3 perc olvasási idő

A potenciális ügyfelek generálásának ereje az e-kereskedelemben: miért van szüksége rá vállalkozásának?

Az e-kereskedelem gyors tempójú világában könnyű beleragadni a tranzakciók azonnali rohanásába, és a rövid távú nyereségre összpontosítani. Ha azonban a marketingköltségvetés egy részét az érdeklődők generálására fordítja, az megváltoztathatja vállalkozását.

A potenciális ügyfelek generálásának ereje az e-kereskedelemben: miért van szüksége rá vállalkozásának?
Forrás: Depositphotos

A magas vásárlási szándékkal rendelkező potenciális ügyfelek listájának összeállításával csökkentheti az ügyfélszerzésenkénti költséget (CPA), miközben növelheti a konverziós arányokat.

Márkaérték építése

Egy versenyképes piacon elengedhetetlen, hogy rendkívül olcsó termékekkel különböztesse meg magát a nagy piacoktól. Az érdeklődőkeresés segít a márka ismertségének növelésében és az érték bemutatásában, mielőtt az ügyfél készen állna a vásárlásra. Ha a potenciális ügyfeleket a csatorna korábbi szakaszában szerzi meg, oktathatja őket márkája egyedi értékajánlatáról, és hűséges ügyfelekké alakíthatja őket.

Harmadik féltől származó adatok halála

A cookie-k és a harmadik féltől származó adatok csökkenéserendkívül nehézzé tette a marketingszakemberek számára a hatékony kampányok célzását és futtatását. Ennek eredményeként a saját adatok birtoklása és felhasználása döntő fontosságú a közönség megértéséhez és az algoritmusok optimalizálásához. A belső felek adatai védettek és kizárólagosak az Ön vállalkozása számára, így versenyelőnyt biztosítanak a célzás és a kampányok teljesítménye terén.

Verseny a nagyobb kiskereskedőkkel

A hatalmas hirdetési költségvetéssel rendelkező nagy kiskereskedők ijesztőek lehetnek a versenytársak számára. Az érdeklődőkeresési kampány azonban segíthet a hatékonyabb versenyben , ha alacsonyabb költségek mellett éri el potenciális közönségét, és addig támogatja őket, amíg készen nem állnak a vásárlásra.

Source: Depositphotos

Tippek a sikeres e-kereskedelmi érdeklődőkeresési kampányhoz

  • Tesztelés és finomítás: Tesztelj különböző horgokat, hirdetési űrlapokat és e-mail-folyamatokat, hogy megtaláld, mi működik a legjobban a célközönséged számára
  • Nyomon követés és mérés: Győződjön meg arról, hogy az összes releváns beküldési űrlaphoz be van állítva érdeklődőkeresési kód, és használjon olyan eszközöket, mint a Google Analytics és a Facebook Pixel a konverziók nyomon követéséhez és a felhasználói viselkedés nyomon követéséhez
  • Tervezz előre: Indítsd el az érdeklődőkeresési kampányodat néhány héttel a csúcsidőszakok előtt, például 2-3 héttel az olyan események előtt, mint a Black Friday vagy a januári akciók
  • Költségkeret elosztása: A teljes marketingköltségvetés körülbelül 15%-át rendelje hozzá érdeklődőkereséshez

A potenciális ügyfelek generálása hatékony eszköz , amely segíthet az e-kereskedelmi vállalkozásoknak kitűnni a versenypiacon. Belső felek adatainak gyűjtésével, márkaérték építésével és az alacsony CPC-szezonok kihasználásával javíthatja kampányai hatékonyságát, miközben átveheti az irányítást saját adatai felett, és a potenciális ügyfeleket hűséges ügyfelekké alakíthatja. Ne hagyja figyelmen kívül a potenciális ügyfelek generálásának fontosságát marketingstratégiájában – fektessen be még ma, hogy holnap élvezhesse az előnyöket.

Cikk megosztása
Bridge Now

Legfrissebb hírek MOST

10+ olvasatlan

10+