára. Személyre szabhatják hirdetési preferenciáikat – például kiválaszthatják, hogy több vagy kevesebb hirdetést szeretnének-e látni bizonyos érdeklődési körökhöz kapcsolódóan.

„A TikTokon bevezettük a * Saját tevékenység törlése * funkciót, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy leválasszák a hirdetési partnerek által megosztott összes TikTokon kívüli tevékenységadatot, amelyet a fiókjukhoz társítottunk. Ezek az adatok magukban foglalhatják a hirdető alkalmazásában vagy webhelyén végzett interakciókat, például egy tétel kosárba helyezését. A kapcsolat bontása után a személyre szabott hirdetések már nem ezeken az adatokon alapulnak” – áll a jelentésben.

Mit kell ebből venni? A közösségimédia-menedzsereknek biztosítaniuk kell, hogy a hirdetések még relevánsabbak legyenek, és a célközönség érdeklődéséhez igazodjanak.

Az egyik jelentős új funkció a Hirdetők leválasztása. Ez biztosítja, hogy a felhasználók leállíthassák bizonyos hirdetőktől származó jövőbeli adatok felhasználását személyre szabott hirdetésekhez. A TikTok teljes mértékben megvalósította a Tevékenységem törlése funkciót, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy eltávolítsák a fiókjukhoz társított összes TikTokon kívüli tevékenységadatot.

Az AI által generált hirdetések címkézése A TikTok új szabályokat vezetett be a mesterséges intelligencia hirdetésekben való közzétételére. A hirdetőknek mostantól egyértelműen AIGC-címkével kell megjelölniük az AI által generált hirdetéseket. A felhasználók könnyebben felismerhetik az AI által létrehozott kereskedelmi tartalmakat. Újabb lépés az átláthatóság növelése felé.

A platform azonban nem áll meg itt a mesterséges intelligenciával. A TikTok azt tervezi, hogy lehetővé teszi a márkák számára, hogy saját virtuális befolyásolókat hozzanak létre a termékek népszerűsítésére az alkalmazásban. A feltétel itt is az lesz, hogy az AI avatárokat egyértelműen fel kell címkézni.

Cikk megosztása
Hasonló cikkek
X Valószínűleg újabb értékelési funkcióval bővíti a beszélgetéseket
2 perc olvasási idő

X Valószínűleg újabb értékelési funkcióval bővíti a beszélgetéseket

X új módszerekkel kísérletezik az online beszélgetések javítása érdekében, és újragondolja a szavazás lehetőségét. Szerintük a hozzászólásokra adott válaszokra leadott pozitív és negatív szavazatok jobban rendezhetik az elkötelezettséget, és kiemelhetik az egyes szálak legfontosabb megjegyzéseit.

Olvasás
A Googling csökkenőben van: egyre inkább keresünk a közösségi hálózatokon
3 perc olvasási idő

A Googling csökkenőben van: egyre inkább keresünk a közösségi hálózatokon

Az amerikaiak egyharmada kizárólag okostelefonokon keresztül fér hozzá az internethez. Egyre többet használjuk az internetet mobiltelefonokon, és a számítógépek háttérbe szorulnak. Hogyan használják tehát a fogyasztók az online teret? Mit jelent ez a változás a digitális és online marketing szempontjából?

Olvasás
Bridge Now

Legfrissebb hírek MOST

10+ olvasatlan

10+