2 perc olvasási idő

5 év múlva a nyílt bankolás népszerűbb lesz, mint a kriptovaluta és a BNPL

Az emerchantpay legújabb kutatása azt mutatja, hogy a kártyák 5 éven belül továbbra is a legnépszerűbb fizetési módok maradnak (a válaszadók 22% -a), de a nyílt bankolás lesz a második (az Egyesült Királyság fogyasztóinak 19% -a választja ezt 5 év múlva).

5 év múlva a nyílt bankolás népszerűbb lesz, mint a kriptovaluta és a BNPL
Forrás: Depositphotos

Ez a nyílt bankolást más fizetési módok elé helyezi, mint például a kézi banki átutalások (13%), a kriptovaluta (7%) és a Buy Now Pay Later (14%) a kutatás szerint.

„Az Open Banking izgalmas változásokat hoz a fizetési iparágba” – mondja Stefanie Renz-Schreiner, az emerchantpay vezető üzletfejlesztési menedzsere. A vállalkozások profitálhatnak a csökkentett visszaterhelésekből és a jobb fizetési élményből az egyedi fizetési ajánlattal.

Renz-Schreiner hozzátette: „A vállalkozások ezt a feltörekvő fizetési protokollt használhatják arra, hogy növekedjenek és vonzóak legyenek a változó fogyasztói fizetési szokásokhoz, és a görbe előtt maradjanak.”

A több mint 2000 brit fogyasztó körében végzett felmérés alapján készült új jelentés, az 1. fejezet: Open Banking – Pushing the Frontiers of Payments a nyílt bankolással kapcsolatos jelenlegi fogyasztói attitűdöket és preferenciákat vizsgálja.

A jelentés kiemeli a korai Open Banking bevezetésének előnyeit is a vállalkozások számára, például a zökkenőmentesebb fizetést és a kevesebb visszaterhelést.

Cikk megosztása
Hasonló cikkek
Bridge Now

Legfrissebb hírek MOST

10+ olvasatlan

10+